Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Super, díky ještě jednou.

Jo a jen tak mimochodem se musím pochlubit s jednou zkušeností s 5008 - no vždyť se to sem zrovna hodí.

V pátek minulý týden jsem sednul do auta, že odvezu děti do školky. A když jsem děti odvezi a vycházím ze školky, koukám na auto z pravoboku a říkám si: tam chybí zrcátko. Koukám pozorněji a zrcátko tam je. Ale ten trojúhelník před zrcátkem tam není. Oči vyvalené, říkám si: vždyť to nemohlo upadnout, však nejezdím jak prase. Tak jdu blíže a ohlížím to a koukám na ten A sloupek u spolujezdce a říkám si: vždyť i to čelní sklo je nějaké divné. A hledím: tam chybí krycí lišta, která jde po A sloupku nahoru od kapoty ke střeše. No tak to mi došlo, že to neupadlo, že to někdo strašně potřeboval, protože si asi nabuřil svůj A sloupek a ty plasty kolem něj popraskaly a upadly. Jó, lidi jsou horši než zvěř. Tak zase budu lehčí o nějakou korunu, když mi to servis bude muset opravit. :(

Odesláno (upraveno)

Pardon, TDA samozřejmě, omlouvám se.

Milan: To není masírka, to je letitá zkušenost podložená informacemi od kamaráda z VŠCHT, který se tím zabývá značnou část života. Ruská ropa je plná síry a nafta z ní potřebuje odsíření. A to jí prostě "znehodnotí", takže podporuje korozi, hůř maže (protože proces odsíření je dost náročný a aby se finančně vyplácel, nikdo se s aditivací a případnou "opravou" chemických vazeb nes*re), takže máš-li ji déle v nádrži je náchylnější k nestálosti a její vlastnosti se zhoršují. Aditivum typu VIF, které je na tento typ ropy "optimalizované" zlepší její vlastnosti tak, že méně škodí motoru, nepodporuje korozi, lépe maže a snižuje usazování nafty, její filtrovatelnost následné usazování připálenin.

Nebojím se nalít do auta běžnou naftu bez aditiv, ale aditiva mají většinou co nabídnout. Kvalita je ovšem různá, některá třeba jen zvýší filtrovatelnost při nižších teplotách, jinak nemají významný vliv na proces spalování, některá docela dobře fungují i na další vlastnost nafty.

Jinak Verva se prodraží, o tom žádná, nicméně spolu s MaxxMotion patří k tomu nejlepšímu, co se tu dá natankovat.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Jedině Top-Q (nebo Verva) + Bishop a nic jiného, už 15 let :D 

Ale mám dotaz, neplánujete někdo v rámci obměny vozového parku prodat svou 5008? :D Sháním spací auto a tohle se jeví jako slušný náklaďák i pro běžné ježdění. Pouze v naftě samozřejmě :) .  Kdyžtak SZ, díky :) .

Odesláno

Ahoj.

Máte někdo zkušenost s originál slunečními clonami na zadní dveře a boční okna. /cena nyní cca 1600 Kč za 4 ks/, případně výhody a nevýhody proti folii.

Díky.

Odesláno

Ahoj, mám je tam, ale v podstatě je nepoužívám. Okna jsou už zatmavena z výroby a zatím dostacujici. Jen v kufru ( ty boční ) okna, tak je mám pořád vytahle a není tolik vidět do kufru. Jinak kdyby okna byli bílá, tak ja bych určitě volil fólie

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...