Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

\"Rychlé\" blinkry


Pako24

Recommended Posts

Ahoj lidi. Mám zajímavý problém. O víkendu mi začaly najednou rychle blikat blinkry, podobně, jako když připojím na tažné vozík a nesvítí některá žárovka. Výstražné přitom jedou normálně, všechny žárovky jsou OK a svítí. Rychlost blikání je subjektivně dvojnásobná proti normálu a dost mě to irituje. Nenapadá vás, kde hledat chybičku?

PS: ještě pro úplnost, mám 406 Break, 2.0 HDI, r.v. 2000

[upravil dne 9.7.2010 Pako24]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: willik02

...ale moj elektrikar to vyriesil vymenov ziaroviek na problemovej strane

:-) no jo, ale která strana je problémová, když to jede na obou stejně rychle, tj. dóst rychle :-)

Asi budu muset obejít všechny, je divné, že to začalo blbnout najednou bez zjevné příčiny a je to na obou stranách stejné, být to na jedné tak to pochopím, ale takhle... :myslim

[upravil dne 9.7.2010 Pako24]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontroluj kostry. Zkus prostříkat nějakým kontaktolem konektory na světlech (zvlášť zadních) a koukni na kontakty (konektory), jestli nejsou oprskaný.

K tej kostře - dá se to otestovat tak, že si připojíš drát na mínus u baterky, zapneš blinkr a připojíš to na kostru ve světle. Pokud to přestade blbnout je to jasná kostra. Ale je důležitá si dát pozor, aby sis něbrknkoul drátem o plus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přerušovač je pokud se nepletu v BSI ( ale jistý si tedy nejsem ) , pokud to dělá na obě strany tak si myslím, že je špatná konstra tuším, že třeba zadek má společnou kostru pro L i P svítilnu, tka bych začal tam, ono přikostřit to na zkoušku kusem kabelu je asi to nejjednodušší.

[upravil dne 9/7/10 koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nazdra ludkovia. tak tento problem som mal aj aj a bola to ziarovka v lavom zadnom svetle. sklo bolo oddelene od plechovej casti a drzalo to len na drotikoch. ak ti to zmyzlo samo od seba moze byt ze si mal zaoxidovane patice pre ziarovky a ako si ich vybral a vratil s5 obnovil si kontakt.. inak ked som ziarovku uplne vybrat tiez mi to tak rychlo preblikavalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Včera jsem jela na Braník a celou dobu mi blikal levý blinkr rychle.. říkala jsem si, že až dojedu, kouknu, jestli svítí vepředu i vzadu.. jenže mi to najednou začalo zase fungovat, takže když jsem to pak stejně vyzkoušela, bylo vše OK. Když jsem se však vracela, bylo to tady zase.. ihned jsem vystoupila, nechala zaplý levý blinkr a zjistila, že zadní bliká (ale rychle) a přední nikoliv.. jela jsem domů, furt to samé, vyhodila jsem kamarádku u baráku, takže dala blikačky a když jsem od ní chtěla vjet na silnici, tak už to fungovalo zase dobře.. tak já nevím, co s tím :bojim asi půjdu do servisu, protože vůbec nevím, kde se ta kostra hledá, navíc nemám žádné nářadí..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem přes víkend pokročila :D na žárovku se mi mrknul známej a bojovali jsme s tím hodinu :D. Žárovka OK, což jsme věděli, zkoušel to tam různě přitlačovat, nic.. už to nefungovalo ani chvíli.. zkusili jsme vyndat pravej blinkr a hodit ho do toho levého, bez úspěchu, OVŠEM když jsme jej vrátili na původní místo, už mi neblikal ani ten :grr:grr vyndali jsme takové ty gumičky, co jsou u toho \"chytáčku\" žárovky a rázem fungovala obě světla.. ovšem bez toho bych prý jezdit neměla, aby se mi dovnitř nedostala voda, čili jsem s tím akorát dojela domů a ve středu jdu k automechanikovi, asi to bude ta kostra nebo nějaký špatný kontakt, tak snad se s tím popere..rovnou si nechám konečně opravit klakson, který netroubí (což mě nemrzí, protože netroubím, ale když už tam jdu, tak aby to bylo OK) a vyměním brzd.destičky.. a to bych ještě potřebovala někoho šikovnýho přes elektro, protože mi divně hraje rádio.. i ve městě šumí jako kdyby ztrácel signál a už mě to nebaví.. navíc teď, když mi někdo šlohnul z auta cédéčka :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...