Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, dnes sa kukam na mierku oleja a olej bol na spodnej riske.

Počitač mi nič nehlasi len oil ok. kukam aj pod auto a tiez ani naznak kvapky. tak sme ho zdvihli a motor a aj preodovka sucha :-/ tak ma napadlo este kuknut ci nie je v chladiacej kvapaline a ani tam :-( nastartoval som a kamosovi som povedal nech hot ak trosku da na plyn tak narazovo do 3000 ot/m a ani prd z vyfuku, ziaden zafarbeny dym. len taky zvlastny smrad :-/ z olejom som najazdil 14 000 km. idem ho teraz menit, kukal som aj sviečky a neboli nejak zanesene. stalo sa vam to niekedy?

kontroli boli vykonane za studena.

Odesláno

spotreba litr oleje na 14000km je uplne v pohode, zvlast pokud se motor obcas toci do vyssich otacek, pak stoupa i spotreba oleje, nepises teda, co presne za motor mas, ale ja mam s 1.8 16V podobnou spotrebu

Odesláno

ja mam RFJ motor 2.0 16V 103 KW /140PS no bol osm trosku z toho mimo, takze je to normalne?ze mam olej na spodnej mierke uplne dolu? to mi az tolko srotuje oil ? motor ma najazdených 93500 km. hmmm tak aspon ze to nie je nieco strasne :-)

Odesláno

Taková spotřeba oleje by mě nechala absolutně klidným - doporučuje se občas zvednout kapotu a olej zkontrolovat i během cyklu a případně tam trošku dolít, nejen jezdit od výměny k výměně (pak se člověk vyvaruje zbytečně stresových situací).

Odesláno

jj presne tak, ja to kontroluju cca 2x do mesice nebo pred delsi jizdou (na elektronickou merku, i kdyz bych ji mel bych se nespolehal) Vetsinou doleju 0.5 - 0.6 litru po 8000km a pak jeste neco malo par tisic pred kompletni vymenou

jestli obcas vytocis motor trosku vic nebo ho prozenes vetsi rychlosti nekde po dalnici ,tak ten 16V si trosku oleje schroupne

[upravil dne 2/6/10 Ferry]

Odesláno

myslite si ze ked som mal ierku medzi riskami pri vymena a teraz ju mam na spodku je normalne? ale nedimi nist. je pravda ze som moju 307 cc poprehanal a hlavne jazdil 3000km mesacne, ale zase sa prikladne o nu staram. ale ten olej som zanedbal to je pravda, ale ziaden spatny zvuk, ani skvrny nist.tak nechapem to.som tela priznavam, zajtra idem dat novy olej. ale dufam ze sa to da do normalu.

Odesláno

ja davam pri vymene oleje tesne pod rysku max, po cca 7000km jsem na cca polovine mezi Min a Max, nekdy vic, nekdy min, zalezi jak se motor honi, pak doleju zase tech 0.5l po skoro MAX a to mi vetsinou vydrzi az do vymeny v 15tis. km, kdy je hladina lehce pod polovinou mezi Min a Max

Odesláno

Já měním po 10 000 km (vím, že bych nemusel, ale líp se to pamatuje a za ty roky, co jezdím, jsem si prostě na tenhle interval zvykl) a vydržím od výměny k výměně bez dolívání.

Odesláno

to ja bych asi musel trochu dolit i pri lhute 10tis km, ale taky uz mam na motoru nahrouceno kolem 360tis km (a dve odjety prevodovky :D ) :)

[upravil dne 2/6/10 Ferry]

Odesláno

ako zistim ze mi spaluje vela oleja okrem toho ze mi pojde modry dym z vyfuku? trosku ma taky divny pach tan vyfukový plyn, ale farba ee. este som zabudol poznamenat ze jazdim na LPG- ma to na to nejaky vplyv?

Odesláno

zjistíš tak, že ho budeš třeba po 2000tis km kontrolovat a uvidíš jestli ti na měrce mizí nebo ne..kouřit může a nemusí to být olejem..

jinak mě HDi z najetými 124tis olej v intervalu 12tis km veme jen minimálně, taky dolévám na risku max

Odesláno

to3 ludia ja osm yistil, podla yaynamu peugeot ye miesto 5 litrov mi dali 4. a ja blb som si to neskontroloval, teray furt susedia na mna kukaju ye do noveho auta pomerne furt casto kukam. stale vodu kukam a olej. tak somy toho jelen, budem priebeyne kukat ale chvala panu bohu mam max takye to budem vidiet. dik vam vsetkym ya radi a info a jirka307 y toho si nic nerob ja osm vztasil 120 e ya filter a 6 litrov oleja :-)

Odesláno

Ak ti dali namiesto 0W30 5W 40 tak to moze znamenat len to ze auto pocas zaruky zacalo papat olej da sa povedat nadpomery a tak ti dali hustejsi aby ziskali cas a tebe to potom opravia za tvoje prachy a nie na zaruku.PS: Ked pises tak pis namiesto y- z lepsie sa to cita!:aut

Odesláno

spotreba oleja je minimalna, bol to omyl servisaka co tam ten olej daval a moja nedbanlivost ked som ho nekontroloval, pred tym som zas dava na olej pozor a nezmyzlo z neho nist. tak teraz to budem kukat, ale presiel som uz nan 800 km dnes sme sa previezli taku okruznu jazdu bez strechy po sr az za zilinu a nepapalo nist, ... je to pomerne mladunke 4 rocne auticko takze nemoze papat :-) a co sa tyka normy co som kukal do tech tak ma tam ist 5w30 alebo 5w40 podla typu jazdy a podmienok. 0W30 ide do PSA motorov novsieho modelu a ja mam RFJ takze tak, no aspon som sa nieco dozvedel :-) a ked bude papat, tak mu nalejem:-) ved fiči na LPG tak sa nebudem hnevat nan :-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ať nezakládám nový vlákno... Musim akutně dolít olej, kontrolka neblikla, ale na měrce mám min. a teď ráno i pod ní, ale to jsem stál trošku do kopečka, ne úplně rovně. Dával jsem tam Total Quartz 7000 10W40, objednal jsem ho už z netu, ale než dojde.... Můžu tam zatím dolít prostě nějakej 10W40? Kámoš má v práci stáčenej Castrol Magnatec, tak aspoň toho litr.... Dá se? Díky!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...