Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 cabrio r.v. 94 - eko poplatek


JoseA

Recommended Posts

Zdravím přátelé. Na svojem autě 306 cabrio 1,8, r.v. 94 nemám zapsanou v TP emisní normu. K autu jsem dostal od bývalého majitele vyjádření z oddělení homologací peugeot ČR o homologaci podle ES 93/59 (EURO1). Při přihlašování jsem byl upozorněn, že nemám zapsanou emisní normu v TP, tak jsem toho papíru využil. Nyní chci kupovat opět stejné auto. Stejný výrobce, typ, model, motorizace i rok výroby a taky stejný problém s nezapsanou emisní normou v TP. A stejný postup bývalého majitele, který než aby platil nějaký eko poplatek, tak raději auto po dvou měsících prodává. Takže mě by zajímalo, jestli můžu použít vyjádření, které mám k autu již přihlášenému, nebo je potřeba zase někde žádat o vyjádření? Selským rozumem bych očekával, že když jde o prakticky stejný model i stáří auta, musí být schváleno dle stejných emisních norem. Na druhou stranu na selský rozum se nelze u nás spoléhat a úředníci pracují spíše podle tabulek. Má někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno kdyz ja sem to prihlasoval jeste ekopoplatky nebyli ale ..musel sem platit za vypis o emisni norme a technickych parametrech..takze kdyz uz si to jednou zaplatil na dany typ auta tak uz nepotrebujes dalsi (plati pro prihlaseni na CZ papiry)...

Horsi je to s Ekopoplatkem ten se plati az u prepisu a pokud na aute jeste nebyl zaplacenej tak to ceka tebe ..nebo jestli mas v rodine invalidu tak to auto pretahni pres neho a neplatis nic..hold ekopoplatky sou svinctvo ..a i kdyz tvoje auto na mereni emisi splni normu treba i na Euro 3 tak porad budes platit eko na euro 2 :( hold je svinstvo ktery ma za ucel tahat penize z lidi:( v nemecku to maji udelany dokonale tam se plati pojistka i eko poplatek az podle toho kolik auto ma spalin..kdyz je tam auto treba euro 1 a ma dobry spaliny tak tam zaplatite treba jen za euro 3 co daleko mensi penezni polozka..a plati to tam i naopak kdyz prijede auto(treba i nove) ktery ma v papirech normu euro 4 a na mereni ji nesplni tak plati automaticky vyce penez! Hold jen tady je bananova republika..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tommas11: Jo tak o tom žádná že je to svinstvo s ekopoplatkama a na ekologii to nemá žádný pozitivní vliv. S tím invalidou jsem o tom četl, ale bohužel v rodině žádného plného invalidu nemám, jenom otec má ZPS a částečný invalidní důchod, ale to těžko stačí. Napadnul mě vrátný v práci, ten nemá jednu ruku, jenže má upravené auto, takže by to asi taky nebylo uplně jednoduché to přes něj přepsat, tak jsem nakonec eko-poplatek 5tis platil. Teď to auto asi ani na sebe přepisovat nebudu, nečekal jsem že to vydražím, ale když už to tak dopadlo, tak pokud bude stav odpovídat popisu, opravím pár mušek a prodám dál. Jinak ohledně toho prohlášení o emisích z peugetu, tak to je jenom cár papíru, kde je zapsáno peugeot 306 a VIN.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky ti za cenné rady. Takže co se týká střechy myslíš že problém bude v hadicích? Je vůbec možné co píše prodejce, že je potřeba jenom něco promazat? Já mám manuál a ani nevím jak el. střecha funguje, takže nevím v čem může být zrada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno strecha se v pantech nemusi mazat vsechno je to na pruznym ulozeni(zadnej sroubek)...to skripani vetsinou spusobi rez na ramu ..pak se casti ramu o sebe trou(protoze rez zpuchri a neni rovna,a siny kolem sebe jezdijou dost blizko) tim padem to piska..nebo je volny to pruzny ulozeni a to se opravit neda.. neni tam co utahnout zaklepat atd..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale on psal že někdy střechy stávkuje tím, že nedojede celá a musí se jaksi dotáhnout ručně. Údajně ještě před zimou chodila v pohodě a teď jak kdy. Mě napadlo první že to bude vada v tlačítku nebo nějaká maličkost, ale nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...