Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 - zkušenosti


MilhausF

Recommended Posts

Já jsem tedy nedobíjel nikdy, baterie je původní (2012) a v servisu mi už 3 roky říkají, že už "není ideální". Nicméně startuje i v -20 v pohodě. Kostřící bod jsem potřeboval,  když jsem startoval jiná auta na horách na parkovišti, už asi 5x. Tak uvidíme letos, co baterka. Zatím není zima, co by ji trápila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Praskání v řidičových dveřích.

Neřešil jste náhodou někdo praskání v řidičových dveřích při otevírání a zavírání? Je to hrozný zvuk, který se často ozýval u starých stodvacítek, ale v autě z roku 2015? Dělá to omezovač dveří, vždy v něm lupne a ozve se poměrně velká rána. Zkoušel jsem ho promazat, dotáhnout, ale beze změny. Vyndat bez sundání tapecu dveří to nejde (včera vyzkoušeno) a bohužel na vrakovištích je to poměrně nedostatkové zboží.  Nový stojí kolem 1000,- a to se mi za takovou blbost nechce dávat. Napadlo mě jestli to někdo už neopravoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj, nedávno jsem řešil taky omezovač u řidiče. Bál jsem se otevřít dveře, jak v tom lupalo. Jedině to vyměnit, vyjedou se tam od toho táhla silónové kolečka a pak to tak lupe. Já sehnal na bazošu z bouračky za 500 kč. Výměna není náročná. Samotný omezovač 1x torx a dvě matky. Tapec samozřejmě musí dolů. Doporučil bych koupil, ty čudle. Určitě jich pár polámeš. Já si jich koupil 10 v autorizáku a nebyla to velká položka. Pět mi jich myslím ještě zbylo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo jak se mění řárovka v mlhovce? V návodu je napsáno, obraťte se na servis... Podle obrázku na netu mi přišlo, že se musí sundat ty kryty z venku a pak vyšroubovat celou mlhovku...

další dotaz je, nezkoušel to někdo měnit za LED? Že by to třeba do zatáček přisvěcovalo lépe? Případně za jakou LED jste davali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Dnes při mlze jsem viděl poprvé. Automatika světel zhasnula hlavní světlomety a nechala svítit pouze obrysovky a mlhovky. Vím, že to předpisům vyhovuje, jen mě to trochu překvapilo. Škoda, že nejdou mlhovky zapnout, když jsou světla nastavena na auto, ale nesvítí hlavní světla, jen denní svícení

mlha.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

upřímně nemám sílu číst celé téma 🙂
Potřebuju do rodiny nějaké větší auto na pohodlnější cestování se třemi dětmi. Vejdeme se sice i do Mazdy 3 ale žádná hitparáda to není...
V P407SW ale taky ne...

Uvažoval jsem i o Mazde 5 ale mnohdy to nemá plnohodnotnou třetí sedačku tak asi zůstanu věrny Peugeotu...
Na co si dát pozor?

Motorově chci asi jen naftu a obsah moc neřeším. Teď jsem viděl jedn co je sice 1.6HDi ale legálně chipnutá na 103kW a prý dobrý.

Je něco na co si fakt dát pozor?
Kolega si třeba kupoval benzínovou asi dva roky zpět a na začátku byl víc v servisu než jezdil a to bylo od jednoho z dealerů Peugeotu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak asi kromě běžných věcí určitě kouknout na korozi podvozku (pod zadními sedadly je to dobře vidět) a korozi (oxidaci) zadních blatníků u auta z roku 2011 je to až hrozivý, klepající tlumiče (měnil jsem dvakrát) je to protivný a nejvíc mi vždy vadilo kmitání volantu od 100km/h a víc a v podstatě neřešitelný, ale u druhé 5008 v rodině po faceliftu je to dobrý.  Jo ještě dát na pár minut naplno topení a ventilátor, jestli se opotřebením nezastaví, taky jsem řešil a myslím 12000,- v neorigo věcech

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 4/5 2012, řešil jsem pouze obvyklé provozní opotřebení, nějaké tyčky stabilizátoru, jeden čep, ložisko předního kola. Plus hadici ostřikovačů a uhnilé připojení anteny v zadních dveřích. Prvotně jsem řešil vibrace jak píše Ondra, ale u mne odstraněno výměnou předních kotoučů a silentbloků z tvrdší ještě v záruce, Na ty vibrace bych si dal ale pozor. Jinak korozi zatím v pohodě, ono je to i o údržbě. Co úplně vyhnilo byl hliníkový chránič kolem výfuku, cca po 5ti letech výměna. Zase asi záleží na provozu. Tlumiče mám původní a asi mne to taky někdy brzy čeká, A asi i spojka/dvouhmota. Zatím dobrý, ale už zabírá trochu jinak.

Jinak na zadních dveřích, pod lvem jak je záhyb na skle tak tam se často loupe barva, pak dochází ke korozi. Mě přestříkávali dveře ještě v záruce, byla tam bublina v barvě. Vloni jsem si všiml, že se to tam loupe zas. Teď mám nové zadní dveře, poté, co cyp s malým náklaďákem nedobrzdil a rozkřápl mi nárazník a prolomil zadní dveře. Tak doufám, že to hned KORODOVAT ("vy tupci" 🤣) nebude.

Asi bych se taky podíval, jak vypadá zakrytování motoru. Auto je dost nízko, hlavně vpředu, takže ty plasty hodně trpí. ty moje před koly určitě 😄.

3 sedačky se dozadu v poho vejdou. Větší děti vzadu prošlapávají víka těch zadních přihrádek pod nohama. Jinak jsem měl asi štěstí, krom provozních opotřebení a pár drobných závad naprostá pohoda, koupil bych znova, stejný motor ale s 8st. automatem.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj, 

Žádný problém nemám. Praktická stránka auta, je na špičkové úrovni, zavazadlový prostor, pohodlí řidiče i cestujících. Motor 1.6 hdi 82 kW je na ježdění dostačující, nízká spotřeba, kultivovaný chod. Není to rozhodně žádný trhač asfaltu, ale na běžné ježdění úplně v pohodě. Adrenalin z akcelerace nezažívám, ale u tohoto typu vozu to je, myslím, i v pořádku. Nedokážu si ani představit, že bych s takovým autem dělal myšky a nějaké jiné psi kusy... Sice bych ocenil užší středový tunel, mám dva metry, ale zvykl jsem si. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

a ještě řeším jestli jen a pouze manuální převodovku nebo zkusit tu robotickou?
Co jsem koukal na nějaký test na YT tak to ale moc nadšení nebudilo...Já to pořád beru jako rodinné přibližovadlo takže žádná F1.
Ale zase nechci aby mě to při každé jízdě s*alo co jsem to vlastně koupil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...