Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny přítomné. Včera jsem dojel bez oleje. když jsem studoval čím to, bylo vyražené těsnění pod filtrem. Dal jsem nový, ale po nastartování ihned to samé. Vyndal jsem chladič oleje, co je pod tím filtrem. Je tam taková ocelová klapka, ale ta chodí. Nevím, co se děje, ale je to jakoby tam olej šel, ale pryč už ne. Má někdo zkušenost? Díky za odpověď.

Odesláno

jj, přesně to samý to dělalo mě, olej do vody. Dal se novej výměník a bylo to dobrý. Ted už jen, jak vyprat chladící systém, protože mi to furt hlásilo že je tam málo vody a navíc to asi není ta správná chladící směs.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak záhada vyřešena, bohužel. Uvolnil se ozubený věnec na klice, co pohání vyvažovací hřídele. Očesalo to zuby, takže asi klika na výměnu, ty hřídele taky a rovněž olejový čerpadlo. Prostě paráda. v tom čerpadle se zasekl přetlakový ventilek a plný tlak šel do filtru a těsnění na něm nemělo nárok to udržet. Takže kdyby někdo věděl o těchto věcech, budu rád za info. Mám možnost i téměř nový motor, ale je to typ D4HXE, a nevím jestli by pasoval. Poradí někdo? Auto je 406 2,2 HDi FAP 98 kW, r.v. 2002. Díky

Odesláno
Původně zaslal: hallon

Tak záhada vyřešena, bohužel. Uvolnil se ozubený věnec na klice, co pohání vyvažovací hřídele. Očesalo to zuby, takže asi klika na výměnu, ty hřídele taky a rovněž olejový čerpadlo. Prostě paráda. v tom čerpadle se zasekl přetlakový ventilek a plný tlak šel do filtru a těsnění na něm nemělo nárok to udržet. Takže kdyby někdo věděl o těchto věcech, budu rád za info. Mám možnost i téměř nový motor, ale je to typ D4HXE, a nevím jestli by pasoval. Poradí někdo? Auto je 406 2,2 HDi FAP 98 kW, r.v. 2002. Díky

čau mám úplně stejný motor tak sem hod pak nějaké info nebo třeba i foto z opravy a jinak at zase rychle jezdí po nemoci:-)

Odesláno

Tady je foto z tý paseky. Prý na to tyhle motory trpí. Jestli má někdo další zkušenosti, dejte vědět.

[upravil dne 19.2.2010 hallon]

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...