Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kvalita benzinu


Majk006

Recommended Posts

Tankuji od koupě vozu OMV Carrera 95 (podle testu renomovaných časopisů aditiva skutečně fungují, viz asi dva roky starý test Světa motorů). Je jedno jestli zrovna Carreru nebo V-Power, ale vliv na chod a životnost motoru je dokázaný.

Teď jedu 4000Km dovolenou, tak jsem tam hodil taky 100ku a uvidíme. Ty dvě koruny na litr mě nezabijou a už vůbec ne koruna, kterou dám za Carreru 95 oproti normální 95. Tankoval jsem kdysi levný benzín do Felicie a prakticky sem ji dohnal téměř ke klinické smrti. Sice to přežila, ale nikdy více.

Proč se asi benzínky jako ONO nebo Hypernova nezapojí do akce pečeť kvality? :myslim

http://www.dobrapumpa.cz/cs/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Taaakže, jsem už bohužel zpět, ale první dojmy .... Carrera 100 = podstatně tišší chod a podle měření o cca 0,2l menší spotřeba. Dokud tam byla 100ka jel jsem dálnici za 6,8 (ujeto asi 1000Km). Pak jsem to díky zácpám, italskému \"Senza Piombo 95\" a pojíždění v cílové destinaci zvedl na 7,2 (1000Km). Zbylých 2000Km většinou také na \"Senza Piombo 95\" to začlo padat na 7,1, ale díky Brenneru a superhnusnému počasí to vyskočilo zpět na 7,2 s naplno běžící klimatizací. Takže to odhaduji na 0,2l, tichý chod a možná o krapet lepší zátah. Původně jsem počítal pro 1.6VTi tak 8l, takže celkem spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Tak po roce se taky přidám :)

Na Vervu 100 i Carreru 100 jsem zkoušel jezdit a auto mi přišlo naopak nepatrně hlučnější, ale můžu se mýlit a prostě tomu chtěly jen okolnosti ježdění:-) Rozdíl ve spotřebě jsem nezaznamenal. Ono při mým stylu to ani moc nejde :D

Za to jsem jednou nouzově bral u Globusu jejich Ultra 95 a auto mi přišlo jak zbavený zábran a v tomhle případě mi na dálku přišlo, že při klidnější jízdě žere o pár desetinek míň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se pripojim :P nahodou na globus si nemuzu stezovat, maji krasnou cenu a kvalita bude urcite dobra, nebot na jejich benzinu dosahuju nejmensich spotreb... jednou jsem vzal i carreru95 ale to jsem nebyl vyjezdenej a myslel jsem si ze mi to z toho auta udela ferrari... takze jsem na to slapal a spotreba snad necelych 10litru.... takze se to neda zhodnotit.. ale urcite to melo lepsi tah od spodnich otacek a celkove byl chod motoru nepatrne tissi a kultivovanejsi. jinak samozrejme levny benzin u \"nou nejm\" pump se nevyplati brat... sice to stoji min, ale zato nizsi kvalita a tim i vyssi spotreba... takze clovek na nadrzi usetri treba 50kc ale na lepsi benzin ujede treba o 50km vice ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych řek, že základem pro všechny benzinky je stejný kvalitní benzín( u nás jsou snad jen 3 refinérie Unipetrolu), ke kterýmu se přidávají klady (větší čerpačky dávají různá aditiva) a nebo zápory (skladování - benzín na sebe váže vodu, poměr biosložky se dává větší a nebo se nedbá na číštění nádrží).

A pak už je to jen o pocitu, že jsme natankovali něco lepšího.

Jeden příklad: když byl ještě olovnatý SUPER, tak slovnaft vyráběl UNI benzíny, který šly jak na nový(katalyzátor), tak na starý auta (ochrana sedel ventilů). TAkže se používal stejný benzín do stojanu s naturálem i do stojanu se Suprem. Když se pak Super zrušil, tak hodně lidí chodilo a naříkalo, že na ten super to jezdilo líp :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu asi někde psal, ale ve SM dělali asi před 3 lety roční test s aditivovaným a neaditivovaným benzínem. Výsledky byly jasně ve prospěch aditiva, dokonce dost zašlý motor zbavil většiny usazenin. Zvláště u nového auta ta koruna na litru není zas tak moc, když si uvědomíte, že na jedné nádrži přeplatíte asi tolik, kolik dáte za krabku slušných cigaret.

to davidse ... ono se to zpočátku neprojeví, ale až najedeš nějaký ten kilometr, motor se ti za za aditiva odvděčí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...