Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Strecha na 206 CC


Guest _private

Recommended Posts

Zdravim,

potrebujem poradit ohladne stahovania strechy na 206 CC 2.0, r.v. 2002.

Auto som kupoval na zaciatku Decembra, vsetko odskusal a vsetko islo. Potom som este raz stahoval strechu niekedy ku koncu Decembra. Od vtedy som ju neskusal. Vcera som chcel odskusat prvu \"letnu\" jazdu no ostal som zaskoceny lebo strecha sa ani nepohla.

Zatiahol som v kufri tu zasterku, sadol, nastartartoval, odcvakol poistky na streche, palubovka pipla, t.j. zaznamenala odomnknutie zamkov. Zacal stahovat strechu. Predne okna zisli, zadne tiez, ale v tej chvili ked sa mal zacat dvihat kufor nic a po par sekundach dlhy pipavy ton az pokial som nepustil tlacitko na stahovanie. Ked som to skusil zopakovat, to iste.

Neviete mi poradit kde by mohla byt chyba?

Kontroloval som aj poistky (v zime som ich kus prehadzoval kvoli odpalenym H7). No vsetko sa tvari byt v poriadku. Akurat ma kus zaskocilo ze (cislo poistky tusim 16) ktore je oznacene ako \"hydraulika na strechu a kufor\" vlastne positku nema. Teda aspon podla prirucky k autu.

Vopred vdaka.

Miso.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrolu hladiny hydrauliky bych určitě udělal na prvním místě. Někde jsem měl návod jak na to, bohužel ho nějak nemůžu najít. Nádržka je dole vzadu v kufru, je potřeba oddělat tapec, aby na ní bylo vidět.Hladina by měla být mezi dvěma ryskama.

A pak zkontrolovat jestli je správně dotaženej ten šroub, kterej se povoluje při nouzovým sklápění střechy. (zase vpravo dole vzadu v kufru, bílá oplastovaná díra, pasuje tam nějakej imbus, velikost si nevzpomenu)

Pokud sni v jednom problém nebude, asi umřel nějakej mikrospínač (je jich tam požehnaně) a je to na servis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest manslayer_cc

Poriesilo sa to ruskou metodou ... ani kvapalina, ani mechanika, ani srauba.

Ako som uz pisal, tak zastalo to po stiahnuti zadnych okien. Tak som isiel zaradom a so vsetkym kus pohybal. A na jednej strane ako som pohybal so stiahnutym zadnym sklom, tak mi skocilo este asi o 0.5 cm nizsie. Vyskusal som a strecha isla :)

Proste asi nieco nedosladlo pri stahovani okien a tym padom prerusil cely ten cyklus stahovania lebo si myslel ze okna niesu stiahnute.

Takze oprava 0 euro :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Tak strecha zacala stavkovat. nedovira/nazamyka se zamek vika kufru. chvilku jsem s tim laboroval a pak jsem zjistil, ze se utrhl konec lanka u pistu. 7cd60260c.thumb.jpg

Mate nekdo prosim napad, co s tim? Me napadaji dve veci.

1. objednat ten zamek z UK za cca 1200.-

2. Dat tam kousek jineho lanka a spojit ho s tim puvodnim. Vite nekdo jak spojit dve lanka? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahojte,

 

prosim o pomoc so strechou:

 

ked nemam zatiahnutu roletku v kufri, pipa signal, ze ju mam zatiahnut, ked ju zatiahnem a stlacim tlacidlo strechy, nic sa nedeje, ani signal nepipne. Doteraz som mal problemy s tymi spinacmi co su pod hakmi - musel som ich stlacat rucne, aby isla strecha dolu.  No teraz ani to nepomaha.

 

Poradte prosim, kde mam zacat hladat pricinu ? Ako je mozne vymenit tie spinace na streche? Mam na vrakovisku jednu 206cc... Len ci to vobec budu schopni dat dolu ( a ci nebude problem mux/nemux).

 

Posledna moznost je do Peugeotu, no to budu 100ky eur minimalne :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Dobrí,

 

Mal by som taký problém. Ked idem sklápať strechu.stlačím gombik okná idú pekne dolu začína sa sklápať strecha, ale ide tažko a pomalčky a väčšinou pri strede sa zastavý. Niekedy sa dostane aj dalej alo koniec ten istý. Pozrel som hydraulický olej a je tam toho dosť, ale celkom špinavé. Chcel by som vymeniť, ale neviem aky typ tam ide a aky je po výmene postup. Alebo či toto všetko nemôže robiť už slabý motor, ktorý sklápa strechu lebo ked stlačím gombík hučí, ale len po chvlke a tažko začne sklápat. Vopred dakujem za odpovede.

post-44252-0-79737400-1462213372_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...