Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.9 D přehřívání


Freedy

Recommended Posts

Zdravim

řešíme problém s jednou 405 1.9 D, se kterou pokud se jede normálně tak se teplota drží mezi 82 - 85 st, ale pokud se třeba jede po dálnici nebo někde do kopce, začne prudce stoupat teplota klidně přes 100 - 110 st a potom když se pustí motor do volnoběhu, tak začne pokašlávat a i někdy chcípne, prostě se neudrží, stačí chvilku počkat a pak se dá zase normálně nastartovat. Voda se neztrácí, chladič už je vyměněnej za Tdčkovej (skoro 1x silnější) sahary spínaj jak maj, vyndaný a pěkontrolovaný vodní čerpadlo a motor kompletně propláchnutej, termostat danej novej. Dokonce se i zkoušelo zaměnit vstřikovací čerpadlo za jiný a výsledek zase stejnej, prostě se hřeje, už nevim co ještě by se dalo zkusit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zavzdušněný to neni, pokud je chladno tak to jakž takž jde uchladit, budík teploty je ok vyměněno odzkoušeno i nezávislim teploměrem, radiátor topení je průchozí v zimě to topí super, spotřeba 5 - 6 l/100 km, egr ventil to nemá je to 51 kw r.v. 91, předvstřik seřízenej, netlakuje to soustavu voda ok, tak snad jedině ty vstřiky, ty nikdo ještě nekontroloval. No zkusíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víčko se měnilo s tim novym chladičem a tlak drží, ted ještě zkusíme vyndat vstřiky a zkontrolovat, pokud potečou bude repase a proto se rovnou zeptám jaký trysky použít? Bosch nebo i český od motorpalu, někdo mi řikal, že je stejně dělaj ve stejný fabrice v Jihlavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím ale selským rozumem to vstřiky ani čerpadlem nemůže být.U D a TD je docela normální že při jízdě dálnicními rychlostmi více hřejí,pokud ale leze ke 110°C tak zkontrolovat větráky,zda fungují.Mohla by být horší vodní pumpa.

Běžně mi pažout ukazoval kolem 70°C a při jízdě do kopců lezla teplota na budíku k 90°C a to měl trochu fouklé těsnění pod hlavou,mírně tlakoval do vody!,když lezla výše,tak jsem pouštěl topení na plno (ne na P ale na seatu ibiza-měl prasklou hlavu a od oleje byl špinavý chladič a hůře chladil).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm

Co sa stane s odkvapkajucou naftou v motore? Zhori bez uzitku akurat prispieva k ohrevu. Podobne je to so spatne rozstreknutym palivom. Spatne hori, motor ma mensiu ucinnost. Zhorsena ucinnost je ohrev. Mno a pokial je navrhnute chladenie tak akurat, moze sa zhorsena ucinnost spalovania prejavit vo zvysenej teplote. Podobne je to s cerpadlom. Maly, velky predvstrek....

Mam 3. diessla, kazdy z inej fabriky a ziaden sa pri jazde dialnicou nezacal prehrievat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U těchto motorů (pokud odkapává) způsobí to,že okápne na žhavičku a ta se zmaří,pokud to pokračuje tak údajně ,tím že vyhoří v komůrce a ne jinde,zvyšuje lokální teplotu v komůrce,která se tímto uvolní a motor jde do kopru.S účinností motoru při špatném rozprášení nafta máš pravdu ale při NEDOKONALÉM shoření nedosahuje teplota tak vysoko jak při správném hoření.

Pochybuju o tom,že konstruktéři navrhli chladicí soustavu na pežotech \"tak akurát\" musí být a je řešena s rezervou!Navíc autor pův.příspěvku nemá chladič s atmosféry ale s Turbodýzla,tudíž s vyšší účinností!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě osobně u TDčka se drží teplota v rozmezí 70-90C, podle toho, kde jak a co jedu....taky na počasu, ale přes těch 90 se za normální jízdy nedostanu. Ke 100 sem se dostal az nedavno s velkym 3metrovym valnikem na dalnici do kopce ve 110km/h, takže bych řekl, že mě to chladí jak má. Ale u předchoziho pažoutka atmosféráka se mi ta teplota pohybovala fakt jen okolo těch 70 a když se tomu hodně šlapalo na krk tak se dostala tak k 85.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno pokial je makovica a tesnenie O.K. ako pise, moc moznosti neostava. Spotrebu pise O.K., chladiaca sustava vsetne chladica O.K., posledna vec su tie trysky.

Na mojom WJZ teplota ide cez 90, ked je pustena klima. Prehrievanie u tychto motorov som zaregistroval aj u kolegu, preto mi pride, ze chladenie to ma tak na \"hrane\".

Leda info ze je makovica O.K. moc nie je pravda.

Pripadne je v chladiacej sustave nieco padmute a nema prietok.

[upravil dne 18/6/10 xmilos]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už mám doma zkoušečku na trysky, tak zejtra jdou ven a uvidíme, hlava to nebude a těsnění taky neni fouklý, olej je naprosto bez vody (ani při výměně oleje se tam žádná neobjevila), žádná emulze ani ve voleji a ani ve vodě, takhle se to chová už skoro 3/4 roku a voda taky nemizí, za rok se doleje tak 2 -3 dcl. Pouze pokud se tomu víc přišlápne tak de z vejfuku černej kouř, prostě saze. Zejtra budem moudřejší dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...