Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Blikající kontrolka airbag


pažoutka206

Recommended Posts

Ahojky, já mám 1.9 D r.v. 1998 se 2 airbagy a měla jsem ten samý problém, kontrolka airbagu blikala a blikala:myslim Všichni radili kontakty pod sedačkou. Tak jsem to dala známému do servisu, ten to připojil na nějaký počítač a zjistil, že pod sedačkou to nemá žádný káblíky :mad: a že chyba je v tom vypínači na airbag, tak ho vyčistil a blikat to přestalo, s tím, že to není na trvalo, že to pravděpodobně zase blikat začne, tak že příště by ten vypínač vyměnil za jiný (třeba z vrakáče, nebo by se někde sehnal) :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se podíval do service boxu a skutečně má 206 předpínač ve sloupku dveří. Je součástí navíječe pásů. Omlouvám se jestli jsem někoho mystifikoval. Ale jinak vše platí jako u jiných Peugeotů (ale i jiných značek), svítící kontrolka airbagu = na90% dráty k předpínači.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak jsme po dovolené rozebrali sloupek, prostříkali kontakty u předpínače pásů a - KONTROLKA BLIKÁ VESELE DÁL, kráva :bacha

A já jsem tak věřila, že to pomůže... :nevim Měli byste ještě nějakou radu? Předpínačem to nebylo... Třebaaa - kudy se dá prokutat do volantu a zkontrolovat pásku od airbagu? Omlouvám se za stupidní dotazy, první auto a ještě baba :D Díky moc !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 5 let později...

Taky mi bliká kontrolka pásu. Rozebral jsem sloupek u řidiče. Za navijákem pásu je taková ohnutá trubička s kontaktama na konci. K ní má vést oranžový kabel s konektorem. Ale je to rozpojené a v konektoru jsou kontakty spojené připájeným odporem. Pravděpodobně je to hack právě aby neblikala ta kontrolka. Co to značí? Že předpínač je nefunkční, případně tam vůbec není (nevím jak má vypadat)? Na straně u spolujezdce to také není zapojené, ale tam není ani ten oranžový drát s konektorem, jen ta ohnutá trubička s kontakty.

Případně - kdybych odpor odletoval a konektor připojil tam kde má být,co může hrozit? Vystřelení předpínače? Auto bylo určitě bouchlé na předek. Kryty airbagů jsou tvrdé, víc zjistit neumím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...