Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

motor 1.4 65kW v P307 - jak jede?


Radek 306

Recommended Posts

chtěl bych se zeptat,jak je na tom výše popsaný motor,jestli to stačí na běžný provoz pro P307HB, spolehlivost? a nebo raději nebrat, v současnosti mam 306 v 2.0HDi, tak se trochu bojím šoku, ale při mém nájezdu km se nafta vůbec nevyplatí

díky za postřehy

[upravil dne 24/4/10 Radek 306]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: ozzy56

Existujuci

on má napsaný výkon--66kw--jiný HDi se do 306ky nedával

ptá se na motor 1.4 16V 65kw--a Ty máš 8V 55kw...;)

To ja predsa viem o mojom motori. Co sa jeho 306 tyka,nepise vykon a ja to mam odkial vediet? Len som mu napisal svoju skusenost a postreh.

[upravil dne 25/4/10 Existujuci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam tento motor. Vada tychto motorov je ze od vyroby presakuje tesnenie pod hlavou na prednom lavom rohu. Ak ho auto nemalo menene podla mna na 100% presakuje trufam si napisat 100% lebo co som sa stretol s tymto motorom vsade to bolo rovnake. Ja som tesnenie menil v zaruke a od toho casu ubehlo 2,5 roka a cca 35 000km, jedna vymena oleja a vsetko je OK. Neni to rhac asfaltu no mne to zatial postacuje a da sa na nom jazdit na dobrej spotrebe a udajne je menej kazovy ako 1,6ka./udajne/. Inak si nestazujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tento motor také, ale v Citroenu C4 z r. 2008, což je v podstatě podvozek 307 s novou karoserií :D takže co se týče spotřeby, je hodně závislá na stylu jízdy, mimo město se klidnou jízdou dá dostat i na 5,2 litru, město většinou kolem 7,5 maximálně. Výkon není špatný, v plnym obsazení už mu sice dochází dech, ale jinak je celkem živý i z nižších otáček, 190 jede bez problému. Líbí se mi sportovní zvuk ve vyšších otáčkách, ale v nižších to naopak připomíná HTP... Jak tu píšete o problémech s těsněním pod hlavou, začínám se toho bát taky, mám najeto 35 000 a už jsem musel dvakrát dolévat vodu, navíc je nádržka trochu světle hnědě orosená, ale olej v ní není. Zbývá už mi jen pár týdnů záruky, dá se to těsnění vyměnit na žádost nebo až při větším problému?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nech ho zkontrolovat a pokud tam bude někde vidět únik oleje, měli by ti ho v záruce vyměnit snad a jinak díky za postřehy, potřebeuju nějakou představu jestli by se dalo o tom vůbec uvažovat, v autě jezdíme většinou na nejvíše dva, mimo city 65%..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, dotaz. Soused si koupil 307 SW s 1.4 16V r.v. 2003, údajně najeto asi 90.000km a začalo mu na volnoběh problikávat mazání, přitom čidlo je dobré. Bylo vyměněno. Olej je údajně dle specifikace a je ho dost. Měněn byl před 5000 km i s filtrem? Má někdo tip, po čem jít?? Dík moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...