alternativ Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Nazdar. Panove, nevizna se nekdo v opravach lednicek? Mam kombinovanou chladnicku Indesit BAN 34P. Kdyz jsem ji koupil a privezl (starsi), tak jsem ji zapojil a rozjela se, jenze kompresor jel 4 hodiny v kuse a pak zacala lednice strasne hucet s postupne silici intenzitou. Kdyz jsem ji pak vypnul a zase zapnul, tak jela opet zhruba 4 hodiny v kuse a zase zacala hucet. Podezreni samozrejme pada na mrtvy termostat. Ja zhruba dlouho se vychladi lednice, kdyz je nastavena na eko provoz? Diky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Lednice pokud je ohřátá na pokojovou teplotu se vychladí na cca 4 stupně tak za 10 hodin, mražák ještě déle, obsvlášť pokud je tam jen jeden kompresor, takže možná by to chtělo ji nechat dýl běžet, ale nevím jak moc hučí, chtělo by to k ní pustit chlaďaře. [upravil dne 4/3/10 Radek Hurvajz] Citovat
alternativ Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 Huci dost brutalne, Je ale divne, ze nehuci hned, ale az treba za ty 4 hodiny... Dneska jsem se ptal i v servisu a 9kc/km a za praci, kdyz to bude nejaka malickost, jako treba termostat, tak 500kc. Pokud je ale v pytli kompresor, tak ji nikam nepovezu a zrovna ji vyhodim z 6 patra Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 No muže začit hučet až když se ohřeje kompresor, třeba by v něm stačil vyměnit olej a znovu natlakovat chladivo, víc ti řekne servisák Nebo je unavená jedna zavesná pružina na kompresoru a těleso kompresoru se při zahřátí opře o stěnu baňky ve které je uložen a pak to hučí, zkus s kompresorem zahýbat jestli neklepe o stěnu, ale pokud je pružina nebo pružiny unavený tak je to stejně na vyměnu kompresoru, ale co vím tak by to tolik stát nemělo zase [upravil dne 4/3/10 Radek Hurvajz] Citovat
alternativ Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 Zatrepani kompresorem jsem zkousel uz pred tim a mas pravdu, klepe o stenu. Zitra rano asi zavolam servisakovi a poptam se, co a jak pri mozne vymene kompresoru. Ta lednice me stala litr, takze nejaka ne moc velka investice me stvat nebude, ale hlavne at to neni treba 5000. Citovat
zzipCZ Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 každej kompresor z ledničky klepe o stěnu když s ním zatřepeš chce to s citem [upravil dne 4/3/10 zzipCZ] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Tak tak s citem, nemuže s ním zatřepat jak s užíváním Citovat
P607Olda Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Jestli klepe o stěnu a to je to hučení, tak dej nějakou přídavnou pružinu, aby neklepal. Takto jsem kdysi opravoval myčku, měla svěšené pružiny. Citovat
alternativ Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 No hlavne aby nemela svesene prsa Jinak si myslim, ze pri jistem naklonu cele lednice by melo to huceni ustat, ale nedeje se tak. Rozdelavat kompresor urcite nebudu, kdyztak holt novy. Zatim jede od 17:15 a asi po prvnich 15 minutach kompresor jednou na chvili vypnul a od te doby jede uz nonstop, zadne huceni. Budu sledovat dal. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 No tak asi myslel pružiny v pračce, jinak ten kompresor je zavařenej takže vyměna pružin nehrozí, rozebrat se dá tak leda pilkou nebo flexou:) Citovat
alternativ Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 Tak v 19:45 opet pekelny zvuk a pro gurmany jsem jej nahral, ale je to mobilni format amr. Lednici jsem pak vypnul a zapnul... ted kompresor nejede, ale za chvili se zase rozjede. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 No to vypadá na nějakou vadu v kompresoru, uvidiš co servisák no. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.