Padre Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Trochu se trápím, googlím Castrol GTA a google to nikde jnenašel, jaký to má oficiální název? Citovat
Laďa Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1EODB_enCZ545CZ546&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=aditivum%20castrol%20tda Citovat
Padre Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Super, díky ještě jednou. Jo a jen tak mimochodem se musím pochlubit s jednou zkušeností s 5008 - no vždyť se to sem zrovna hodí. V pátek minulý týden jsem sednul do auta, že odvezu děti do školky. A když jsem děti odvezi a vycházím ze školky, koukám na auto z pravoboku a říkám si: tam chybí zrcátko. Koukám pozorněji a zrcátko tam je. Ale ten trojúhelník před zrcátkem tam není. Oči vyvalené, říkám si: vždyť to nemohlo upadnout, však nejezdím jak prase. Tak jdu blíže a ohlížím to a koukám na ten A sloupek u spolujezdce a říkám si: vždyť i to čelní sklo je nějaké divné. A hledím: tam chybí krycí lišta, která jde po A sloupku nahoru od kapoty ke střeše. No tak to mi došlo, že to neupadlo, že to někdo strašně potřeboval, protože si asi nabuřil svůj A sloupek a ty plasty kolem něj popraskaly a upadly. Jó, lidi jsou horši než zvěř. Tak zase budu lehčí o nějakou korunu, když mi to servis bude muset opravit. Citovat
Pacho69 Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 (upraveno) Pardon, TDA samozřejmě, omlouvám se. Milan: To není masírka, to je letitá zkušenost podložená informacemi od kamaráda z VŠCHT, který se tím zabývá značnou část života. Ruská ropa je plná síry a nafta z ní potřebuje odsíření. A to jí prostě "znehodnotí", takže podporuje korozi, hůř maže (protože proces odsíření je dost náročný a aby se finančně vyplácel, nikdo se s aditivací a případnou "opravou" chemických vazeb nes*re), takže máš-li ji déle v nádrži je náchylnější k nestálosti a její vlastnosti se zhoršují. Aditivum typu VIF, které je na tento typ ropy "optimalizované" zlepší její vlastnosti tak, že méně škodí motoru, nepodporuje korozi, lépe maže a snižuje usazování nafty, její filtrovatelnost následné usazování připálenin. Nebojím se nalít do auta běžnou naftu bez aditiv, ale aditiva mají většinou co nabídnout. Kvalita je ovšem různá, některá třeba jen zvýší filtrovatelnost při nižších teplotách, jinak nemají významný vliv na proces spalování, některá docela dobře fungují i na další vlastnost nafty. Jinak Verva se prodraží, o tom žádná, nicméně spolu s MaxxMotion patří k tomu nejlepšímu, co se tu dá natankovat. Upraveno 18. květen 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
radek171076 Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Pacho69: plně s tebou souhlasím. To dávkování a obal by mohly předělat. Dneska se snaží všichni prodávat v obalech pro snazší použití. Citovat
Pacho69 Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Existuje verze 125ml, cca 2 nádrže, bez dávkovače, ale nalít se dá výrazně lépe. Nechápu, proč raději nedali 250ml s dávkováním. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Mi verva zvyšila spotřebu mojemu motoru asi nechutná Citovat
elton Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Mému taky ne, na normální Top-Q mám nižší než na Vervu. Citovat
Dave405 Odesláno 18. květen 2015 Odesláno 18. květen 2015 Jedině Top-Q (nebo Verva) + Bishop a nic jiného, už 15 let Ale mám dotaz, neplánujete někdo v rámci obměny vozového parku prodat svou 5008? Sháním spací auto a tohle se jeví jako slušný náklaďák i pro běžné ježdění. Pouze v naftě samozřejmě . Kdyžtak SZ, díky . Citovat
Padre Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Eltone, a budeš vyměňovat kus za kus, nebo chceš jít do něčeho jíného (unačka/model)? Citovat
elton Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Peugeotu zůstanu věrný, žádná jiná značka nepadá v úvahu, ale 5008 to nebude. Citovat
Pacho69 Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Ty růžolící smajlícy ti ladí s avatárem Citovat
radek171076 Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 To je moooc hezky auto....dobře ty;-) Citovat
Grodyl Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Ahoj. Máte někdo zkušenost s originál slunečními clonami na zadní dveře a boční okna. /cena nyní cca 1600 Kč za 4 ks/, případně výhody a nevýhody proti folii. Díky. Citovat
radek171076 Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Ahoj, mám je tam, ale v podstatě je nepoužívám. Okna jsou už zatmavena z výroby a zatím dostacujici. Jen v kufru ( ty boční ) okna, tak je mám pořád vytahle a není tolik vidět do kufru. Jinak kdyby okna byli bílá, tak ja bych určitě volil fólie Citovat
Pacho69 Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 Grodyl asi myslí tyhle: http://www.peugeot-shop.cz/slunecni-clony-5008-p-18 ne rolety Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.