Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám pořád problém z brzdy,začalo to po vyměne brzd.destiček, pístek se mi zdá že jde hrozně těžko zastrčit zpět do třmenu, dnes jsem třmen rozdělal dal nově gumičky ale problém stále přetrvává,

kolo se lechce zahřivá po ujetí cca 1km,brždení 2krat- je kotouč teply, po cca 4km bržděni cca 10 městsky provoz na disku nejde prst udržet, a to bracha ma clio jel za mnou a mněl kotouče celkem chladne, navic se mi zda že auto brzdí více zadkem než předkem, destičky byly měněne cca před 100km, vše řádně odvzdušněne.

Tak ja už fakt nevím co stím...

Odesláno

Pokud je to 100 km tak klid, Já měnil kotouče a desky a prvních 200 km to i smrdělo a na kole se sotva dala udržet ruka. Pístek jde opravdu ztěžka, já používám na zatlačení truhlářskou svěrku. Pokud se kolo točí volně tak bych to opatrně jezdil a začal dělat závěry po nějakých 300 km. Já mám najeto cca 1500 a nic nesmrdí po 40 km jsou kola jen vlažný a brzdí to jak má.

Odesláno

ja jsem si udělal stahovák na pístky a tím to šlo good tak, jo dám na vás kolo se volně točí ale dost drhne, tzn. když ho chci roztočit rukou tak to kolo neudělá otočku kolem dokola...

zítra ještě zajedu za známým do servisu at mi poradí co stím...

nemůže byt někde chybička v abs jednotce???

Odesláno

Ještě taková technická k teplotě kotoučů.... já mám na 406 jen 260mm kotouče a ty zařívají prakticky okamžitě stačí když jedu do práce což je cca 1,5km,mezitím cca 3-4 brzdím a když přijedu tak jsou teplý sakra dost.... :) Nemluvě teda když jedu delší trasu a je třeba mokro to se mi od nich pernamentně kouří :D

Jinak to přibrždování ti dělá nejspíš nová destička co je ještě neobroušená a moc silná,nebo se ti úplně nevrací pístek....

Odesláno

podobný problém som mal aj ja. Kolesá sa voľne netočili a stále som mal pocit, že auto akoby trošku pribrzďuje. V servise mi totiž vymenili kotúče, ale nemenili doštičky a nerobili si asi ani ťažkú hlavu s rozhýbaním piestika. Vyriešil som to nakoniec až novou sadou platničky + kotúče a rozhýbaním piestika. Ten mi medzi tým ešte rozhýbavali aj v inom servise. Ja som si naň kúpil takú origoš brzdovú sadu nástrojov takže to išlo ľahko a rýchlo. Od vtedy mám už cca. pol roka kľud a aj keď som sa naposledy babral s farbením bŕzd tak som tie kolesá skúšal a zadné sa točia na zotrvačník aj niekoľko sekúnd, predné samozrejme nie, ale v rámci možností idú ľahko :)

Odesláno

Pánové, nechci do toho kecat, ale jestli se mu takhle rozpalujou kotouče a musí bejčit, aby zatlačil pístek, tak je to blbě. Pístek musí jít zatlačit lehkým přitlačením třeba šroubovákem a škrtání nové desky o kraj kotouče málokdy vydrží 100km a rozhodně ten kotouč nerozpálí tak, že na něm neudržíš ruku. Viděl bych to na důkladnou údržbu hydrauliky brzd... Jinak si zkurvíš desky, kotouče a až to zajde dál, tak i těsnění třmenů a třeba taky ložiska v kole...

Odesláno

No tedy že bych zatlačil brzdy na kterémkoliv ze svých posunovadel šroubovákem to teda ani omylem. Včera jsem opravoval drátek od snímače a měl jsem velkem problém to tam zatlačit bez svěrky. Ani na motorce to nezatlačím šroubovákem... Kola jdou volně otáčet, kotouče jsou po delší cestě spíš jen teplé neýž horké, kola jsou studená. Prvních 200 km nešlo na kole ani udržet ruku i po kratší jízdě... Každopádně bych ty pístky preventivně rozhejbal a pokud si nejseš jistej tak zajeď někam na kontrolu, bude to za pár peněz.

Odesláno

Tak, tak, nechal bych to někde přejít, nebude to stát svět.

Původně zaslal: koblih69

No tedy že bych zatlačil brzdy na kterémkoliv ze svých posunovadel šroubovákem to teda ani omylem. Včera jsem opravoval drátek od snímače a měl jsem velkem problém to tam zatlačit bez svěrky. Ani na motorce to nezatlačím šroubovákem...

- tak sem asi nějakej silnej..:D

Já když jezdím po městě, tak mám kotouče úplně studený a po dlohý cestě když zastavím, tak jsou jen vlažný. Mám to teď \"v ruce\", protože mi kvůli hadici zůstavalo viset zadní kolo, tak jsem pořád po opravě chodil a ohmatával všechny kola po každým zastavení ...:D

Odesláno

tak dnes už byl brzdící ucinek lepsi trosku jsem ty brzdy projel pod plynem, a uz to lepe brzdi, uvidíme co dal jak na tom bude to zahrivani... Snad to bude v pohode...

Dekuji za rady a nazory

Odesláno

Mno šroubovákem zlehka to určitě nejde,majzlíkem a silou to zaleze.....:aut Ale stejně mám brzdy OK a prostě se ohřejou během chvilky,ale u mně je to dáno tím že na tak těžký auto mám jen 260mm kotouče a ty brzdy tak jako tak brzdí mizerně.... Když se víc zahřejou tak vůbec :D

Odesláno

Zdravím,

již několikrát se mi stalo že byla v háji brzdová hadička.Ale odvdušnit to šlo.Tlak to přemohl ale už se kapalina nevrátila.Pokud máš rozhýbaný valeček tak při sešlápnutí a povolení se musí sam vrátit odskočit.Pokud ne tak bych to šacoval na tu hadičku.

Odesláno
Původně zaslal: palete

Zdravím,

již několikrát se mi stalo že byla v háji brzdová hadička.Ale odvdušnit to šlo.Tlak to přemohl ale už se kapalina nevrátila.Pokud máš rozhýbaný valeček tak při sešlápnutí a povolení se musí sam vrátit odskočit.Pokud ne tak bych to šacoval na tu hadičku.

jo stím souhlasím, ale mněl jsem sundany třmen , a daval jsem do nej nové těsnění na pístek a prachovku pred nasazenim pístku zpět jsem tesněni mazl brzdovkou a pak i ten pistek,a mněl jsem co dělat aby jsem pístek zatlačil zpět a to jsem pak jeste strikl strikačkou pod prachovku brzdovku, i tak musel jsem použit stahovak na zatlačení, zlatý favorit tam to šlo jak po másle...

Odesláno

Já když jezdím po městě, tak mám kotouče úplně studený a po dlohý cestě když zastavím, tak jsou jen vlažný. Mám to teď \"v ruce\", protože mi kvůli hadici zůstavalo viset zadní kolo, tak jsem pořád po opravě chodil a ohmatával všechny kola po každým zastavení ...:D

ak jsem si na sebe chytrejma kecama přivolal problém. To zadní pravý kolo už zase přibržďuje. Na třmenu a první hadičce za třmenem to nebude, to je stokrát rozdělany a zkontrolovaný. Má někdo nějakej nápad, kam mám jít hledat problém dál? Podotýkám, že ručka je v pořádku. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: kupák

ak jsem si na sebe chytrejma kecama přivolal problém. To zadní pravý kolo už zase přibržďuje. Na třmenu a první hadičce za třmenem to nebude, to je stokrát rozdělany a zkontrolovaný. Má někdo nějakej nápad, kam mám jít hledat problém dál? Podotýkám, že ručka je v pořádku. :myslim

nemáme to hold jednoduchý...

Odesláno

jsou tam už pakny v bubínku, ale ručka to nedělá. Tam chodí všechno prfektně. Je to vidět i na kotouči a na destičkách, že přibržďuje provozní brzda. Stává se to navíc nepravidelně, třeba jednou za měsíc a pak zase dobu nic, nerozumím tomu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...