Lukaydo 407 Odesláno 2. duben 2015 Odesláno 2. duben 2015 (upraveno) alpin a5 si chváli ale v testech nic moc jsou až za alpin a4 a ještě pár dalšíma,jinak je má schreek ty alpin 5,já otestuju goodyear ultra grip 9 ty v testu vyhrávají tak uvidím hlavně at jsou dobré v břečce a vyjedou i na hory Upraveno 2. duben 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
elton Odesláno 9. duben 2015 Odesláno 9. duben 2015 (upraveno) Jinak 5008mičkáři, blíží se sraz Peugeot clubu a nechci být sám s 5008mou: http://www.peugeot-club.com/index.php?/page/srazy/43.sraz_Liberec/index.html http://www.peugeot-club.com/forum/209-43-sraz-peugeot-clubu-liberec-15-17kvetna-2015 Upraveno 9. duben 2015 uživatelem elton Citovat
Husky Odesláno 9. duben 2015 Odesláno 9. duben 2015 Bohužel v tomto termínu jsem s kapelou v Holandsku, jinak bych moc rád přijel, mám to u baráku... je to smůla.... Citovat
Padre Odesláno 9. duben 2015 Odesláno 9. duben 2015 Já to mám zase štreku, z Opavy až do Liberce, navíc teď mám třítýdenní dcerku, takže v květnu jí budou necelé dva měsíce, ta to asi nedáme. Až bude sraz blíže Moravě a Slezsku (píšu záměrně s velkými písmeny, ať si každý říka co chce), tak to bude pro mě schůdnější. Citovat
elton Odesláno 10. duben 2015 Odesláno 10. duben 2015 Padre, já to z Krnova zrovna taky nemám dvakrát blíž :-P Citovat
Ajap Odesláno 11. duben 2015 Odesláno 11. duben 2015 (upraveno) UG9 jsem koupil na podzim, za 7000 "zimních" km (hlavně Brno a mokré dálnice) šly z původních 8,5mm dolů ve předu o cca 1,5-2mm a vzadu o 1-1,5mm. Tuhle zimu jsem jezdil poměrně málo, takže dají s bídou dvě další sezóny a pak budou akorát tak na dojetí... Takže nájezd kolem 20tkm. To je dost bída. Ale je zas fakt, že na sněhu i ledu fungovaly naprosto na jedničku. Na rozdíl od předchozích Continental TS830, to bylo něco strašného. Stejně příště koupím Micheliny, co mám zkušenosti z okolí i vlastní s A3 z Thalie, jsou nesmrtelné a fungujou skvěle. A jak jsem s hrůzou až teď na jaře zjistil i bez ohledu na věk - měl jsem na Thálii nazuty na levé straně gumy z roku 2010 a na pravé z 2007 . Ať normálně nebo při blbnutí jsem to fakt nepoznal, sedělo to mnohem líp než kdy 308 na těch ( ) Continentalech. Upraveno 11. duben 2015 uživatelem Ajap Citovat
Padre Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Zdar všichni, mám dotaz k automatu - 2.0 HDi. Máte taky prodlevu cca 1 vteřina po sešlápnutí plynového pedálu, než auto opravdu zabere? Četl jsem to v jediné recenzi z mnoha, kde jsem na to narazil. Nevadí to v situaci, kdy vím, že budu potřebovat akceleraci, držím si prostě plyn v záběru. Ale např. výjezd z parkoviště, kde se doleva koukám do zatáčky, je vždy adrenalín, protože během té vteřiny se mi vyloupne nějaké auto z té zatáčky, tak buď mu musím ujet, nebo ještě stihnu šlápnout na brzdu. Nějaké zkušenosti? Je to vlastnost nebo se to dá změnit? Citovat
Mosquito Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Me tu zpomalenou odezvu na plyn delala 1.6HDi v manualu, kdyz byla nova. Po cca 10tis km prestala Citovat
Agrafik Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Padre: pokud myslíš prudký rozjezd z nulové rychlosti a jedná se o automat s měničem, tak je to v podstatě vlastnost. Citovat
Padre Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Padre: pokud myslíš prudký rozjezd z nulové rychlosti a jedná se o automat s měničem, tak je to v podstatě vlastnost. A japato? Můžeš trošku blíže vysvětlit? Díky Citovat
Agrafik Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Jak to říct zjednodušeně Motor je s převodovkou "spojený" nepřímo měničem. Hřídel motoru točí "vrtulí" , která uvádí do pohybu olej a ten roztáčí druhou "vrtulí" hřídele převodovky . No a tam někde v tom blázinci vzniká ta "prodleva" .... Hodně laicky řečeno, aby mě tu někdo neukamenoval. Citovat
Padre Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 (upraveno) Jak to říct zjednodušeně Motor je s převodovkou "spojený" nepřímo měničem. Hřídel motoru točí "vrtulí" , která uvádí do pohybu olej a ten roztáčí druhou "vrtulí" hřídele převodovky . No a tam někde v tom blázinci vzniká ta "prodleva" .... Hodně laicky řečeno, aby mě tu někdo neukamenoval. No super, popsals výtečně. Když jsem se na to zeptal, nakonec mi to nedalo a zeptal jsem se i přítele wikipediho a dočetl jsem se v podstatě to samé. Ale když to tady tak píšu a přemýšlím nad tím, tak jsem to asi blbě popsal na začátku. Nebo možná ne. No ale chtěl jsem na začátku říct, že ta prodleva je od sešlápnutí pedálu k "zařvání" motoru a jeho potáhnutí. Prostě mi to připadá, jakoby motor potřeboval něco popřemýšlet, než natlačí trysky směs do válců a škrtne se sirkou. Prostě motor je po tu cca vteřinu stále tichý jako na volnoběh, až pak "zařve" a zabere. Ale třeba je to právě tím měničem. I tak díky. Jsem ajťák a uživatel vozu, takže záležitosti o mechanice všech těch udělátek v autě si musím najít a přečíst. :-) Upraveno 28. duben 2015 uživatelem Padre Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 (upraveno) Dsg má taky prodlevu do cca 1 sekundy,třeba když jedete v klidu 80km\h na 6ku a dupnete na plyn tak chvilku nic a pak to tam hodi 4ku a tahá to-když to hodíte do ručního tak žadná prodleva tam není,je to normální u všech převodovek automatickych Upraveno 28. duben 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Agrafik Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Lykaydo407: to je ale trošku jiný případ. Citovat
Wrchi Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Zdravím. Mohl by mi někdo doporučit parkovací senzory na dodatečnou montáž do 5008. Pořídili jsme si starší vůz. Bohužel ikdyž byly parkovací senzory jako jedna z podmínek, tak jsme kvůli nabídce nakonec vzali auto bez nich. Já je nepotřebuju ale chci je kvůli manželce, která s tím hlavně bude jezdit. Auto je bez navigace a head-up displeje. S originál rádiem. Díky za rady Citovat
Mojo2 Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 pokud by ti to dodelali origo, tak bych volil tuto variantu. Bude se to pak zobrazovat i na displeji radia "tusim" Citovat
Padre Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Taky se přikláním k instalaci v Peugeotu. Já jsem si tam konečně nechal udělat ten dvd přehrávač do středového panelu a jsou autorizovaní, takže vědí, kam mají šáhnout, když rozeberou a zase smontují středový panel. Navíc mi zmizelo to drnčení středového panelu, za což jsem rád. Citovat
Padre Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Koukám rychle do ceníku příslušenství citroenu a dle kódu 16102788 80 (má ho i peugeot) je to 5856,- Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.