Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Šikmé koleso P306.


sedliak

Recommended Posts

Zdravím všetkých. Mám taký problém. Zadné koleso z vodičovej strany nieje kolmé na vozovku ako druhé ale je Sikmé a to znatelne. Vrchnou stranou dovnútra. Idem kupovat nové gumy a nerád by som aby mi ju zodralo. Kde je závada, čo mám vymeniť???

Ďakujem

Ešte zopá vecí. Auto pri vyšších rýchlostiach \"pláva\" cítim ako mi zadok obcas ide inde ako predok. A taktiež medzera mezi blatníkom a kolesom. Nieje rovnomerná, myslím horizontálne.

A to koleso čo je rovné zase slabučko odiera o podbeh z vnútornej strany.

[upravil dne 16/4/10 sedliak]

[upravil dne 16/4/10 sedliak]

[upravil dne 16/4/10 sedliak]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Repas ta vyjde na nejakych 8000Kc, tu na fore su aj kontakty na chlapika, ktory je v tom dobry, myslim ze aj Rejtymu a woodymu robil auto, skus pohladat :)

...a inak tvoj problem je \"normalny\", vela ludi si tu tym uz preslo :papa

[upravil dne 16/4/10 Qcko]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omlouvam se, ze vstupuju do tohoto vlakna, ale dotaz je podobny ...

u 406 new model je zadni naprava resena jinak, nez u old modelu ? a je normalni, ze zadni kola mam mirne do A, stejne na obou stranach ? nebo by mela byt kola presne kolmo k vozovce ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 405 mi taky umrela naprava. 6500Kc repase, za 3 hodky to meli hotovy a ok. Nevim jaky dily pri repasi vymenoujou, brzdy a tlumice zustali moje.

Proc si stezujes? Treba u 406 by byla repase zadni napravy jeste drazsi, je tam dost dilu, tycky silentbloky... Kdyz vsechno vymenis za novy, na 10000Kc se mozna dostanes.

[upravil dne 16/4/10 Benžík]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: sedliak

Ďakujem že riešite iný dotaz. Ja som zufaly a riešite 406tku.

Máš snad pocit, že ti nikdo neodpověděl? Tvůj dotaz už je dávno vyřešen. Ať se ti to líbí nebo ne, prostě je to na repasi zadní nápravy, která je tu popsána už milionkrát, a teprve až po rozebrání se ukáže, zda je poničená i nápravnice nebo ne. Nazdar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak nič. To auto mam ako priblizovatko po okrese. je to uz stara masina a investovať 300-400e do zadnej nápravy nemienim. Stačilo že som dal 500e do GO motora čo som si robil sam. Skúsim teda zohnať zadnú nápravu v lepšiom stave, inak to nevidim. Ja sa tomu nerozumiem tak ako niektorí odtialto, preto som myslel že to bude jednoduchšie. Ak by mi vedel niekto poradiť či je zložité vymeniť zadnú nápravu a veci okolo toho tak budem rád. Ak nie tak LOCK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

306-ky a ostatné autá s týmto druhom zadnej nápravy proste sú také. Ak si to nevedel, to bohužiaľ na veci nič nemení. O možnosti opráv zadnej nápravy je tu toho veľa, naozaj venuj niekoľko hodín a čítaj.

Výmena je možná, je otázka, akú dobrú zoženieš a teda či to bude mať význam (ja som z vrakoviska zohnal s ohnutým ramenom, za 7000 CZK, našťastie mi ju vzali spať).

Oprava je možná, ale chce to robiť dokladne, Často sa pri tom rozsypú aj brzdy, trubičky, hadičky atď. Preto sa to často spojuje s renováciou zadných bŕzd.

Treba sa zamyslieť nad nákladmi prevádzky. Ja odhadujem, že ak dáš za 1 kilometer 1 CZK do \"kúpnej ceny\", a 1 CZK do opráv a 2 CZK do benzínu, tak je to dobré. Celkovo, ak jazdíš za 4 CZK na km, tak je to veľmi dobré, ak nad 5 CZK, tak je to už horšie. Ak by si toto auto predal a iné kúpil, bude to to isté.

Takže moja rada - predať a kúpiť iné, alebo opraviť za 300 až 400 EUR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...