Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika lexia


richmond

Recommended Posts

Ahoj , prosím o info , co potřebuji k načtení Jumpera 2003 ? Přes diagbox  mi to píše připojte do Slotu A nějakou kartu .
( 407sw 2005 načtu v pořádku )
Poradí prosím někdo jak to rozjet? Díky 😇

*v.07.57

Upraveno uživatelem R0bin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Hele jsem z toho už zoufalej... Mám nainstalované w7 32 bit ve virtual boxu, instaluji diagbox. Začnu na verzi 7.01, aktualizuji až na 7.40 (nebo 7.57 s jinou instalačkou). P9 každé aktualizaci na 7.58 mi to začne házet psaagent.exe stopped working a dál se nehnu 😕 Nemáte někdo nějaký tip co dělám blbě? Internet i firewall vypnutý... 

Edit - teď jsem nainstaloval 7.58 bez té chyby, ale diabox visí na černé obrazovce. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to slyším poprvé. Lock na 64bit? Tomu nevěřím. Opačně máš třeba problém, když chceš 64b a hw to nezvládá, tak ti to zatrhne instalačka ze startu a možnost je jen 32bit. Sedmičky 32b jdou dát na většinu krámů 15let starých (naposled jsem instaloval win7 na nějakou šunku s ovladačema max pro visty a no problemo, bere i ty v režimu kompatibility), něco děláš špatně. To je konstruktivní kritika. :)  Špatná instalačka atp. Sežeň normal win7 32bit a musí to jet. 1st boot cd/dve a žádný rozdělování svazků atp, čistá instalace na čistej jeden oddíl. Žadný multi instalace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím se peru už 2 týdny :) Ani na PC help si už neví rady a došlo se k tomu, že tam prostě 32 bit nejde. Instalačky co mi fungují na jiném PC tady prostě ne, navíc nabootovat 7 na uefi je problém. Buď to to bootovací cd/usb ani nevidí a když už tak to při instalaci hodí chybu. Problém čpí už v biosu, kde nemohu vypnout secure boot a nastavit podporu legacy a csm, protože tyto možnosti chybí, ani pp downgradu biosu tam nejsou. Podotýkám, že jakýkoli 64 bit os není problém. 

 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mělo by to normálně jít, má to i nativně ovladače přímo od Asusu jak na WIN7 32, tak 64bit. Stáhni poslední bios a pak to zkus (kvůli tomu to není, ale radši to udělej, když jsi dělal nepovolenej downgrade). V biosu pak nastav HDD mode na AHCI a mělo by to jet. Tohle by mělo normálně bootovat i z flashky, ale musí být dobře udělaná- několikrát v minulosti jsem na tomhle zůstal stát, že je špatně udělaná boot flash usb (ať už z důvodu špatně zvolenýho programu- osvědčil se mě Rufus... nebo špatně zvolená instalačka z bůhvíjakýho zdroje). Oficiální nativní instalačka ti tohle neudělá (resp. DVD instalačka), jinak bývá problém i s oficiální instalačkou DVD, pokud to chceš dostat na flashku. Dokonce i někaký flashky stály za nic a nepomohlo přeformátovávat na FAT32/NTFS, nic... jen vypálit normálně na DVD a bootovat z toho.

https://www.asus.com/Laptops/X550VB/HelpDesk_Download/

Manuál zde:

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/X550CC/CZ_eManual_X550CA_VER7926_A.pdf

strana 82+ Zkus různý možnosti zap/vyp boot manager windows, unlock na USB interface atp

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Předem se omlouvám za dotaz sem ale na originál  vláknu nikdo měsíc neodpovída.

Lexia funguje perfektně ale mam na online data ještě elm327. Doteď fungoval bezchybně. Teď se mi mobil spojí s ELM 327 ale už ne s EKU Peugeot 807. Zkusil sem i jiné aplikace a jiná auta ale nic. Chápal bych pokud by byla aktualizace softu ale to by se nespojil ani diagem. Diky za nějaké rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Univerzální rada není, ale asi ELM odešel do věčných lovišť nebo je špatně nakonfigurovaný sít- záleží, jestli je bluetooth nebo wifi. Zkus vymazat veškeré spárování v telefonu a přeinstalovat appku. A všechno od znovu nastavit.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vše co jsi popsal jsem již provedl :) Nejnovější BIOS, nejstarší, pak ten, se kterým NTB tehdy přišel (210). Nic. Vyzkoušeny origo i warez instalačky (CD i USB, nástroj rufus i windows 7 USB download tool). Nic. Dnes jsem tam již úspěšně nainstaloval W10/8.1/8/ 64 bit. S tím absolutně není problém... Ale jakmile tam chci nacpat 32 bit (ať už 7, nebo 8 atd...), instalace skončí chybou winload.efi missong or corrupted. Na netu jsou na to nějaký návody, ale žádný nefunguje :(  jediné co jsem nezkusil je ofiko W7 DVD, to bohužel nemám. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus to, kup si 2 DVD (kdyby náhodou) a vypal to na to podle návodu, jak se vypaluje origo DVD win7. Musí to jet. Měl jsem problém třeba s WIN7 i na DVD, ale to byl starej krám 2005, kde nepodporoval instrukce procesor. Tohle je ntb cca 2013, ten dá WI7 bezpro. Jak jsem psal, 32bit musí jít jak po másle, 64bit bývá problém kvůli ramkám (pod 4GB nejde).

Secure Boot vypnout (asi nejde, jak píšeš)

CSM / Legacy zapnout

OS type - nastav na ostatní

Jo, a mas naformatovanou flashku na FAT32?

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, zformátováno mám na fat32 :) Zkusím ještě DVD. CSM zapnout nelze (možnost chybí), legacy USB mode povolený mám. Přitom bych dal ruku do ohně, že ještě když jsem PC používal na střední, CSM i secure boot možnost tam byla...

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...