Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Black list bazaru


Dakie

Recommended Posts

Dakie: nasel jsem http://reference-autobazaru.cz/index.html

jinak urcite bych tomu nerikal “BlackList” ale zkusenosti s bazary, nebo tak neco… osobne jsem presvedcen, ze informaci a varovani pred nepoctivci neni nikdy dost…

Medved: predpokladam ze vis, ze na jinych forech neco podobneho funguje viz Volvoklub.cz, a muze to byt ku prospechu veci. Protoze shanim V70, tak toto forum navstevuji.

Pravda V70, nejsou tak rozsireny jako Peugeoty, presto jsem uz vice jak deset aut videl, z toho tri jsem chtel vazne koupit. Bohuzel pokazdy jsem objevil nejaky podraz (bud technicky nebo pravne)…. vsechno v bazarech. Takze ja sem dosel, do bodu ze v bazaru proste nelze udelat seriozni obchod.

Jenom pro predstavu, tady jsou moje prispevky na Volvoklubu

http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=90&t=23877&sid=9c6cdc13ec5f219a37a1b641524a1363

(v soucasnosti to uz ale na Essoxu ukazuje, ze auto je bez smlouvy…)

http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=90&t=23851&sid=9c6cdc13ec5f219a37a1b641524a1363

Takze znova, varovani pred nepoctivci neni nikdy dost…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsem Dakieho špatně pochopil a tak bych rád věděl, jak byl vlastně dotaz myšlen:

a) blacklist inzerentů v bazaru fóra

b) blacklist autobazarů

Pokud by šlo o variantu a), pak si opravdu myslím, že takový blacklist by nic neřešil a byl by základem mnoha svárů - pohled na obchod může mít každý jiný a podle mě ani nelze chtít po vedení klubu, aby nějak zásadně v inzerci \"dělal pořádek\"(viz. právě nedávný problém Schwara - Kdo, kde se velice rychle seběhl klubový senát a většina i bez znalosti případu neváhala rozhodovat)

Varianta b) by šla aplikovat třeba jak uváděl Barenst na konkrétní auta v bazarech (jel jsem se podívat, ale jedná se o auto s takovými a makovými chybami, oproti udávaným údajům nesedí to nebo to ....), ale jak by se řešilo, kdyby se bazarista či prodejce ozval s tím, že se jedná o pomluvu a chce po klubu náhradu škody v desetitisících za poškození dobrého jména? Kde by byla záruka, že si takhle nebudou přes naše fórum řešit problémy dovozci aut a že uvedené chyby auto opravdu má?

[upravil dne 23/4/2010 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bazar prodává to, co mu tam kdo pohodí, od toho se to vždycky odvíjelo, odvíjí a odvíjet bude. Pokud si někdo myslí, že když si přečte jednu dvě pozitivní recenze na bazar, že tam nemůže koupit past, nebo naopak když si přečte dvě negativní, že tam maj jen pasti, spadl na hlavu z hodně velké výšky. Pokud to chcete z toho důvodu, abyste se vyvarovali koupi pasti, dejte si do blacklistu samotné slovo \"bazar\", je úplně jedno, který to bude. Průser můžete koupit absolutně všude, ono i řada úplně nových aut je průser, natož pak ojetých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie: v podstate bezvyhradny souhlas, \"autobazar\" je pro mne sprosty slovo...

v autech se nepohybuji, nekupuji / neprodavam, a tak jsem si donedavna vazne myslel, ze k zakladnimu standardu, takovy instituce patri alespon nejaka kontrola prodavanyho zbozi / puvodu / vlastnictvi, a kdyz ne to, tak aspon nelhani a neuvadeni v omyl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemyslel jsem autobazary, ale black list prodejců zde na fóru - k tomu samozřejmě patří i white list.. prostě aby ostatní členové věděli, na koho si dávat pozor - třeba ten a ten si objednal, přesto nepřebírá zásilku, když tam už tohle napíše víc členů, tak je jasný, že si tento uživatel pouze střílí z prodávajícho.. to samí, pokud prodávající pošle několikrát po sobě v balíčku třeba cihlu místo objednaného ND... tohle funguje na hodně fórech..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakie - jak jsem už psal, vzhledem k tomu, jak je jednoduché na netu někoho poškodit, nevěřím, že by se komukoli ze současného vedení chtělo investovat svůj čas do něčeho tak pochybného, jako nějaký blacklist. K vyjádření spokojenosti může klidně sloužit i diskuze pod inzeráty, i tam se přece můžeš o případné spokojenosti či problémech rozepsat.

Pokud budeš mít na fóru s prodejcem špatnou zkušenost (pošle Ti cihlu), pak bys o tom samozřejmě založil vlákno i bez možnosti blacklistu (ostatně by tak jednal každý) a pokud by opravdu k takovému jednání došlo, pak by asi dorazil i BAN dotyčnému od vedení klubu - naštěstí o takovém vykukovi nemám žádné informace (tím netvrdím, že tu nikdo takový nebyl či se v budoucnu nemůže objevit).

[upravil dne 23/4/2010 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 205clubu to funguje, a věřte, že pokud z někoho mámíte půl roku zaplacení poslaného zboží, tak zveřejněním se všechno urychlí a v případě vyřešení následně proběhne výmaz z blacklistu... neříkám že je všechno růžové, ale člověk si pak rozmyslí jestli se chce domluvit a nebo se úplně vyřadit z bazaru kde mu nikdo nic neprodá ani od něj nic nekoupí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

renm: nikdo prece nezakazuje tu zverejnit pripadnou negativni zkusenost, ono to tu uz i nekolikrat bylo... nicmene to neni oficialni \"black list\".

dakie: kdyz Ti nekdo posle cihlu, tak to sem klidne napis... a rovnou s tim doporucuji zajit na PCR a podat trestni oznameni pro podvod. Ono tohle docela i funguje, teda pokud to nebude kravina za dvacet korun. Jen co ja vim, tak lonsky rok takhle dobehalo nekolik prodejcu na Aukro.cz a modelbazar.cz .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Chtěl bych se zeptat zda někdo nezná člena peugeot09 , který nabízí zesilovače, jejich úpravy apod.. Mám totiž negativní zkušenost kdy vystupuje pod jménem Vlastimil Pazourek s adresou na Praze 4, kdy tento zde nemá trvalý pobyt... nezvedá tel- již je vypnutý a na sms, sz ani cokoliv jiného nereaguje.. 7500,- za zesilovač je na jeho Vánoce se mi zdá až moc velký dárek...

Neznáte ho někdo teda?:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fuuuha, neviem, zda sa mi, ze niekto na klubu tu s nim uz bol ... Viem ze clen co ma upravenou 206 roland garros s nim aj bol jazdit, ale na meno si nemohu spomenout ... Kdyz zalozis zvlast temu v pokecu, verim, ze se najde ...

Inak je to nanho celkem zajimavy, prezentoval se vcelku jinak ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...