Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 HDI podivne zvuky od remenice


fe-re

Recommended Posts

Zdravim panove .. uz pol roka ma trapi zvuk mojej 306. lezie to niekde od remenice mozno aj z rozvodov, spociatku som si myslel ze to moze byt servo... po dvojnasobnej vymene za ine servocerpadla zvuk stale pretrvava... nestretol sa niekto s podobnym problemom .. ???neviete mi poradit...???

pridavam link kde si mozete vypocut zvuk motoru .. je to ten cvrdlikavy zvuk alebo neviem ako to mam nazvat..

diky za kazdu radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslim ze to dolna remenica nie je .. mechanik mi to aj potvrdil .. zvuk lezie z hornej casti ... (ale moze sa to aj prenasat)

tie zvuky vydava len na volnobeh akonahle mu pridam otacky zvuk prestava... takisto ten zvuk prestane ak motor bezi viac ako 5 minut na volnobeh ... cvrdlikanie slabne az sa uplne strati .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Mně ten divnej zvuk dělala napínací kladka. Nejdříve jsme měnili řemenici která taky byla v háji a docela slušně házela ale ten zvuk nedělala.

Zkus tam opatrně šáhnout a šroubovákem tu napínací kladku jakoby přitlačit. Když jsme to udělali tak zvuk zmizel a hned jsme jí objednávali novou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač. Taky jsem tam vyměnil všechno najednou i s druhou kladkou a řemenem protože jestli bude jeden díl v háji tak si myslím že časem kvůli němu odejdou i věci kolem a nebo se sníží jejich životnost.

Jinak na těch HDičkách je spousta různejch tlumících prvků a řekl bych že jeden z nich bude i volnoběžka na alternátoru. Když mi v sobotu odešel tak jsem zjistil že je volnoběžka zadřená.

Držim palce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim panove.. ten problem som zial este neporiesil ...vymenil som servo, odpruzena remenica mi nehadze a kladka je po vymene... takze to vyzera tak tak ako pisal WENSDY ze by to mohol byt ten alternator (volnobezka), potvrdil mi to aj mechanik takze sa asi v najblizsej dobe poobhliadnem po funkcnom alternatore

inak wensdy co ta vysiel funkcny alternator...? dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Takze páni dnes som bol v servise povedal som o co ide a ze chcem vymenit \"piskaciu kladku\" a remenicu na kluke. povedal mi cenu remenice viac ako 130€ a ja som hned reagoval ze ja som nasiel na internete remenicu za 65€

On mi okamzite odpovedal ze vie o akej remenici je rec ale ze ak chcem prist o pol roa znova ze tam tu remenicu kludne dame. tiez mi povedal ze by vedel zohnat aj inu remenicu a to bez tlmenia cize pevnu. Samozrejme som to odmietol a tak to bude pomerne drahe. Za kladku si vypytal takmer 50€ .

a teraz otazka na vas.

Kolko vas stali tieto opravy a ake su vysledky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pěkný, já jsem řemenici měnil (utrhla se mi dokonce z toho tlumiče) a servisák mi ji sehnal za 2 000 Kč (odpruženou), zatím najeto 10tkm a vše OK. Měl jsem i návrhy na duralovou (pevnou), to jsem odmítl a servisák: \"aha, ty to nechceš prodávat\" :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koblih: to je hodně dobrá cena ... pokud to je ta samá, tak u Elitu stojí přes 3000 Kč http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=62+92+4628&TypNr=12406&NodeId=101971

Já jsem po utržení řemenice, taky koukal na aukro, ale tento prodejce tam nebyl (nebo ji nenabízel), byly tam jenom použité za 500 Kč (proč asi někdo prodává použitou, že ;) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten samý prodejce má i další pěkné ceny třeba na dvouhmotový setrvák... jinak použitou mám taky na rozdíl od většiny inzerátů je v pořádku. Byla v mím autě a neplechu dělala jiná věc ( napínací kladka ) servisák mi to vyměnil na moji žádost i když mě upozorňnoval, že podle něj je OK. Ale asi si ji nechám kdyby tahle nevydržela... jinak zaslání bylo do 2. dne !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...