Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co také umí dokázat naše justice


Medvěd

Recommended Posts

V podstatě jde o to, že auto přítulka majitele převedla BEZ JEHO VĚDOMÍ na další osobu, která auto následně prodala. No a protože nový majitel auto přeprodal leasingovce, od které ho zpětně odkoupil \"zpětným leasingem\", a následně bylo auto do vyřešení soudu odstaveno, požaduje nyní po původním majiteli cca 120 000 jako náhradu za dobu, kdy auto nemohl využívat.

Kuk - první reportáž

Kocourkov jak vyšitej.

[upravil dne 29/3/2010 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde berieš tú istotu?

http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&etype=-1&aid=158

Iná osoba môže za vlastníka vozidla alebo držiteľa vozidla konať, len ak jej bolo udelené písomné plnomocenstvo s osvedčeným podpisom vlastníka vozidla alebo držiteľa vozidla, alebo na základe rozhodnutia príslušného orgánu. Ak držiteľ vozidla nie je totožný s vlastníkom vozidla, iná osoba môže za držiteľa vozidla konať, len ak jej vlastník vozidla udelil písomné plnomocenstvo so svojím osvedčeným podpisom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Majitel podepisuje plnou moc bazaru, aby za něj auto převedl, jedno jestli při výkupu nebo v komisi, nicméně pokud bazar nemá svého notáře, je ta plná moc ne-o-vě-ře-ná. Nebo mi chcete vykládat, že u vás každý, kdo dává auto do bazaru, běží na úřad nebo k notáři s plnou mocí pro bazar?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím, jestli tu nefunguje nějaká nemístná česko - slovenská jazyková bariéra.

Oddie jasně psal, že při přepisu auta ani v ČR ani na SK NENÍ potřeba notářsky ověřená plná moc, což dokládá dotazem, zda při prodeji auta prostřednictvím autobazaru dáváte bazaristovi plnou moc OVĚŘENOU notářem nebo zda mu pouze podepíšete canc papíru o zplnomocnění při úkonech spojených s převodem automobilu. Pokud úřad bazaristovi na základě tohoto neověřeného lejstra převést auto umožní, pak není důvod proč by na základě stejného (NEOVĚŘENÉHO) papíru auto neměl převést mezi dvěma osobami.

[upravil dne 29/3/2010 Medvěd]

[upravil dne 29/3/2010 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja som zase jasne písal hore aj s odkazom na stránku, kde je uvedené že overenie podpisu TREBA. Ako to funguje medzi majiteľom a bazáristom je lauter jedno, pretože pri prepise na DI musí byť buď majiteľ osobne alebo overené splnomocnenie, nič iné nie je prípustné. Mám to osobne overené niekoľkokrát, nešlo síce o bazár, ale som konal v zastúpení štatutára organizácie ako splnomocnená osoba.

[upravil dne 29.3.2010 AnotherOne]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Věřím tomu, že člověka z ulice klidně vyhoděj, ostatně to někde občas zkusej i u nás. Ale nevěřím, že třeba takový áčka tohle nemaj zařízený a spoléhaj na to, že to za pár tejdnů někdo poběží přepisovat, když už má prachy za výkup v kapse... Leda prd, zprostředkovatelé mají vždycky jiné podmínky. I třeba ne zrovna oficiálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem kolko rokov u nas plati, ze podpis musi byt overeny ale v roku 2007 svagor predaval 307 SW aaackam , a ziadny notar sa nekonal.

Prisli 2 ja na aute (uz tyzden pred tym si auto pozerali takze prisli na hotove) , vytiahli obalku, v nej bola presna suma, svagor si opocital, dali mu precitat kupnu zmluvu, suhlasil, podpisal sa na kupno predajnu zmluvu a na plnu moc...

Ziadny notar tam nebol, chlapci mali tak 20 - 22 rokov ...Auto zobrali, a isli prec ...

Vzivote s tym uz ziadne problemi neboli ... Tak neviem ... Myslim ze bazari to maju naozaj inak ...

Another, i ked AAAcka notara maju, co to meni na tom, ze auto z velkej casti vykupuju v terene ? To za kazdym chodi aj notar ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak je to stejné u nás i na slovensku,čily když si napíšu plnou moc sám na sebe a podepíši za majitele,papíry od toho mám, prodám si co chci a komu chci.Oni si to pěkně založí aby byli krytí a je po ptákách.Je to jeden velký Kocourkov.

[upravil dne 2.4.2010 bara]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...