Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja kupoval nove před 2 měsicema...v Peugeot servisu chtěli za něho 40t, manik co mi ho vyměnoval ho uměl sehnat za 19t. ja zavolal do autodilu a sehnal jsem si ho za 16t.kupoval sem ho v elitu osobně a je to GARRET a parada nstěžuju si.repas stoji cca 5-9t podle toho co měni.ale ja dal přednost novačkovi i když o pulku draz než repas....

jo a mimichodem sem byl včera v brně na autotechu a byla tam firma co turba repasuje a bavili jsme se co zpusobilo že mi tahalo olej.--bylo mi žečeno že jak bylo již vyše ukazano natačeni lopatek na turbu novem a starem že se zanaši karbonem y vyfukovymi splodinami tak že to je jedna z příčin a dale zapekani oleje v turbu ktery pak vytvoři pastu a brousi tu bronzovou vložku ktera ma v sobě hřidelku s turbinkama...princip na jakem se hřidelka otači je je jednoduchy.žadna ložiska. normalně plave na olejovem filmu a proto se netře o bronzovou vložku vevnitř. dale mě zaujalo kolik turbo toči...řikal že octavia a naše peugeoy toci od 250-280 TISÍC!!!!!!Otaček za minutu...u větších třeba naklani MAN až 350t..prostě neskutečne a teplota nad 600 stupnu při plnem zatahu..prostě mazec

Odesláno

jo a ještě něco..naše turba nemaji proměnlivou geometrii lopatek!! to ma jen koncern WV čili bora pasat octavia yety a audi...jejich turba jsou 3x nachylnějši na poruchu než naše kvuli zaneseni pravě těch proměnlivych lopatek:aut

Odesláno

Tak to je dobře, když jsem jezdil s Octavií, taky se mi turbo zaneslo, i když jsem ho nešetřil, naštěstí stačilo rozebrání a vyčištění. Je to častej problém motorů TDI.

Odesláno

každe turbo se jednou zanese ale někdy je to po 500t km někdy při 100t km podle toho jake ma kdo štěsti...ja ho u turva neměl odešlo při 145t:bojimcož je dost malo si myslim:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...