Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, potřebuju poradit jaký olej koupit na dvě auta.. obě to jsou P 307 2.0 HDi 79kW

První auto: VIN - VF33ERHSB82526431

SWčko, najeto 257 000 km

Druhé auto: VIN - VF33CRHSB83134765

Break, najeto 232 000 km

Filtry bych si nechal na doporučení Badisaka, ale nevím jaký olej tam dát správný (popř značku)..

Děkuji

Odesláno

no a čo tak dať tam to, čo predpisuje výrobca?... http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/

ideálne by bolo naliať do neho prene to, čo v ňom už je, ak sa nedá zistiť tak podstatná je kvalifikácia oleja ktorú predpisuje výrobca auta, značka je nepodstatná, samozrejme PSA odporúča Total alebo Eso a z vlastnej skúsennosti môžem povedať, že to nie je zlá voľba čo sa týka kvality a ceny

mimochodom odpoveď na tvoju otázku tu na fóre určite musí byť, len treba hľadať;)

Odesláno

40 minut jsem hledal co se dalo a našel prd.. ale vím že jsem to viděl.. právě sem myslel že když už to má nalítáno určitý počet km mění se typ oleje..

Takže tam dám do obou 5W40 nebo 10W40 ? - FAP sice máme ale vymlácený :D

[upravil dne 29/4/14 11:35 od 3Run]

Odesláno

307rg: Schválně si zkus, jestli to tam dohledáš! ;-)

Informace o servisních intervalech, oleji atd je jen v Servisní knížce. V manálu k vozidlu to nenajdeš. A servisní knížku zase nenajdeš na netu ;-)

Odesláno

no v mojom tlačenom manuále to určite je, viem to, lebo som to pred časom poctivo študoval (teraz hovorím o konkrétnej špecifikácii, ktorú má olej spĺnať, možností je viacej) na nete si to ešte musím overiť keď bude viacej času,

...a tiež každý normálny servis by mal nalepiť etiketu oleja ktorý je práve v motore spolu s dátumom resp. km kedy sa má meniť, no žiaľ ešte stále to nie je pre každého samozrejmosť

Odesláno

Etiketu mám.. Olej 5W30... Ale já se ptám na to jestli se v určitým stáří auta má dávát 5W40 nebo 10W40.. nebo tam mám nacpat zase 5W30..

Odesláno

Ja mam najeto 180tkm nakejch buh vi kolik ve skutecnosti ale radsi jsem dal uz 10w40 i kdyz mam doporuceno 5 w 40 takze tak a spousta lidi rika ze s 5w je to hlucnejsi a s 10 w se to utisilo takze i proto sem dal 10w ale zalezi i ci mas fap tam asi musi byt 5w ...

Odesláno

Fap mám a nemám.. vymlátil ho straki.. jeden servisák mi říkal ať tam dám zase 5W30 :/ to je te chaos ke kterému jsem se nechtěl dostat :D

Odesláno
Etiketu mám.. Olej 5W30... Ale já se ptám na to jestli se v určitým stáří auta má dávát 5W40 nebo 10W40.. nebo tam mám nacpat zase 5W30..

To je nesmysl, povídAčka někoho kdo se ani nezamyslel nad tím jak ty oleje fungují.

5W30 pokud máš FAP pokud ho nemáš (což je tvůj případ) tak je pro motor (turbo a pod. ) jistě lepší 5W40.

Odesláno

Olej neubývá i když údajně byl někde u turba - bylo mi řečeno při výměně dvouhmoty.. ale vážně neubývá ani sem nemusel dolívat..

Dobrá dám tam 5W40, konečně nějaká přímá odpověď, Děkuji.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Čaute at nezakladam další vlakno ....

čeká me vymena mot.oleje loni mi to vymenili v servisu za dost přepálenou cenu tak to letos chci nejak usměrnit....

CHci koupit olej Total Quartz Ineo ECS 5w30

Mam P 307/ rok 2007/ 1,6hdi 66kw/ bez FAP (110 000KM)!! Proto to sem pišu a ptam se, tak nejak sem se dočetl že to je olej pro auta s FAP... Je to tedy jedno jestli to tam naleju nebo pro auto bez FAP je jinej olej....? Dík za info

Odesláno

Děláte se výměnu sami nebo jezdíte do servisu..??

na feldě si to dělám roky sám ale tak to je asi trochu jiné a navíc mě nes....re nejakej ten oil co pokape motor ....Což u tohoto mazlika by mě asi štvalo mít někde něco v motoru od oleje... Z knihy jak na to sem asi pochopil že je pod autem nějekej plastový kryt pod kterým je vana se šroubem což by nebyl ,,špinící" problém, ale jak na filtr?? ten když povolím tak z něj vyteče trocha oleje ne?? jak to podchytáváte aby vám nepotekl motor? Dík za utroušenou zkušenost

Odesláno

keď sa vyberá olejový filter netreba sa ponáhľať, dosť pomáha povoliť púzdro filtra tak, aby sa mohol dnu dostať vzduch a väčšina oleja z filtra po nejakej chvíli odtečie (do motora) avšak zo skúsennodti viem, že pri niektorých filtroch (napr. MAN) sa pri vyberaní oddelí stredný diel, ktorý tak zostane vnútri a zabráni oleju aby stiekol do motora a vtedy to žiaľ vytečie von, takže základ je obložiť všetko hadrami, hlavne veci, ktoré sa ťažšie čistia, t.j. v mojom prípade katalyzátor a chladič

Odesláno

No tak hlavně se nejdřív olej spodem vypustí....a pak se povolí víko filtru a vyšroubuje.......samotný filtr je vložen v pouzdře z kterého se vytáhne..takže ti žádný olej vytéct nemůže.......zdarec.......

Odesláno

no to máš teda pravdu, ale ak to náhodou niekto nevie, že olej sa najprv vypustí spodom tak nech sa radšej do výmeny sám nepúšťa

otázka bola ako to urobiť a nezasviniť si motor, aj keby pri vyberaní filtra všetko ostalo vnútri aj tak je ešte malé množstvo oleja v samotnej vložke a to stačí na znečistenie motorového priestoru, takže hadry, hadry, hadry....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...