taran Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Mám motor 2,2 HDi, najeto cca. 100 tisíc, šest let v pohodě a najednou počítač hlásí špatné palivo. Tankuji stále stejně, kanystr nepoužívám. Když přišlápnu plyn spadne to do nouzového režimu. Předtím se rosvítí varování \"špatný palivový filtr\", což je blbost, měnil jsem ho před cca. 2měsíci. Na diagnostiku daleko, neumí někdo poradit, nebo alespoň navést kde by mohl být problém? Díky. Citovat
comm Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 No podla mojich skusenosti by som sa mrko na ten filter bo nikdy nevies co ti poriadne tecie z tej pistole. mne to vypisal po 3tyzdnoch a tankoval som dobru naftu a aj tak sa musel menit zase. Citovat
taran Odesláno 9. červen 2010 Autor Odesláno 9. červen 2010 standardně Benzina apod. Dost často různě na dálnicích. Citovat
trebor Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 asi bych začal od toho nejjednodušího tedy podívat se na pal. filtr.... Citovat
HonzaZ Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 taran: jak jsi přišel na to, že na diagnostiku daleko. Tady v Praze je nás několik, kdo ji má. Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 podtlak v nádrži asi ne, nic jsem nikdy při otevírání nezaregistroval. Spíše mě napadá, že občas bliká oranž. kontrolka s hláškou špatného palivového filtru (vždy při zátěži motoru) a počase sama zmizí. Dělá mi to celou dobu co auto mám, v servisu řekli je toto nic neznamená, že u těchto aut to \"zlobí\". Tak mě napadá jestli není zanešené podávací čerpadlo v nádrži. Myslíš že by to mohlo souviset? A jak se teď v tom hrabu, chci ještě vyměnit vzd. filtr tak jsem zjidtil. že pod tou harmonikou od filtru je jakýsi spínač (ventil) ke kterému vedou dvě hadičky jedna myslím k posilovači brzd a ta druhá je odpojená (vypadnou mohla těžko) a měla by být podle mě připojená na T kus který je vedle a hadička vede někam dozadu k motoru asi na sací systém. nemáš tušení co by to mhlo být? Citovat
Ferry Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 napada me DRV ventil - kdyz prislapnes plyn, neni dostatecny tlak paliva ( proto si to mysli, ze je ucpany filtr) a spadne to do nouzoveho rezimu s rozsvicenim kontrolky o DRV tu je urcite nekolik vlaken, zkus pohledat Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 hm, taky jsem nad tím přemýšlel a už si tady něco o tom přečetl. Co je jednodušší, zkusit vyčistit (vyměnit) DRV ventil. anebo se podívat na síto palivového čerpadla. Čerpadlo určitě funguje, je slyšet že tlačí. Filtr to tutově není, je nový. Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Kdyby to spadlo do nouzáku, tak se ale rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru a ne filtr (pokud vím, ale tak je tam pouze indikace vody ve filtru). Jedině jestli nejde o FAP filtr. Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 ano, přesně tak. Hláška Voda ve filtru se mi objeví jako první a to od začátku co auto mám. několikrát se mi stalo že když jsem tomu dál šlapal na krk tak to spadlo do nouzáku. A těď mám jako novou hlášku \"špatná nafta\" vždy když nastaruju, tak do 10 sec se tam objeví. A opět jakmile příšlápnu tak se rozvítí jěště ta voda a když nedbám a pokračuju v zátěži tak spadnu do nouzáku. Naftu tankuji stále stejnou, nemyslím, že by tam byl nějaký problém v kvalitě. Nicmébě vyměnil jsem filtr, teď ještě chci vyměmit vzduchový. Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Jak vypadá ta hláška \"špatná nafta\". Nikdy jsem jí neviděl. Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 teď přesně nevím, něco ve smyslu špatné složení (additive fault) Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 To by ale znamenalo aditivum pro FAP. To pak můžeš měnit filtry jak chceš a nezmizí to. Nejspíš je málo aditiva pro FAP, popř. zacpaný FAP. Doplnit aditivum a na dia vymazat. V každém případě to chce diagnostiku. Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 aha, já jsem se domníval že pro problémy s FAp je spíše hláška typu nízká uroveň atd.... Trochu mě zaráží, že je ujeto cca. 100 tisíc. Zdá se mi to málo. Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Mám takové tušení, že první FAPy měly doplňování aditiva při 80000 km. Jaké to vlastně máš auto, 406ku? Citovat
taran Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 já mám 406 2,2 HDI rok výroby 2000. Do teď absolutní spokojenost, spotřeba pod 6l/100. prostě paráda. jo a ještě k té hlášce. Přesně to je myslím Diesel fuel additive fault. Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Tak to asi bude to aditivum pro FAP. Na dia se to zjistí. Citovat
Igor Odesláno 13. červen 2010 Odesláno 13. červen 2010 u modelu r.v.2000 a 2001 (možná ještě i pozdější) je životnost FAP filtru 80tis km, já ho měnil po 80tis celý, tenkrát ještě nebyly repasy a aditivum nestačilo dolít; stálo mě to tenkrát bratru 25tis Kč, nový; pak při 160tis km to už bylo levnější, ale musí se to u těchto modelů minimálně kontrolovat po každých 80tis km (a nečekat na hlášky); nevím, jestli tam jde dát modernějí filtr, co vydrží déle jo a pokud Ti v servisu říkají \"toto nic neznamená, že u těchto aut to \"zlobí\", tak do takového servisu bych už nikdy nejel... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.