Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Automatická převodovka - bouchání


psenda

Recommended Posts

Zdravim,

dneska se při cestě na chalupu, teda vlastně až při přijezdu se začala dít divná věc. Automat nahoru řadí uplně perfektně ale když sem brzdil vždy když přeřadil dolu tak jako by bouchlo někde v zadu.. docela jsem z toho nesjvůj... když sem pak zařadil R tak to dělalo takovej divněj zvuk...

Auto jsem měl minulej tejden v peugeotu na diag. a kromě doporučení výměny katu nic nerikali... a měnili mi kapaliny... ale nejsem si jistej zda v převodovce.

No ale proč vás tim zatěžuju... odcud odjídim v neděli a do servizu sem objednanej na uterý. Takže sem vás chtěl poprosit o názory zkušenosti... abych se trošku uklidnil.. projíždej sem to tu ale ohledně mého problému sem nic nenašel..

Dík předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zas nebude take jednoduche s tou reklamaciou. Poviem ti presne co povedia. Kedze tam nebol dlho meneny olej tak sa vytvorili usadeniny a po vymene oleja sa zacali rozpustat, lebo novy olej je trosku agresivnejsi a tieto usadenyny zacali upchavat ventyli v hydraulickom bloku. To presne povedia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 let později...

Zdravím, včera jsem musel hodně prudce zabrzdit. Nejel jsem rychle, cca 40 - 50 km/hod, ale při tom brždění se mi spolujezdec chytl za řadící páku automatu a přetáhl ji až do parkovací polohy "P". Auto nechcíplo, po chvíli jsem přeřadil na "D" a jeli jsme dál, bez znatelných obtíží auto jezdilo celý den. Dnes ráno při rozjezdu mne ale vylekal neznámý dinvný zvuk, jakoby něco chvíli drnčelo nebo dřelo při hodně nízkých otáčkách, po zvýšení otáček to zmizelo a pak už se to neobjevilo (několi startů během dne, pojíždění i delší jízda). Nikdy mě nenanapadlo, že za jízdy jde takto řadička přesunout, ale jak vidno, jde. Mam teď obavu o převodovku. Má nějakou ochranu (vnitřní blokování) v případě, že je auto v pohybu? Jak přesně funguje parkovací ploha? Páka prošla přes neutral, zpátečku až na "P". Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, gartuluji, asi si první, kdo tu takový poznatek píše. Kdyby ta převodovka za jízdy opravdu přešla fyzicky do stavu "P", tak pokud by došlo k fyzickému zapadnutí blokovacío mechanismu, tak už by jsi asi neodjel. Pokud si dobře pamatuju, tak je to i mechanicky provedeno tak,že to není možné zablokovat ,pokud je převodovka v chodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Radek Hurvajz changed the title to Automatická převodovka - bouchání

Neviem, ale u mna sa da z D do N aj bez brzdy, ale auto sa hned pohne, podobne aj z R no N alebo P. akurat su tam zie zubky, cize paka nejde len rovno dopredu a dozadu ako napr u VW. aj v 607 boli zubky, a z D do P su 4.....   takze je to nejednoznacne, ako sa mohli presunut. paku treba trochu vychilit zo smeru aby isla niektorym smerom....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...