Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Smrad ventilacie


techynal

Recommended Posts

Na zaciatku augusta som dal naplnit klimatizaciu, bola skoro cela prazda, dal som za to 55 eur. Isla krasne, leto preslo, prisla jeden, zima... a tak som klimu nepouzival, len kurenie tepleho vzduchu.

Ako prisli mrazy, bolo na case spravit udrzbu, takze som vypustil chladic, nalial nemrznucej zmesy a bolo. Pocas zimy som citil, ze nieco smrdi v aute ked ide teply vzduch. Stale som to pripisoval tomu, ze to bude smrad z vypusteneho chladica, ze ako to dole vytiehklo, tak je to tam niekde na plaste zo spodu auta alebo co.

Teraz sa oteplilo a pustil som klimu, no hla, fuka vlazny vzduch, takze mi je jasne, ze smrad bol najskor z tej klimatizacie alebo co, zrejme vyfucala/vytiekla, mozno zle dotiahnuty ventil alebo dake tesnenie. Preto chcem dat klimu naplnit opat, ved jazdit v lete bez toho, to je nemozne, najma ked su kozene sedacky krasne vyhriate :)

No stale rozmyslam nad tym smradom v aute, pretoze mi to robi stale, dokonca aj ked je pustena klima a ma fukat studeny vzduch. Moze to byt sposobene zanesenim \"potrubia\" okruhu, trebars, ze by na nejakom vzduchovom filtry bolo nieco z toho freonu alebo tak podobne? Alebo ako riesit tento problem, mam sa obratit na servis, kde mi dezinfikuju cely okruh a az potom doplnia freon?

Dakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím mám podobný problém na peugeotu 406.:fnuk Nechal jsem doplnit klimu,měníl piloví filtr, nechal jsem prostříkat okruh ventilace nějakým sajrajtem proti plísni ale nic moc nepomohlo. Docela se mi stává, že se mi mlží aj okna a v autě mi připadá vlhko. Ještě jsi mě přivedl k nápadu vylít vodu s chladíče a vyčistit celí okruh ale nevím jestly to má neco stím společne ale jinak už mě nic nenapadá.:nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten smrad je sposobeny vyzrazanou vodou vo vyparniku. Pomoze iba poriadne vycistenie a dezinfekcia. Firma ktora plni klimu a zaobera sa tym profesionalne by mala aj vycistit klimatizaciu. Odporuca sa to robit dva krat do roka. Existuju aj take spreje na to ale niektore funguju a niektore len navonaju interier a to je vsetko. Ja pouzivam pripravok od firmy WURTH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred par minutami som dosiel z firmy, ktora robi servis klimatizacii. Opisal som problem a vraveli, ze klika mi mohla uniknut, ze ked to zajtra napichnu na stroj, tak zistia kolko tam toho je, aky je tlak, ci neunika niekde atd... Tiez mi pan povedal, ze smrad moze byt sposobeny zanesenym hadice, ze minimalne raz rocne sa musi klima dezinfikovat a potom kazde dva roky spravit servis, ze vela ludi to nerobi a vznikaju preto taketo problemy.

Zajtra budem mudrejsi, uvidim co a ako.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, je potřeba každý rok dělat desinfekci, můžeš si to udělat i sám, je na to přípravek nejen od firmy Wurth, ale i dalších, je to normální pěnivej sprej s hooodně dlouhou hadičkou, která se zasouvá co nejhloubš do výdechů klimatizace a zmáčknout a pomalu táhnout ven....asi tak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som vcera na tej klimatizacii, nepreslo to testom, klima unika. Nevedeli kde, bolo pocut niekde z prednej casti, ze odhadom hadica smerom ku chladicu, ze to nie je vidiet, len pocut. Takze priblizne v pondelok mam prist a rozoberu to cele, aby to videli. Cenu odhadnut nevedeli, vraj tie hadice mozu stat kludne 10 tisic korun, ale ze to moze byt aj ventil za par eur, pripadne mozno sa to bude dat opravit. Tiez je moznost, ze by to bol dieravy chladic, ale vraj ked nieco taketo mali, tak vzdy to bolo z prednej casti, ale toto fuci niekde dalej, takze skor to bude ta hadica. Buduci tyzden budem mudrejsi a verim tomu, ze to bude len nieco male a lacne, pretoze jazdit bez klimatizacie v lete a este k tomu na kozenych sedackach, to je luxus :D

Blesha: Vodu v chladici myslis ako normalny velky chladic vpredu? Alebo mas na mysli akysi chladic klimatizacie, ak tam nieco take je, pripadne vyparovnik?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono by se ani každej rok čistit nemusela,ale podmínkou je pouštět jí i v zimě,pak takovéhle problémy nejsou,okruh se udrží sám v čistotě když se klima používá,u žádného auta jsem klimu nečistili a neni problém,ale jak jsem psal,musí se pouštět celoročně..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak myslis poustet i v zime??? u klimatizace v p607 nevidim zadny duvod ji v zime vypinat a nechavam ji na AUTO , pokud se ale nepletu tak kdyz je zima kompresor nespina ,nebo alespon ja nic neslysim

ted kdyz sviti oskar a sednu do vyhrateho auta , slysim nacvaknuti kompresoru ... jine nez v zime ,jak to presdne funguje nevim ,ale obcas to smrdi taky

[upravil dne 24.4.10 pagot]

[upravil dne 24.4.10 pagot]

[upravil dne 24.4.10 pagot]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě existuje jedna věc na čištění a odstranění zápachu.Říká se tomu \"granát\".Jakoby se odjistí a začne unikat,v autě se musí zapnout vnitřní cirkulace a větrák se dá naplno.Unikající granát se dá k sání vnitřní cirkulace (u většiny aute by to mělo být u nohou spolujezdce) a tímto způsobem se vlastně dostane všude a projde i výparníkem,který je příčinou zápachu.Měl by zápach zlikvidovat.Aplikovat by se to mělo cca 2x.Jeden granát by měl stát asi stovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono sa celkovo odporuca minimalne raz za mesiac zapnut klimu aspon na 10 minut, aby sa premazal kompresor. Ked je zima tak kompresor spina tiez, len to mozno nepocut. Klima vysusa vzduch a tym odrosi skla.

To ze ked zapinas klimu cely rok neznamena ze ju netreba cistit. Ono aj ked nesmrdi tak mikroby atd su tam stale. Je pravda ze v mensom mnozstve ako ked je tam zasmradena vyzrazana voda ale su tam.

Videl som ich:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som bol v servise, nasli mi unik klimy. Je to hadica od vyparniku (ak som dobre pochopil), ale je to robota na par hodin, pretoze bude treba zhodit polku auta. Fuci to v kolene, ale vraj by to malo ist zvarit a ak nie, tak mozem skusit dat odvarit cele koleno a navarit nove, pripadne sa pokusit kupit novu. V utorok by som s tym mal ist, tak uvidim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...