Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika lexia


richmond

Recommended Posts

@Havlicek.Lukas Ten Checker je i na přehrání FW v kabelu. To písmeno za číslem FW je pro jakou verzi desky v interface je FW (jestli tam nahrál někdo "B" místo "C", dle screenu, tak je problém). FW ti můžu poslat kdyžtak.

@brixtr Akorád teď musíš instalaci DB udělat znovu (možná bude stačit jenom driver od diagnostiky), pak netframework 4 a nová Java. Ideálně nejdřív nainstalovat netframework, javu, driver na diag a zkusit. Když nic, tak znovu celá instalace DB (předtím kompletní promazání registru od DB- program na to někde mám kdyžtak). A když ani to nepomůže, tak čistá instalace WIN7, komplet všechny drivery a aktualizace WIN7 a noťasu. Bohužel, i tak to může dopadnout a je to "rychlejší" než se v tom pitvat a hledat kde je problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Havlicek.Lukas I s "B" ti pojede Diagbox. Můžu ti poslat "C" FW a můžeš to vyzkoušet. Otázka je, jestli ten kabel někdy tobě jel, aby se od toho dalo určit, kde je problém (iterface/ntb).

@brixtr To bude nějaká blbost, noťas za to asi nemůže. Jedním dechem dodávám, čistá instalace i se všema aktualizacema a driverama. Ne jenom čistá instalace :) Problém je v tom, že jakmile naistaluješ na čistou verzi WIN7 DB a pak teprve doinstalováváš drivery atd., tak to ti pak dělá ty problémy. Neptej se mě kde je přesně problém, ale někdy je posloupnoust instalace velmi důležitá (WIN7- drivery- aktualizace- netframework- java- DB).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brixtr Teď jsem zkoušel interface na random starý šunce bez driverů (o DB ani neslyšel). Interface normálně pořád svítí. Takže buďto je něco s tím chipsetem nebo s USB zásuvkou/kabeláží a nebo interface sosá z napájení víc, než pustí deska ntb a proto ti interface odpojuje od napájení.

@Havlicek.Lukas Pohledám ten FW.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute. Prosim o radu, diagbox funguje bez problémov a zrazu pri ďalšom spustení nechce načítať len jednotku BSI (ostatne jednotky idú) pri oprave alebo teste vyskočí hláška "funkce není na této verzi počítače k dispozici" alebo system detekokoval chybu. pri spusteni Diagboxu je internet vypnuty.Skusal som aj preinstalovat a nepomohlo. Lexia na druhom aute z druhym notebookem ale s tym istym kablom jednotku bsi normal načíta. 

IMG_20200301_142521.jpg

IMG_20200301_144334.jpg

Upraveno uživatelem migel007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Dnes som konečne vyriešil problém prečo mi neišla načítať  len jednotka BSI, problem bol v Interface Firmware, teda v ovladačoch kábla. Nebudem mazať príspevok, ak by u niekoho nastal podobný problém, V prílohe súbor ktorý treba nahrať cez program interface checker. Verzia 4.2.9 bola dostupná na CD ku káblu a teda nepredpokladal som, že treba niečo ešte riešiť k verzii diagbox 7.57. Preinštaloval som notebook, diagbox asi 5x, verzie asi 20x a dnes som znovu prechádzal fórum a keď som narazil na tabulku(v prílohe) osvietilo ma 😃   písal som že Lexia na druhom aute z druhym notebookem, ale s tym istym kablom jednotku bsi normal načíta. A to bolo len preto, lebo to bolo staršie picasso a spúštal som program Lexia, nie diagbox.

Screenshot_1.jpg

APPLI 4.3.zip

Upraveno uživatelem migel007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

nejak to nechapu
kdyz budu mit verzi diagbox 7.02 musim mit na kabelu 4.3.0 ??
a to ale plati jen na C kabely ne ?

Ano presne tak, to mi robilo problem, že mi potom ten kabel nepoznal jednotku BSI. Picasso 2014, Kabel mam C. Diag som mal 7.02 a 4.2.9. IMG_20200321_160132.thumb.jpg.cefa029528ddab16bf2d0321b1b36989.jpg

IMG_20200321_160142.jpg

Upraveno uživatelem migel007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...