Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi mam velkou prosbu...

Jedna se o 1,6 8V

Pri nedelni poopilecke jizde sem si vsiml, ze se na palubce rozsvitila kontrolka STOP, pri blizsim zkoumani palubni desky jsem objevil rucicku teplomeru na maximu...okamzite jsem auto odstavil pockal az schladne...a pomalinku...dost vtipnym zpusobem jsem se dokodrzal z jednoho konce prahy na druhy...:o..timto prooblemy bohuzel jen zacinaji...

Po konzultaci s par lidma jsme dospeli k nazoru, ze se 100% jedna o termostat...termostat vymenen...kapalina dolita...ale stroskotal jsem na odvzdusneni chladice..predal jsem proto...vuz do rukou mechaniku..aby bylo pro jistotu vse zkontrolovano...

V servisu odvzdusnily..otestovali..neschledaly nutnost menit napriklad tesneni pod hlavou a pumpa take OK..

Kdyz sem si druhy den auto vyzvednul..behem 4km..postupne teplota plynule vzrostla na 110 stupnu..a po dosazení hranice s cervenym polickem..klesla na cca. 85 a uz byli rozdily minimalni...

situace se bohuzel stala opakovane..:((

Chci se jen zeptat jestli to nemuze byt zapricineno zbytky vzduchu v chladici..nebo jestli nemate nekdo podobnou zkusenost a cim byla zpusobena....

PROSIM PORADTE

Odesláno

Podle tvého popisu to vypadá,že se systém zavzdušňuje.Překontroluj upevnění spon-hadic. V mém případě to bylo uvolněné-spona na hadici,voda netekla jen si to přisávalo vzduch.Ve vyšších otáčkách nebo v při jízdách v koloně se to přehřívalo.Když jsem zastavil tak to okamžitě kleslo.Může to být i to těsnění pod hlavou.Hodně štěstí.

Odesláno

Teoreticky by to mohli spôsobovať zbytky vzduchu a pri 110 to schladil vetrák. Keby nemenili termostat tak by som povedal že je on príčinou. Presne takto sa správa teplota pri starom, viaznúcom termostate.

Nepíšeš či si to pozoroval pri plynulej jazde alebo v meste pri pomalej jazde.

Tesnenie pod hlavou sa prejavuje vytláčaním vody, hlavne po svižnej jazde.

Odesláno

Pánové musím říct, ze problém je stále a stále....ráno vyjedu....během 4-5 km opět 110 stupňů...rázem během několika sekund teplota padne pod 90 a tam se drží... :o :o

pastorek: Zkoušel jsem jízdu v koloně, plynulou jízdu po okreskách i po dálnici...dalo by se říct, že po situaci, která následuje po studeném startu a těch pár kilometrech se teplota drží mírně nad 80..v koloně se přehoupne přes devadesát a tam po chvilce spustí sahara, která auto okamžitě ochladí...

Vypadá to ale asi na ten termostat..jako by se uvolnil až v těch 110 stupních...no je to pro mne neuvěřitelná záhada...nebo jestli pří montáži nového termostatu nedošlo k nějakému zdeformovaní, ale to si myslím, že by nepustil vůbec..

Každopádně jí musím co nejdříve vyřešit..

:bojim:bojim:bojim:bojim

Odesláno

cus na 1.6kach neni presnej vyrez na termostat takze se nekdy muze stat (i v servisu sou to jen lidi ne bohove!!) ze se nenasadi presne do prostred a malinko se pridira..

potom delaji se 3 ruzne termostaty do mirneho stredniho a tepleho podnebi chce to zjistit jakej ti tam strcily ..muzes tam mit termostat na chladny podneby ten otevira pozdejc..

potom koukni jestli mas dost vody v chladici a skus odvzusnit okruh u topeni.to jest v motorovym prostoru za motorem vedou 2 hadice smerem do interieru..na plastovym kolinku je odsrubovaci uzaver(jako na ventilku u kola) staci ho povolit a az bude tict voda tak ho zasrub..

Odesláno

taky bych řekl, že problém je furt v termostatu...,podle VIN zkontroluj přesně co máš mít za termostat,kup nějaký dobrý třeba Mahler a vyměnit (setkal jsem se s tím,že i nový byl na pipi)

ještě předtím vytáhni ten co tam je teď a zkus ho v hrnci jak otvírá, podle teploměru na zavařování třeba

P:S. ten hrnec neber manželce z linky...,radši :)

Odesláno

Ahoj, než budeš cokoliv měnit tak bych doporučil si ověřit, že ti jde do motoru sahary šťáva. Měl jsem něco podobného. Sundal jsem přední nárazník a v místě pod lavým předním světlem je přechodka, kterou jsem měl nalomenou a koroze mi propojila kabely spínání sahary. Spínalo kdy si to vzpomnělo. Byl jsem z toho na švesku než jsem to našel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...