Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

elektrické stahování střechy - problém vyřešen


JoseA

Recommended Posts

Ahoj všichni. Jak už nadpis napovídá mám problém s el. střechou na P306 cabrio. Spočívá to v tom, že střecha po odjištění v přední části jenom vyjede nahoru zadní část s oknem a dál nejde, tzn asi v době, kdy by se měl otevřít úložný prostor a ten to neudělá, tak celý průběh nemůže pokračovat. Kde bych měl hledat chybu? Lanka na odjištění deklu se zdají v pohodě, rukou jde pohnout tím táhlem a tahá lanka pěkně na zámky na obě strany. Když sem ale dnes mrknul za tapec v kufru kde je srdce stahování, tak na nádobce s předpokládám hydraulickým olejem je nálepka pro kontrolu množství kapaliny a bylo vidno že kapalina je na minimu. Může být problém v tomhle?

[upravil dne 16.5.2010 JoseA]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no je to možné že máš málo kapaliny. A le spíš bych to viděl na koncák na pístu zvedání zadní části střechy. Koukni na pravou stranu k uložení střechy do kastle a u menšího pístu je pár kabelů ke koncáku. třeba budou přetržený

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Capy

no je to možné že máš málo kapaliny. A le spíš bych to viděl na koncák na pístu zvedání zadní části střechy. Koukni na pravou stranu k uložení střechy do kastle a u menšího pístu je pár kabelů ke koncáku. třeba budou přetržený

To je pod deklem v úložném prostoru střechy jak je ten jeden píst? Tam překontrolovat kabely?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na pravé straně jsou dva písty. jeden velkej ten je i na druhý straně je na hlavní pohyb a pak druhej malej je níž a spíš vepřadu je na zvedání zadní části. jen nevím jestli nebudeš muset sundat ten plast nad bokem. a uvidíš dráty od koncáku. Ted o víkendu jsem nasazoval střechu tak sem to měl v ruce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Josea koukni na celej system pistku ..potom na kabely + u motoru(strechy) sou od koncaku konektory(3) ..zaroven koukni jestli za motorekem strechy neni vyrezla dira tam se to obcas stava kdyz je to spatne udrzovany a jezdi se s tim pres zimu..

+ u modelu rok 96-97 odchazeli RJ na stahovani..

a kdyz ti ten zadni dil stoji tak cerpadlo tlaci nebo stichne?

+ skus otevrit strechu(vepredu rucne) a potom rucne nadzvedni ten zadni dil(kterej nejde) a potom zmackni otevirani strechy pokud se zacne otevirat strecha tak je utrzenej koncak na malim pistku smerem do interieru na 100%..tenhle problem sem uz resil u 2 kaber..

+ zadnej snamac na hladinu oleje neni!!!!! tudus to na otevirani strechy nema vliv..kdyz tam neni olej tak slysite jak haze cerpadlo vzduch (to pozna i laik)..

Jo a v prostoru kam se sklada strecha mas oba ty krici plasty na hadice?jestli ne zacni je shanet ..jelikoz kdyz tam nejsou tak tam hadicim a kabelu dava strecha zabrat..

[upravil dne 19/4/10 tommas11]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: JoseA

náhodou ta uživatelská příručka v češtině není někde ke stažení? Kdyžtak to budu muset z toho nějak přeluštit.

OLD modely se dovazely(aspon podle vyjadreni peugeota)..tudis ceskej manual neexistuje..new modely uz se dovazely a manualy v CJ sou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady, právě jsem dojel z práce, zítra to nafotím, nejsem moc v obraze protože se v elektrice nevyznám, dost možná to budu muset svěřit někomu znalejšímu, leč v okolí nevím o nikom, kdo by s tím mohl mít zkušenost. Jestli by jste měli zájem, tak vám ten manuál můžu aspoň naskenovat, ale ještě sem se do něho ani nedíval, tak nevím kolik tam toho je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

milan78 : Mělo to dolití oleje na něco vliv? Prodejce mi sice tvrdil, že před zimou chodila střecha bez problémů a po odstávce se objevil tento problém. Samozřejmě vím, že se nemůžu spoléhat jestli to je pravda, ale když otevřu víko prostoru střechy, tak střechu hezky ručně stáhnu, jenom je poznal trochu odpor pístnic. To víko ale nedrží v otevřené poloze, takže jsem se musel natahovat přes střechu, jednou rukou držet víko a druhou skládat střechu, odjištění a zajištění víka dělám z kufru pomocí klíče, zvednutí ručně. Mám ale pocit že při prohlídce auta sem to víko držel otevřené a bývalá majitelka držela tlačítko stáhnutí střechy, ale ani tak se střecha sama nesložila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v tom manuale nic nenajdes. keby tam pisali ako si mas opravit strechu sam, mohli by zatvorit vsetky servisy.

o cabriu tam pisu na 5.tich strankach (stahovanie strechy + nudzove zatvorenie strechy) a dalsich 5 stranok co sa venuju hartopu (ako sa montuje Hardtop)

ostatne stranky, vseobecna charakteristika 306.tiek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak ja som mal hladinu okolo minima ale sla v pohode. tak som len dolial pre klud takze tento olej ide bez problemov...neviem ci spravne chapem problem> strecha sa najprv odisti potom predok nadvihne do spravnej vysky myslim ze na pravej strane vpredu na konstrukcii je mikrospinac, potom po stlaceni gombika dviha zadne okno nasledne otvori dekel atd... tebe normalne dviha zadok a potom neotvori dekel? ja by som ju este skusil zlozit rucne zamknut v kufry a potom el. otvoril...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To milan78: pokud neudela spravnej servisni postup na oziveni RJ tak to nepojede ani kdyby to dal dolu a ty spatny koncaky to nepotrebovalo..

Hold musi mit 2 lidi v jednom to nejde .. strecha je dost teska a pokud ji sklada a rozklada jeden clovek dost dostava zabrat :( jelikoz pri rucnim natahovani v jednom tu strechu krizis ..tudis pantiky dostavaji zaber:(..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska sem to zase zkoušel a udělal i nějaké fotky pístnic z úložného prostoru střechy. Takže poloha zapalování na jedničku, střecha natažená na autě, vpředu odjistím, stisknu stahování, zvedne se zadní část se slídou a konec, kufr se neotevře, zadní část pozvolna kleda opět dole, po opětovém stisknutí to samé. takže z kufru pomocí klíče odjistím kufr pro střechu, stiknu tlačítko a zase se nic neděje, tak ručně střechu zvednu a ta po dosažení zhruba nejvyšší urovně samotíhou sjede do kufru. Dekl kufru držím rukou otevřený, stiknu tlačítko uzavření a dekl táhne hydraulika dole, ovšem nedovře se přes zámek, pouze spadne. Stisknu tlačítko otevření střechy, lehce zahučí čerpadlo, ale nic se neděje, pomůžu ručně a zvednu dekl, stisknu tlačítko, poznávám tlak na otevření deklu a střecha sama vyjíždí, ovšem zase nedošlo k vyzdvižení zadní části se slídou a následnému uzavření deklu, ten naopak samovolně pomalu sjel na zadní část střechy :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...