Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tlumiče, horní uložení


onsovik

Recommended Posts

Zdravím chtěl bych se zpetat kestli někdo nemáte zkušenosti s chováním tlumičů nebo horního uložení (přední náprava). Jedná se totiž o to, že čím dál více pocituju nerovnosti na silnici a při jízdě a otáčením volantu slyším něco vrzat. Pokud auto stojí a přes kapotu ho rozhoupnu strašně tam něco vrže. Měl jsem podezření na tyčky stabilizátoru, ty jsem kontroloval jsou OK, čepy řízení měněny loni taky OK. Tak jsem si podepřel rameno heverem a při zhoupnutí auta se mi zdá že něco puká bud v tlumiči (zdá se vpořádku nic nikde neteče) nebo horním uložení. Nemáte někdo s podobným chováním zkušenosti, případně jak zjistit pravou příčinu?Abych nezapoměl tak zvuky se začnou projeovat ža po několika kilometrech jízdy. Díky za odpovědi s pozdravem Pavel.

306 1,8 16V 1998

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

o horním uložení čili praskání pružin je tu napsáno dosti je to sice u 406 ale stejné jako 306 .Takže stačí přečíst a je klid.Radím zavčasu vyměnit aspon ta ložiska já měl zbytek dobrý .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak jsem si našetřil na nová ložiska + uložení. Měl jsem v obchodě v ruce tady na fóru řešené uložení MONROE včetně ložiska a popravdě nic moc. I když jsem student tak jsem nakonec koupil sadu 2 uložení od SKF která mě vyšla na 2280Kč. Během příštího týdne se bude měnit jen ještě přemýšlím o tlumičích. Nedokázal by mi někdo poradit jakou značku s ohledem na cenu případně koupit? Díky s pozdravem Pavel.

[upravil dne 21/5/10 onsovik]

[upravil dne 21/5/10 onsovik]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak koupil jsem nakonec ty Kayaby na aukru byla hodně dobrá cena takže nebylo co řešit. Musel jsem je nechat vyměnit v servisu (ne Peugeot :)))) a tam mi přišli při výměně nato, že čep na ramenu je po smrti. Tak jsem poděkoval a řekl že si to už doma vyměním sám. Koupil jsem čep v Autokelly dle OEM čísla v service boxu+VIN. Prodávají se čepy průměru 16 a 18mm. Dle service boxu jsem měl mít 18mm a tak jsem koupil čep od DELPHI dneska ho vyndal a koukám 16mm. Od téhle chvíle kupuju věci až po vyndání z auta. Borec co mi to prodával tak mi povídal že není vždycky pravda že 16mm je pro auta bez serva a 18mm se servem a já hned že to mám ověřené dle VIN a ono hov.. :D Naštěsí půjde výměna bez problémů ani jsem to nestihl rozbalit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...