Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Na co si dát pozor ve Francii


Guest MMMMM

Recommended Posts

Za týden vyrážím do Francie do oblasti Provence, chtěli bychom spát ve stanech v nějakých kempech. Rád bych kdybyste sem napsali na co si mám dát pozor, popř. nějaké tipy, rady atd.

Potřebuji nějakou zvláštní výbavu v autě. Víte o nějakém levném kempu v jižní Francii, cokoli by mě mohlo pomoci atd. atd.

Jedu takovou dálku poprvé, takže přivítám všechny rady. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co je jinak je to, že tam mají krapánek jiná pravidla provozu na kruhovém objezdu, tj. přednost dává ten, kdo je na kulaťáku... Ale to je třeba v Paříži a prý se to liší i v rámci provincií...:D To byl pro mě šok číslo 1 a to hned na tom největším, u Vítězného oblouku:aut Jinak standart, vesta v autě a hlavně peníze sebou na pokuty v hotovosti, jinak vysedáš a jdeš pěšky:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Provance jsem byl 4 roky zpatky, krome toho, ze nepouzivaji skoro blinkry a obcas to pak necekane nekam ohnou (stalo se mi asi 3x za 14dni) je to vcelku v klidu.

Cetniky jsem videl na silnici jen jednou, merili rychlost a o kus dal vybirali (se samopalama :) )ale vetsina Francouzu blikanim vcas upozornila. S kempy jsme to praktikovali tak, ze pokud jsme prijeli pozde vecer a nikdo na vratnici uz nebyl, kdo by nas zapsal, tak jsme rano necekali az v 9 prijdou do prace a proste v 7 sbalili veci a zase odjeli ;)

kempy jsem hledal bud v TomTomu v navigaci (obcas nas to navedlo do kempu pro karavany, kde stany nebrali) a nebo proste nahodne, kdyz jsem zahledl ceduli

Jo bacha taky na to, ze jsou na tom dost spatne se znacenim, vetsinou je cedule nekde daleko pred, ale pak kdyz by mela presne navest, tak cedule nevidet a clovek musi bloudit, nebo se zeptat (coz bez znalosti francouzstiny neni nic moc :) ) to se tyka vseho, pamatek, zachodu, atd.

[upravil dne 23/4/10 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vestu mám oranžovou a žlutou, světla mi svítí automaticky, peníze v hotovosti mám (EUR), gumy mám 3 dny nové :)

Co tam máte dál...

[upravil dne 23.4.10 MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ti světla svítí automaticky, tak to automatické svícení zruš, budeš tam za vola :P Oni sami nesvítí ani v deset večer, natož přes den.,

Kempů je v Provence 3 pr..., a ceny podobné, nemá smysl nad tím jakkoliv spekulovat. A takhle před sezónou jsou volné.

Výbavu nepotřebuješ žádnou, resp. podle toho, co chceš vlastně vidět. Rozhodně bych sebou netahal žádný jídlo a nakupoval až tam, naopak tam nakupuju velký nákup, když jedem zpátky.

My tam jedem cca za 3 týdny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Supersonic: prednost zprava na kruhovem objezdu plati v teto zemi (rozumej CR) taky, je to uz nejaky patek... ;)

Stejne tam maji snad na kazdem kruhaci takove ty cervenobile trojuhelnicky...

Pozor na to, ze dalnice jsou placene, a nejsou uplne levne. Obvykle se da jet soubezne po \"statovkach\" zadarmo.

Trosku pozor na to, ze je tam rada automatickych benzinek, kde ale s beznou kreditkou nenatankujes :fnuk, pripadne v noci je nutne nejdriv zajit k okenku a dat zalohu, jinak neodemknou stojan.

[upravil dne 23.4.10 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkusenost 6 let zpatky, 60. vyroci vylodeni v Normandii...

Znaceni silnic - u normalnich krizovatek byvaji cedule az za krizovatkou nebo tesni predni.

U velkych kruhacu co si vzpominam, tak byly pred kruh. dve cedule, ta prvni (dal od kruhace) uvadela kudy do velkych mest. A druha s bilym podkladem, tak ukazovala mistni lhoty.

Ale pred mensima kruhacema neni moc znaceni kam co a jak vede. Spis se drz cisel silnic. Statni silnice oznaceni N bez poplatku.

Jinak placene dalnice tzv. peage? jsou oznaceny tmave modrou barvou, svetle modrou jsou gratis. Neni odveci si vzit dalekohled a pred vetsim krizenim si zastavit a podivat se - to myslim vazne.

Jinak cerpaci stanice jsou taky dilo. Tankuj u hyper/super marketu je to levnejsi. Abys neskoncil jako my, kteri cekali s prazdnou nadrzi u pumpy jen na \"jejich\" karty na nekoho, kdo si prijede natankovat a zaplatit mu to v hotovosti.

Jinak krom velkych mest v nedeli nekoupis ani rohlik ani benzin :(

jinak co si vzpominam, tak vetsina pump mela ostatni sortiment \"jen pro vozidla\" ne jako u nas, kde ti uvari gulasek :)

Jinak ubytovaní - spíš než kemp bych pohledal soukromníky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar, tak ak zvladas psychicky dopravu v cechach alebo na slovensku vo francuzsku nebude problem;), akurat viac kruhacov a o hooodne vacsich cize ked odbocujes na na tretom ci stvrtom vyjazde radis sa dovnutra netmolis sa po vonkajsku atd vec zvyku...bacha na znacky vodici uplne v pohode , parkovanie pri pamiatkach vacsinou platene , anglicky bez problemov co sa tyka pamiatok a atrakcii inak hodne tazke je dobre vediet nejake zdvorilostne frazicky ako dakujem dobry den a tak..to prelomi lady..:super kempy fakt zvlastne znacene ale je ich dost vybavenie vyborne nepotrebujes ziadny camping pass ako napr. v skandinavii, niektore zasuvky maju inu koncovku na 220V , sprchy niekde na zetony, ak kempujes nic nove , ranajsie uteky bez platenia nekomentujem to je myslim dost pod uroven...na vacsine kempov su zavory ,inak odporucam rodinne kempy na farmach znacene su tusim kemping ala ferme alebo pod. su utulne lacnejsie byvaju tam domace zvierata domaci predavaju nejake ich produkty typu med vino syr a tak oplati sa vyskusat.. boli casy ked nechceli moc brat napr. na pumpach obycajne Visa electron karty to je len zakladna k uctu neviem ako je to teraz...zelam stastnu cetu a vela krasnych zazitkov ak by si mal konkretne otazky kludne pis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tomtoma, tak snad mi správně řekne silnice bez poplatku, docela bych chtěl vidět ty značky kde se platí a kde ne, ale předpokládám že to poznám, bude tam nějaká kasa neby vyzvednutí kuponu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

60,- je hodne ale to je nejaky penzion nie kemping... inak na prespanie netreba 3-4 hviezdickovy kemp -bazen a podobne veci asi nevyuzijes ja som dorazal vacsinou utahany vecer som bol rad ked som postavil stan nieco zdlabol a zalahol... inak mne sa osvedcila na hladanie kempov tato kniha http://www.martinus.sk/?uItem=47312 fakt dobra pretoze navi nie vzdy spolupracovalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, francii jsem teda moc neprojel, v podstate jen sochaux :D

ale nektere vase postrehy mi pripomnely postrehy me :) ...

kdyz jsme sedeli na kave u krizovatky, zjistil jsem, ze frantikum nic nerika cervena a plati pravo rychlejsiho a silnejsiho :)

nic jim nerika blinkr, auta moc nesviti (jak uz psal oddie), auta tam parkuji vsude, kde je nejaky placek, dokonce me nejaka zenska bez varovani malem prejela na chodniku, kdyz to za mnou zapichla :D, ty mrchy francouzsky nechcou mluvit anglicky, pokud maji rict par slov cizim jazykem, tak je to lamana nemcina ...

tohle asi MMMMM vsechno vi, ale ja si jen tak zavzpominal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Provence je to o dost jinak, normálně mluví anglicky, jsou zvyklí na turisty, je to přeci jen turistická oblast. Když na mě začnou mluvit, francouzsky jim říkám, že se omlouvám, ale francouzsky neumím, a oni se sami ptají, jestli anglicky jo. Naučit se francouzsky pozdravit, poděkovat a říct, že neumíte, to se naučí skoro i pes, a dělá to dobrý dojem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://news.autoroad.cz/zajimavosti/31784-dovolenkovy-special-nejen-aktualni-silnicni-pravidla-v-evrope/

Nastudovat aji německo pokud přes ně pojedeš.

Povinná výbava platí dle státu, ve kterým je auto registrovaný. Některý země ale porušují vyhlášku EU tím, že chcou výbavu jinou.

Takže naper si do auta plno nesmyslů abys uspokojil jejich neoprávěný touhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěli bychom někde kolem měst San Tropez, Cannes, Nice atp. někde u těch přímořských měst. Byl jste tam někdo, máte tip kde se tam ubytovat?

Je možné tankovat u pump přímo za eura, nebo je tam jen na kartu?

[upravil dne 24.4.10 MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...