Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plyn do 206tky


Guest igorh32

Recommended Posts

Dobrý deň.Mam PEUGEOT 206 MISTRAL.Tohto roku ho pouzivan už 4 rok a som spokojny.Uvažujem však nad montažou alternativného pohonu (plyn;LPG)do mojej 206tky.Ma niekto skusenosti myslim s prevádzkou?Ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si musíš spočítat podle spotřeby, podle toho kolik najezdíš a ceny montáže lpg jestli se to vyplatí. No a přijdeš o skoro celej kufr. LPG čerpaček je docela dost, akorát občas s tim budeš muset do servisu, než se vychytají náký drobný mouchy. LPG se dává spíš do větších aut - víc se s něma najezdí, mají větší spotřebu, tak se to víc vyplatí, navíc mají větší kufr, takže ta nádrž na lpg nezabere celej kufr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Georginho_cz406

A nebo nádrž toroidní na místo rezervy? Má 206 rezervu v kufru či venku?

Rezervu mam vonku.Prave som rozmyšľal ci daju nadrž do kufra alebo niekde vonku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zdravin.Takze po pol roku mam v mojej 206tke rok vyroby 2004 uspesne namontovany alternativny pohon LPG.Zatial som velmi spokojny (3 dni od montaze) dufam ze to bude len a len lepsie.Na aute som zatial vôbec necitil nejaky rozdiel keď jazdim na LPG.Spotrebu zatial neviem ale urcite odmeram(samozrejne klasicky plna nadrz do vycerpania).Aj ked bude vyššia nevadi nakolko LPG je lacnejsie ako benzin.Teda zatial lacnejsie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dobra otazka.To ma nenapadlo sa spytat na zivotnost.Ale co som videl (nakolko som bol pri celej montazi pritomny)mala povrchovu upravu(neviem aku ale mala).Pod nou neni ziaden dekel len po namontovani ju este postriekali nejakym gumoasfaltom v spreji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zdravim .Taže po prejdení nejakych cca 2000km som zistil spotrebu mojej 206-tky na pohon LPG od 8-8,5L na 100Km.Inak zatial spokojnost akurat že mi blbne rucicka na ukazovateli paliva-(myslim benzinu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem nalítal na LPG 200.000 Km, měl jsem to v Lanosu (Daewoo). Co se týká předchozích poznámek, je úplně jedno, kolik Ti to auto žere na 100 Km, úspora je pořád ta samá. Je nutné počítat, že LPG si vezme asi o litřík navíc oproti benzínu. Problémy jsou asi jenom dva hlavní: Každý rok je nutné jít na revizi (cca 250,- Kč) a emisní kontrolu může dělat jenom pár servisů a pokud je něco v nepořádku (katalyzátor), tak je emisní známka tím pádem trošku dražší (pokud zrovna v tom servise nejsou známí). Jinak maximální spokojenost, pump je po celé Evropě mraky. Nejlepší je Chorvatsko, kde jsem tankoval zhruba za 10,- Kč (vloni). Jediné omezení je s krátkým dojezdem, pokud Ti auto chlastá víc, než je zdrávo. Větší nádrž, jak 40 litrů neseženeš a navíc přetlakový ventil by do ní neměl pustit víc jak 32 litrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Nazdar tak včera som si dal presne v tejto firme(Autoplyn Žilina -Zadubnie 91) namontovať sekvenčné vstrekovanie Solaris 2, s 54 l. nádržou pod auto miesto rezervy. Prvé dojmy sú super,pozrel som to doma v jame-nádrž nastriekali ochranným náterom, všetky skrutky ktorým upevňovali vedenie paliva taktiež. V motore ani nie je poznať kde to je- všetko je tak pekne zašité a poupevňované na rôzne volne prírubky, takže min. vrtania. Na LPG to prepína pekne a v porovnaní s kolegovým Zavoli, ktoré je ako TDi je solaris2 tichý a skoro na volnobehu nepoznať rozdiel. To sú prvé dojmy po prejdení asi 100km, neskor napíšem viac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...
Guest igorh32

Zdravím.

Takže po 4 rokoch od motaže úplna spoknosť s pohom LPG v mojej 206stke.Zatiaľ iba jedina porucha cievka na prepinanie LPG/Benzin vymenena 15€.

Na východnom Slovesku odporúčam na montaž dielňu v Korejovci pri Svidniku.

Link na ich stránku : http://www.ekomontlpg.sk/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...