Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika lexia


richmond

Recommended Posts

Takže dnes jsem byl na diagnostice u kamaráda a věc se má takto. On se svým PC a svým kabelem načte 407 bez problému. Já s mým PC a jeho kabelem, také bez problému. Oba ale nenačteme 407 přes můj kabel. Z toho vyplývá, že je něco s mým kabelem 🙂 Přesto ale bez problémů načtu automaticky jeho 5008 a se zadáním VIN i mou 406. No dal mi dva svoje nefunkční kabely na díly, tak kabel ještě nebudu zatracovat a zkusím ho "zfunkčnit" 😄 . Každopádně jsem ještě řešil tu samostatnou pojistku u motoru z p+ pólu jak jsem posílal. Dneska jsem to rozebíral, tak posílám lepší fotku. Diagnostika hlásila nedostupnou jednotku stavu akumulátoru. Po navrácení pojistky ji to už načetlo, takže je to opravdu její obvod a proto mi to pak nepadalo do eko módu. Ale kamarád říkal, že u některých aut se musí přes dia zadat výměna baterie a případně i její Ah, pokud je jiná. Ale nikde jsme to nenašli. Je to tak u 407?

image.png.39af3dc6b975ee956f6c9004755cc3ea.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem se tim zatim setkal tak se baterka koduje u vw koncernu např a6 s třílitrem apod, 

Diagbox má myslím možnost načtení stavu akumulátoru, kalibrace nebo něco podobného tam myslím ani není 

co se kabelu týče, předpokládám že jiné usb porty jste zkoušeli :D , mě třeba kabel nejede přes usb 3.0 .. musim to mít propojené přes USB 2.0 rozbočovač , třeba máme stejný kabel :D 

Upraveno uživatelem Háček
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Háčekno mám na noťasu už pouze trojku, přestože je starší. Ten rozbočovač má připojený normálně do toho trojkového portu?

Dneska jsem znovu testoval. Kamarád mi dal dva jiné kabely, které vyřadil pro nefunkčnost, ať z toho zkusim třeba něco seskládat 😀 no rovnou jsem je bez rozebírání zkusil. Jeden se nerozsvítil ani po připojení k PC, ten bude mrtvý. Druhý ale ano a je zajímavé, že se chová stejně jako ten můj. PC ho detekuje, tentokrát jsem to zkoušel v Coupe a to se spojí, ale musím zadat VIN, no a oba kabely načetly pouze jednotku motoru a airbagů. Což je zvláštní, že fungují stejně. Ještě zkusím v té 407 a případně přes nějaký rozbočovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...

Udělal jsem přenosnou kopii diagboxu s W XP (diagbox 7.83) + cedre na VM-ware. Stačí jen stáhnout, spustit přes VM-ware, připojit kabel, nainstalovat drivery (pár kliknutí) a vše funguje jak má. Byl by zájem o tohle? Hlavně pro ty, co mají problémy s instalací (pokud sem na něco takového můžu dát odkaz a šířit to, aniž bych tím nějak porušil pravidla serveru). Kdyby se k tomu mohl někdo kompetentní mohl vyjádřit :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když zajdu do detailů, už jen fakt, že je tam verze windows kterou si samozřejmě nikdo nekoupil je do nebe volající :) Mně jde spíš o princip. Když to tu někomu bude vadit, veřejně to nedám, prostě si člověk kdyžtak napíše SZ o odkaz. Nicméně s tím, kolik je tady v tomto vlákně odkazů na diagbox samotný... No, do toho tu zabředávat nebudu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně ten VMWare s Win 7 nakonec funguje dobře, problém je fakt v kabelu. 406 s nim sice připojim, ale načtu jen jednotku motoru, jdou mi vyčíst chyby, smazat je, můžu otestovat některý funkce auta. Jenže to je tak vše. třeba u testu kontrolky teploty vody se mi místo toho sepne čerpadlo v nádrži 🤷‍♂️no a 407 nepřipojim vůbec. Je teda zajímavý, že mi to dělaj dva ty kabely. Ale třetí co jsem měl půjčenej funguje dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapi bohužel mam kabel 92185b  to je na kabelu na tom programu to piše 963830b jde mi oto že mam 307 sw skouším verzi 0702 ale nechce se mi to spojit po prvé mi to stahne  vin  ale pak už ne byl bych rad kdybi se tu někdo našel  kdo by mi poradil jakou verzi  a dal odkazi na stahnutí a cetl sem že tu někdo udal z b   c  jak to udál a cím bud odkaz nevím  mohl by my  prosím někdo pomoc nevím dam sem imejl  prosím napiste mi tam   normalně napište lexie do předmětu   moc děkuji   hansfranc@seznam.cz     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...