Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 - zkušenosti


MilhausF

Recommended Posts

před 16 hodinami, Pacho69 napsal:

těž jsem to měl, navíc to dělalo jen někdy. Nakonec vyměněny silentbloky a kotouče ještě v záruce. Od té doby už žádný problém.

ano, přesně tak, na kvalitní cestě to neudělá - ale těch na jižní moravě moc není :-D....většínou se to rozvibruje na nerovnostech a pak zůstane. Jsou dny, kdy je klid. Už vím přesně místa třeba na D2, kdy mě to čeká :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pepa B.: Já nikdy nedokázal identifikovat spouštěč. Prostě jsem začal brzdit a dělalo to, pak to zase někdy přestalo. Také naporvé se s tím servisák projel a konstatoval, že je vše v pořádku. Prostě najednou to začlo dělat, pak to úplně stejně zmizelo. Nakonec jsem jim v servisu sdělil, že se nechci zabít. Tak to vyměnili - silentbloky, kotouče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja vymenil na predni naprave kde co a nepomohlo nic na 100% - ramena, cepy, cele rizeni, silentbloky na stabilizatoru i tehlice. Teda po vymene jedne tehlice tam bylo rapidni zlepseni - prisuzuju problemu na nalisovanem lozisku. Ale finalne pomohlo az vymenit dlouhou poloosu i s pomocnym loziskem. Na tom lozisku byla mala vule. Dal jsem poloosu z vrakace. Vybral jsem si takovou, ktera nemela vuli na lozisku, jako ta moje. A od te doby bez vibraci. Vlastne zadne lozisko nemelo vuli jako ta moje na zadne poloose z tech co jsem zkousel. Vymenit poloosu mne napadlo, kdyz jsem ji mel venku pri vymene spojky. Trochu jsem si s tim hral a te vule si vsiml. Na aute to poznat nebylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pepa B. : Tak to já neměl, mě to vibrovalo jen při brždění. při jízdě nic. Ve vyšších rychlostech to bylo nepříjemné, jedeš, šlápneš na brzdu a volant se začal cukat, překvapující. A pak zas 3 týdny nic a najednou to udělalo, pak to pár dní dělalo (někdy jen v jedné jízdě, někdy několik brždění, někdy třeba celý týden) a zas to z ničehož nic přestalo. Ale je to zjevně jiné, než u tebe. U mne to vždy souviselo s bržděním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě proto jsem psal, že jsem se nikde nedočetl naprosto stejných příznaků jako mám já, s tou výměnou poloosy jsem to četl, ale podle všeho to byl ojedinělý případ. Já s výměnou dílů začal, viz. můj první příspěvěk. Auto má najeto originál 74tis. km, tak doufám, že to budou vůle na těch silentblocích. Fakt nejhorší je, že nikde ze 3 Peugeot servisů mi neřekli, čím by začli s opravou, kdybych to tam nechal :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Sicustar má víc kombinací klíčů než sicublock. Taky jsem kdysi hledal, nakonec nekoupil, 95% času stojí auto v garáži nebo střeženém parkovišti. Kdybych kupoval, šel bych do těchto:

http://www.podlozky-pod-kola.cz/podlozky-pod-kola/eshop/0/3/5/373-Zajistovaci-srouby-SICUSTAR-M12x1-25x25mm-kuzel-klic-17

tady je i dobrá cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
V 29. 3. 2018 at 14:55, Pepa B. napsal:

bohužel, auto z ČR po faceliftu - a vypadá to, že mu zůstala tato dětská nemoc :(

Jen pro ostatní jak to dopadlo - nechal jsem nakonec vyměnit i ty silentbloky na ramenách - přední i zadní - zn. Meyle HD (měly by být nějaké pevnější). Zatím jsem nestihl geometrii, na tu jdu ve čtvrtek, ale vibrace se zmírnily o cca 70%, ale nevymizely, spíš se posunuly více k rychlosti 130+km/h. Protože už nemám čas a hlavně náladu to řešit dál, nechám to už být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...