elton Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 Elton: Tak já nevím, v testech nevychází moc dobře, zvláště na mokru. Ale dokud nepotřebuješ, aby tě guma podržela, tak řešíš akorát komfort. Nevím jak testy, ale co si zkouším na vlastní kůži, tak i na mokru nejsou o nic horší. Ty Mišeliny HP co ta byli, byli úplně strašné, jak na suchu tak na mokru, navíc hučeli a sjížděli se. Za tu cenu bych ocenil větší výdrž a službu. Zato Barum byli výborné, tiché a 3x vyžší nájezd. Ty Wanli mě velmi mile překvapily jak komfortem tak jízdou, jak na suchu tak za mokra. Na testy moc nedám, jen na zkušenost. Podle testů je v čechách nejlepší škodovka a v životě bych ji nechtěl. Citovat
Dodo1976 Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 saniťák Elton: Jaký typ barumek jsi měl a kolik jsi nalítal? A proč jsi přešel na Wanli? Já mám origo Michelinky (najeto zatím 5 tis.) takže nemám zkušenost a srovnání.... Dík Citovat
elton Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 Barum byl bravuris2 a vydržel 4 sezóny. Wanli jsem koupil z cenových důvodů, protože auto letos prodávám a nechtěl jsem investovat. A ty wanli mě velmi překvapily. Citovat
Dodo1976 Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 (upraveno) OK (4 sezóny = cca 30 tis.?) Takže sanitka půjde do světa? Co bude místo ní? Upraveno 9. červenec 2015 uživatelem Dodo1976 Citovat
Pacho69 Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 já mám micheliny čtvrtou sezonu, teď mají 45tkm, ještě mají asi 2,5 mm, to není zas taková hrůza u tak těžkýho auta. Ale taky je nepovažuji za zdařilé gumy a už si jen nekoupím. Ale spolehnout se na ně dá. Nevím, asi jsi trefil na nějakou blbou sérii. Jinak je fakt, že testy skoro furt vyhrává continental, ale já je mám na služebáku a nemohu proti nim říct nic. Pokud jde o texty na českých autoserverech, tam klíďo oktávky porážejí mercedesy. Normálka, když už není jak argumentovat, šupne se tam kufr a cena a je to... Citovat
elton Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 OK (4 sezóny = cca 30 tis.?) 4 sezony = cca 50 tis. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 K těm testům redaktorů - minule porovnávali starou a novou Fábii, a víte, jakou přednost má stará Fabie? Má přehledný tachometr... K pneumatikám - proto jsem psal že bych na zimu investoval do fungl nových Continentalek, které se osvědčily. V létě bych to neřešil - tady je spíše problém nedostat smyk na roztaveném asfaltu - a na to testy nejsou... Citovat
Pacho69 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 P607Olda: Ano, k tomu se nemá smysl vyjadřovat. Já jsem koukal jak zrána, když ve všech testech sepsuli infotainment nové 308 jako že všechno dotykové, naprosto příšerné a bez základních čudlíků, na to může přijít jen francouz. No a pak přišlo Volvo XC90 a všichni se mohli po*rat, že dokonalý design infotainmentu nehyzdí žádné čudlíky a tlačítka a všechno je dotykové a úžasné... To pak jen koukáš v němém úžasu a říkáš si, co vlastně chtějí. Často to připomíná, že pokud to udělá koncern, je to "skvělá myšlenka", pokud někdo jiný, je to většinou "podivný krok stranou"... Přesně tak fungují "motorističtí" novináři v Česku. Elton: Tedy to fakt nechápu, 50 dám na Michelinech taky. Citovat
elton Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Právě, že mišeliny vydrželi jen jednu sezonu. Už nikdy více Citovat
radek171076 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 To není možný. Jedna sezóna???? Nepochopitelný!!! Já osobně mám velice dobrou nebo spíše vynikající zkušenost s miselinama. Nicméně ne na 5008, ale i tak se mi to zdá dost divný. Ale tím nechci říct, že by to nemohla být pravda co píšeš. Spíš bych v tom viděl vadný výrobek. Každopádně je tam mám taky a samozřejmě to budu sledovat Citovat
Pacho69 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Jak říkám, má na nich 45tkm a mají skoro 3mm. Ještě 5-8tkm na nich najedu. Spíš bych to viděl na nějakou šarži (pro Eltona ). Já měl už tedy green (GRNX). Citovat
elton Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 U 407my jsem si pořídil zimní mišeliny a jel s něma do špindlu. Na mokru super, při jízdě na sněhu tragédie. Mezi špindlem a svatým petrem všechny auta jeli, jen já stál na místě a točil kolama. Místní horal po vytažemí na horu mě řekl, že jsem blázen jet s mišelinama na hory. Je fakt, že většina kolem byla na barumech. Citovat
Pacho69 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 To souhlas, já mám Alpin A4 a už je nechci. Nájezd bude asi dobrej, ale nejraději bych se jich zbavil hned. Na sněhu mizérie. Já se vrátím k Nokianům. Citovat
radek171076 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Co se týče zimaku tak od alpin 2 fakt tragédie. To jedině kontíky nebo nokian Citovat
elton Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Nokiany jsem si pořidil loni na podzim. Tak skvělou zimní gumu jsem nezažil. Skvělé Citovat
Vatsug Odesláno 11. červenec 2015 Odesláno 11. červenec 2015 Tak já na michelinech najel 38 000 a na barumkách mám 35 000 a jeden mm gumy k dobru. Nechápu jak můžete najet 50 000 na gumách. Asi to bude povrchem silnic po kterých jezdím. Skandinávie má asfalt jak hrubý šmirgl. Auto při jízdě po něm dost hučí. A pak jezdím hodně hory. Letos Švýcarsko, Francie, Španělsko a Portugalsko. Zvláště to portugalsko byla sama prudká a krátká zatáčka. Tam ty gumy asi dostaly dost zabrat. Možná že to je příčina, že teď ty gumy duní. No objednal jsem opět barumky. Teď Brilantis 3. Testy je chválí, tak uvidím. Ale těch 50 000km na nich určitě nenajedu.V tomhle už jsem pesimista. Citovat
elton Odesláno 11. červenec 2015 Odesláno 11. červenec 2015 Vatsug a zpravodaje z cest už nebudou? Citovat
BFG Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 Já mám osobně nejlepší zkušenost se Semperitem. Ale úplně nejlevnější nejsou. Jenže mám taky dobrou zkušenost se Škodovkama... :F Teda je pravda, že mám i dobré zkušenosti s Mercedesama Citovat
Vatsug Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 Vatsug a zpravodaje z cest už nebudou? Ale jó, něco sepíšu, ale nějak se mi v tom horku do ničeho nechce. Snad to bude dřív než v Mrazíku,,Počkejte do zimy loupežníčkové,"ne že spadnou, ale napíšu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.