Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Signal do zosilovaca z orig.radia


Keny-to

Recommended Posts

Zdravim vsetkych... 407ku mam par mesiacov a z predchodzeho auta mi zostala 3kW audio sustava, no nemozem ju pripojit. Rad by som využil orig radia zo 407 na mp3 od Blaupunktu, no nema vzadu ziadne nezosilene vystupy. Moj problem o privedenie nizkourovnoveho signalu do zosilovaca v kufri sa stava velkym. Skusal som odpojenie zadnych repro no signal z radia je zosileny samozrejme zosik vypise protect.. potreboval by som nizkourovnovy signal vyviest.. viem ze riesenia su :

-druhe radio v aute ZAMIETAM

-konvertor z vysokourovnoveho sig. na nizkourovnovy (bude urcite skreslenie) ZAMIETAM

-rozrobenie orig.radia a napajkovanie sa pred zosik,cize vyviest si nezosilene vystupy rucne, bojim sa vsak ze ak poskodim elektroniku, ovlada toho dost.. A konecne moja prosba, nema niekto el. schemu k orig. radiu na mp3 z 407ky? alebo nemate inu radu ako to riesit? a zosiky tiez menit nebudem na zosiky s vysokourovnovym vstupom bo tie dva co mam doma ma stali 16tis.... Prosim moc o radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 16 tisic a nemaju vysokourovnovy vstup? No neva. Ked rozoberies radio tak tam je koncovy zosilnovac. Pozries si cislo aky tam je. na nete si najdes PDF toho koncaku a zistis kde ma vstupy. Na plosaku vysledujes ktory kondik je pripojeny od zvukoveho procesora ku koncaku. na tu stranu kondenzatora ktora ide ku zvukovemu procesoru-to je ten co upravuje vysky basy..... je to taky integrac s milionom noh, pripajkujes dalsi kondik a na druhy koniec toho kondiku pripojis svoj koncak. Musim ta ale upozornot ze pri zapinani radia, alebo startovani to do koncaku da trosku taky lupanec. Ten koncak co je pouzity v radiu ma funkciu mute ktora je aktivovana po dobu startovania radia to je cca 150msekund. Takze doporucujem k tvojim koncakom pripojit este aj nejaky obvod ktory zapne tvoj zosilnovac tak za pol sekundy. Napis este ake radio tam mas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak budes mat cas tak to skus. Som zvedavi. Aspon bude dalsia skusenost. Ja som to preliezol hore dole a nenasiel som nic co by riadilo ten koncak co je v radiu. Po zbernicy sa da ovladat a programovat iba ten zvukovy procesor, ako nastavovat urovne na kazdom vstupe atd. Mozno je tam moznost taka ze len naprogramuje ten procesor aby pri pripojenom externom zosilnovaci nedaval uplne maximalnu hlasitost ako pri normalnom pouziti.

A este jedna vec. Signal ktorym KENY-TO potrebuje do zosiku je signal a zem GND. Vystup z radia je +a-. Nie je voci zemy. Ak by jeden ci + alebo - pripojil k zemy tak odvali koncak v radiu. Teda ten co tam je pouzity ma ochrany ale nebude sa mu to lubyt vobec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dnes k tomu dostal. Je tam volba na analogový zesilovač . Když to navolím, tak se sníží úroveň výstupního signálu do repro, ale není to určitě v hodnotách stovek milivoltů, ale řádově ve voltech (neměřil jsem to, je to jen odhad). Asi spíš jako linkový výstup. Řekl bych, ale to je jenom hrubý odhad, že se hlasitost do repro snížila tak čtyřikrát. Prostě nějaká změna tam je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je presne to co som vravel. Normalne ten koncak co je v radiu da na vystupe pri maximalnej hlasitosti do maxima napajacieho napatia. Diagnostikou zvolis pripojenie zosilnovaca a zvukovy procesor da maximalku tak na 50 percent. Cize z radia polezie signal o polovicu slabsi. To by vysvetlovalo aj tu hrubu regulaciu hlasitosti ked je tam JBL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citam tuto temu a napada ma jedna vec ktora zase trapi mna a mozno ste na nu nasli riesenie. Mal som pokazene radio a po vymene sa mi hlasitost pipania cuvacich senzorov a aj celkova hlasitost vyrazne znizila. Auto bolo na dia a asi mechanik co dia robil (chcel som od neho nech nakoduje radio na moje VIN, lebo bolo z ineho auta a po zapnuti pipalo) omylom neprepol polozku externeho zosilnovaca. Mohlo by to vysvetlovat moj problem z hlasitostou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: HonzaZ

S hlasitostí senzorů zkušenosti nemám, ale pokud máš i hlasitost rádia nižší, je to možné.

[upravil dne 18/4/10 HonzaZ]

Potvrdzujem vyriesenie mojho problemu. Mal som zaskrtnutu polozku \"analogovy zosilnovac\". Po jej vypnuti vsetko funguje ako ma (hlasitost park. senzorov sa vratila na normalnu hlasitost) ;) Chlapy dakujem za pomoc (resp. za indicie) :super Z toho vsetkeho vyplyva ze este aj zvukova signalizacia park. senzorov prechadza cez pripadny pripojeny zosilnovac.

[upravil dne 24/4/10 petertn1]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: HonzaZ

:super. Senzory pípají přes zadní repro ve dveřích, a samozřejmě pokud je na výstupy radia připojen zesilovač, tak to jde i přes něj.

No mne to ide cez vsetky repra. ked sa blizim k prekazke z predu tak pipaju predne a ked zo cuvam tak pipaju zadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...