Fellipe Odesláno 31. březen 2010 Odesláno 31. březen 2010 Zdravím všechny, mám dotaz ohledně posilovače řízení. Nevíte někdo náhodou, jestli by se dalo namontovat servo. Mám Peugeot 206 1.1, r.v. 2005. Co jsem slyšel, tak se prý do 1.1 posilovač nedělal, ale koukal jsem na různý inzeráty a posilovače tam normálně jsou. Přijde mi divný, že ještě o rok starší Peugeot, ve stejné výbavě posilovač má a novější model ne. Tak když budete vědět jak to vlastně je, můžete napsat. Předem díky za odpovědi. A jinak jsem nový člen od včerejška, tak všechny zdravim. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 posilovač řízení se dával do 206 1.1litru až ve vyšší výbavě,nemá na to vliv rok výroby--namontovat by šel,sehnat kompletní sadu pro montáž a je to, jen cena přestavby by byla asi neúměrná... Citovat
Ferry Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 ted nevim, jestli ma 206tka taky elektricky posilovac, nebo klasicky, hnany od motoru remenem. Ten elektricky se domontovat da vcelku v pohode, staci sehnat z auta na dily, osobne jsem to delal do 106tky, cena nemusi byt neumerna, pokud sezenes dily za dobrou cenu a udelas si to sam. Znamena to ale demontovat komplet rizeni, vymenit i cely sloupek volantu, natahnout par dratu (nejlepe vzit z darcovskeho auta cely elektricky svazek posilovace) Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 tak ano,když máš možnost levných dílů a vyměníš si sám--není co řešit... Citovat
Fellipe Odesláno 1. duben 2010 Autor Odesláno 1. duben 2010 Tak ty díly by se asi sehnat daly, to by se nějak pořešilo, ale horší by byla asi ta montáž. Sám bych to nedal, je to celkem složitý a pak se v tom montovat sám by asi nebyl zrovna nejlepší nápad:myslim A sehnat někoho kdo to dělá + aby sehnal potřebné díly, to by byla asi dost vysoká cena bych řekl. Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Původně zaslal: Fusion Doufoukni pneumatiky. Jo to taky dělá divy.... Citovat
Fellipe Odesláno 2. duben 2010 Autor Odesláno 2. duben 2010 Pneumatiky jsou dofouklý přesně, jak mají být:D Citovat
Fusion Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Přefoukni. Já mám mrtvej posilovač, motor je docela těžkej tak přefukuju místo 2,2 asi 2,6. Je to pak hned jak s posilovačem Citovat
Fellipe Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Tak dneska jsem přezul na letní pneu, prefoukl a hned je to znát, že to jde lehčeji. Takže budu jen hlídat pneu, aby byli pořád přefouklí. Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Přefoukaný pneu nejsou taky žádná výhra, sice to jde lehčeji, ale sjíždí se ti nerovnoměrně pneu, nesedí to tak jako při správným nafoukání a zhoršuje se i komfort jízdy. Doporučuju hlavně necpat na auto bez posilovače zbytečně široký pneu a nechat důkladně zkontrolovat celej předek. Pokud je všechno správně promazané a bez výraznějších vůlí tak je to na volantu sakra znát, přitom investice bývají minimální. Citovat
Fellipe Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Příští týden jde auto do servisu na \"preventivní prohlídku\", tak se mi na to podívají, jestli je vše, jak má být. Ale mělo by být, na vše jsem se koukal, ale radši ať se na to podívají ještě odborníci, přeci jen vědí víc než já. Ale rozdíl oproti zimním je znát a nemám to tolik přefouklí. Je tam místo 2,3 necílých 2,5. Je pravda, že se to víc sjíždí, ale v tomle případě to asi nebude na gumách tak znát. Citovat
koblih69 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 No na \"odborníky\" pozor. Jejich představa a preventivních kontrolách vě většinou dost daleko od použitelnosti. Ta první skupina se na to vykašle a ta 2 zase prohlásí, že vyměnit se musí skoro všechno. Ta 3. skupina těch podctivejch je ( mám poslední dobou pocit ) na vyhynutí . Řekni jim natvrdo že máš problém s zatuhlým řízením a ať to koukají promazat a zkotrolovat. Jinak s tím přefoukáním nemám problém. Já taky moc neřeším opotřebení pneu, ale hlavně jízdní vlastnosti. A ono je opravdu hodně znát jestli ostře vezmeš zatáčku na správně nahuštěnejch pneu nebo ne. A nejde o to, že jezdíš klidně, až se budeš potřebovat někomu vyhnout nebo prudce zabrzdit tak to teprve doceníš. Ten rozdíl co píšeš vůbec nemusí být na závadu, chce to vyzkoušet. Třeba moje 406 je snad nejcitlivější auto na nahuštění pneu ze všech těch 16-ti co jsem zatím měl. A to bez ohledu na značku a typ pneu který jsem vystřídal. Pak napiš jak jsi dopadnul. Citovat
Benžík Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 405 (1,9d break) jsem měl bez posilovače - asi socka edition. Stačilo jet krokem a dalo se v pohodě točit jednou rukou. Gumy jsem měl 185/60/14 semperit comfortlife nafouknutý na 2,4. Citovat
pet1410928981 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Využiju tohoto vlákna: na 406-ce se mi při otáčení volantem na místě rozdrnčí celé auto. Stačí ovšem minimální rychlost a drnčení přestane. Olej je krásně čirý (je červený a vypadá jak nový) Neví někdo co to způsobuje? Citovat
koblih69 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Mrkni na spolujezdcovu stranu motoru, servo je hned nahoře a když ti někdo zatočí volantem uvidíš co se děje, Může být vytahanej řemen, nebo přidřené servo, nebo vůle v ložisku serva ( řemenice hází ) .... Citovat
pet1410928981 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Dík za radu, čerpadlo mě vůbec nenapadlo, ale možné to je, při točení na místě je třeba největší síly a ten zvýšený požadavek na čerpadlo ho může rozkmitat. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 zkus přidat plyn při točení na místě--když drnčení zmizne,tak je volný řemen,nebo malý tlak čerpadla...(budeš potřebovat jiné) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.