Ladman Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 dnes dopoledne mi v autě vůbec nešla klimatizace - manuální A/C. Několikrát jsem ji zkusil při jízdě vypnout a po chvilce zase zapnout a nic. Až když jsem vypnul motor a asi po půl hodině ho zase natočil, tak klimačka už zase šla. Pak cca po třech hodinách taky bez problémů šla. Tohle se mi už letos párkrát stalo, ale teď už asi měsíc šla klima OK a dnes tedy zase. Podotýkám, že chladivo je doplňovaný před rokem a únik chladiva lampou zjištěn nebyl. V sobotu odjíždím do Bulharska, tak mám docela strach, aby mi nepřestala cestou klimačka fungovat. Nevíte někdo, co by to mohlo dělat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin 1981 Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 no ja mam ten isty problem ako ty,ale klimu mam digi,tiez si stym neviem rady,raz ide raz nie:bacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 Na nějakým škodováckým fóru jsem našel, že by to mohlo dělat vadné čidlo výparníku. Nevíte kolik stojí a jak složitá je výměna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXI.60 Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 A nebo filtr,jednotka klimy,špatej kontakt v elektrice na některym konektoru,nebo čidlo,nebo presostat, atd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin 1981 Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Původně zaslal: Ladman Na nějakým škodováckým fóru jsem našel, že by to mohlo dělat vadné čidlo výparníku. Nevíte kolik stojí a jak složitá je výměna? tak ak sA K NIECOMU DOPATRAS DAJ VEDIET:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 tak dnes ráno byl u mne honza406 s diagnostikou a po napojení nebyla zjištěna žádná závada. Tak honza406 akorát očistil kontakty na klimačku v motorovém prostoru, já je stříknul konkorem a uvidíme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 To chce diagnostikovat zrovna když to nefunguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syselpepa Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Mě taky chvíli šla a pak zase ne a nakonec jsem zjistil, že se netočí vrtule (sahara). Ani jedna a na žádnou rychlost. Měl jsem špatné elektromotory. Po výměně to funguje normálně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin 1981 Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Původně zaslal: Ladman tak dnes ráno byl u mne honza406 s diagnostikou a po napojení nebyla zjištěna žádná závada. Tak honza406 akorát očistil kontakty na klimačku v motorovém prostoru, já je stříknul konkorem a uvidíme. tiez diagnostika nic nepovedala:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 myslím, že diagnostika by měla hlásit i určitou historii chyb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest servisman Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 měla by ale znáš to pokud je někde špatný kontakt tak ti to neřekne nic.U nás se mění věc co je pokažená jinde se mění celý komplet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 tak dneska to šlo bez problémů i odpoledne. Aspoň kdyby to vydrželo na cestu na dovolenou a zpátky, jinak se v tom autě upečeme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 No každopádně bych před tou dovolenou nechal udělat kontrolu. Myslím, že Barumu mají teď klimaservis za 499,- někde mi přišel letáček.... Pokud je to tam rok je možný, že už něco ufouklo a je to prostě na hraně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wensdy Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 koblih69: Ta akce na tu klimu u Barumu je finančně docela zajímavá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Pokud mi to chladí jindy dobře, třeba jako dnes, tak doplňovat chladivo je zbytečný. Tu sobotu ta klimačka nešla vůbec, od té doby jde již každý den bez problémů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Ano, v Barumce si za práci (uvádějí: kontrola, čištění a doplnění média) účtují 499 Kč, včera jsem tam byl. Za chybějící médium si účtují zvlášť, u mě to bylo celých 720g = 285 Kč. Měnili mi ještě ventilky (200 Kč + 100 Kč 1/4 hodina práce). Ta akce platí do 31. 8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin 1981 Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Původně zaslal: Ladman dnes dopoledne mi v autě vůbec nešla klimatizace - manuální A/C. Několikrát jsem ji zkusil při jízdě vypnout a po chvilce zase zapnout a nic. Až když jsem vypnul motor a asi po půl hodině ho zase natočil, tak klimačka už zase šla. Pak cca po třech hodinách taky bez problémů šla. Tohle se mi už letos párkrát stalo, ale teď už asi měsíc šla klima OK a dnes tedy zase. Podotýkám, že chladivo je doplňovaný před rokem a únik chladiva lampou zjištěn nebyl. V sobotu odjíždím do Bulharska, tak mám docela strach, aby mi nepřestala cestou klimačka fungovat. Nevíte někdo, co by to mohlo dělat? cau,aj uvazujem na rok ist do bulharska,kadial si siel a aka bola cesta:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 Jel jsem přes Srbsko, konkrétně trasa Budějce-Vídeň-Budapešť-Bělehrad-Sofie-Burgas-Obzor. Cesta v poho, tam 27 h, zpět 25,5 h. Zdržení na hranicích minimální, ovšem na srbských mýtnicích tam na každé min. 1 h a zpět na každé 1/2 h. Cestu přes Rumunsko po loňské zkušenosti moc neporučuju. Popis loňské cesty zde: Letos už jsem popis nedělal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin 1981 Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Landman a co klima ?slape? ja mam ten isty problem co ty raz ide raz nie,ked zistim co to je za problem dam vediet,zatial mi ide Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladman Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 od té doby, co byl u mne Honza406 a očistil kontakty na obou konektorech u klimačky, tak jde vždy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts