Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepanie vo valci


573v0

Recommended Posts

Zdravím. Včera keď som menil vzduchový filter, zistil som že keď naštartujem, sviečka na druhom valci sa dosť trasie a z valca sa ozýva rytmické klepanie, ako keď naráža kov na kov. Ako keby zle dosadal ventil alebo čo. Stretli ste sa niekto s niečím podobným? Zvuk je ale pomerne tichý, preto som dosiaľ nič nezaregistroval, pri zavretej kapote nepočuť nič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No paráda, to by bol asi najlepší prípad keby to bolo len sviečkou. A ako to je vlastne so sviečkami- keď sa mení jedna, menia sa rovno aj ostatné? Či stačí dokúpiť len jednu ideálne takú istú značku a model ako ostatné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mali by tam byť dosť krátko. A čo značka a typ? Teraz sú tam ak ma pamäť neklame nejaké boschky, čo keby som tam dal napr takéto niečo http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=BR%20A-LINE17&Sender=Catalog&CatalogPath=BR%20A-LINE17 ? Bude problém? Ono tá cena není nič strašné, prípadne by som vymenil rovno všetky a mal by som pokoj. A oplatí sa priplatiť, či je to jedno? Napr konkrétne tie v tom linku, je tam napísané že pasujú na môj model tak neriešiť a vziať rovno tie, či obzrieť sa po niečom lepšom?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No oukej teda ešte musím niečo pozisťovať, hlavne vzdialenosť elektród- niekde píšu 0,7, niekde 0,8 a niekde dokonca 0,9 a bavíme sa o tom istom motore... No mám knižku Jak na to a tam som to kukal, myslím že mám 0,7, ešte čeknem. No tak proste zabehnem v pondelok do nejakého miestneho autoshopu a nechám si poradiť. Hádam ma tam neošklbú, rátam že do toho dám maximálne tak 10-12€, to by mohlo stačiť nie? A ináč myslíš že to vyrieši aj problém s tým klepaním?

btw díky za rady :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dobré zkušenosti i s Briskem a cena je v pohodě.

Vhodné typy najdeš zde: http://www.brisk.cz/catalog.php

Mimochodem, pokud je ta svíčka volná tak s tím hlavně nejezdi. Jednak ti hrozí zničení závitu a jednak ti nespálená směs smývá olejový film...

...a ještě poznámka - vzdálenost elektrod nastavuj vždy podle údajů výrobce motoru. Větší vzdálenost zatežuje cívku, menší zase tak dobře nepálí. Navíc vzdálenost souvisí například s kompresí, pracovní teplotou motoru... to samozřejmě výrobce svíčky nezná a tak nastavuje kompromisní hodnotu. Nicméně je pravdou, že to většinou vyhovuje.

[upravil dne 1/5/10 koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, to sa dá nejako nastaviť? Ja som myslel že to je napevno alebo čo...ja mám vzdialenosť elektród 0,7mm tak som čakal že proste kúpim sviečku s takou hodnotou a hotovo... Tak teda ako sa nastavuje tá vzdialenosť?

No a s tým nejazdením to je dosť prúser, lebo ja som si to všimol až teraz ale nie je vylúčené že mi to robí už hodnú dobu. Ako vravím, cez zavretú kapotu to nepočuť a v motore sa väčšinou hrabem len keď je vypnutý :D

[upravil dne 1/5/10 573v0]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já tedy nikdy neslyšel o tom, že by šlo koupit určitý typ svíčky ve zvolené vzdálenosti elektrod, ale netvrdím, že to není možný.

Dělá se to tak, že to sklepněš na ocelovou měrku příslušné tloušťky http://www.nakol.cz/autodilny-a-garaze/crw-sparomery-listkove-oboustranne-sen-5185790k-00003550.html

Pokud bude ten závit v háji tak si tam nech v nějakém servise natočit závitovou vložku - např. Helicoil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: koblih69

... to samozřejmě výrobce svíčky nezná a tak nastavuje kompromisní hodnotu. Nicméně je pravdou, že to většinou vyhovuje.

Napríklad v katalógu Bosch nájdeš sviečky presne podľa motora a rozlíšenia paliva. Ak je vzdialenosť iná tak je tam i upozornenie na zmenu. Najčastejšie to býva pri sviečkach pre plynový pohon.

Výrobca udáva vzdialenosť pre odporúčaný typ sviečok ale nemusí to platiť všeobecne o všetkých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brisk nepoužívam temer vôbec. NGK bežne temer do všetkého a Bosch hlavne do WV a Audi kde sú predpísaní viackontaktové. Nejak extra na tom nezáleží al je správna tepelná hodnota tak ide iba o životnosť a cenu.

Ten Bosch som spomenul z dôvodu veľmi dobre prepracovaného katalógu ako reakciu na príspevok koblih69 kde napísal že výrobcovia sviečok nepoznajú prevádzkové podmienky motorov do ktorých odporúčajú sviečky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jejda, moc to dramatizuješ. Šmejdy koupíš v hypermarketu třeba za 50-80,- a doma se hodí, ne? Jeslti je nemáš ty tak je má soused nebo kamarád. Já je používám na seřízení ventilů, svíček, vymezování vůlí, měření předstihu a odtrhu na starých motorech... takže jsem si je koupil. Mám je 15 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak som bol dneska kúpiť 4 sviečky a pustil som sa do toho. Odpojil som zo sviečky kábel a zistil som že potrebujem iný kľúč ako som mal po ruke tak že idem zbehnúť ku susedovi po ten správny. Sused to chcel vidieť tak šiel so mnou, zapojil som späť ten kábel, naštartoval som a ono to neklepalo. Takže zrejme bol len uvoľnený ten kábel ku sviečke. Čiže mám náhradné sviečky do budúcna a budem sledovať čo to robí... Ale vďaka za reakcie....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...