hallon Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Zdravím všechny přítomné. Včera jsem dojel bez oleje. když jsem studoval čím to, bylo vyražené těsnění pod filtrem. Dal jsem nový, ale po nastartování ihned to samé. Vyndal jsem chladič oleje, co je pod tím filtrem. Je tam taková ocelová klapka, ale ta chodí. Nevím, co se děje, ale je to jakoby tam olej šel, ale pryč už ne. Má někdo zkušenost? Díky za odpověď. Citovat
jakstone406 Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Ahoj. Někdy se stane, že utáhneš moc olejovej filtr, ten malej chladič praskne a olej jde do vody. Nemáš tam emulzy? Citovat
barmann Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 jj, přesně to samý to dělalo mě, olej do vody. Dal se novej výměník a bylo to dobrý. Ted už jen, jak vyprat chladící systém, protože mi to furt hlásilo že je tam málo vody a navíc to asi není ta správná chladící směs. Citovat
hallon Odesláno 8. únor 2010 Autor Odesláno 8. únor 2010 Tak záhada vyřešena, bohužel. Uvolnil se ozubený věnec na klice, co pohání vyvažovací hřídele. Očesalo to zuby, takže asi klika na výměnu, ty hřídele taky a rovněž olejový čerpadlo. Prostě paráda. v tom čerpadle se zasekl přetlakový ventilek a plný tlak šel do filtru a těsnění na něm nemělo nárok to udržet. Takže kdyby někdo věděl o těchto věcech, budu rád za info. Mám možnost i téměř nový motor, ale je to typ D4HXE, a nevím jestli by pasoval. Poradí někdo? Auto je 406 2,2 HDi FAP 98 kW, r.v. 2002. Díky Citovat
qmysak Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Původně zaslal: hallon Tak záhada vyřešena, bohužel. Uvolnil se ozubený věnec na klice, co pohání vyvažovací hřídele. Očesalo to zuby, takže asi klika na výměnu, ty hřídele taky a rovněž olejový čerpadlo. Prostě paráda. v tom čerpadle se zasekl přetlakový ventilek a plný tlak šel do filtru a těsnění na něm nemělo nárok to udržet. Takže kdyby někdo věděl o těchto věcech, budu rád za info. Mám možnost i téměř nový motor, ale je to typ D4HXE, a nevím jestli by pasoval. Poradí někdo? Auto je 406 2,2 HDi FAP 98 kW, r.v. 2002. Díky čau mám úplně stejný motor tak sem hod pak nějaké info nebo třeba i foto z opravy a jinak at zase rychle jezdí po nemoci:-) Citovat
hallon Odesláno 8. únor 2010 Autor Odesláno 8. únor 2010 Tady je foto z tý paseky. Prý na to tyhle motory trpí. Jestli má někdo další zkušenosti, dejte vědět. [upravil dne 19.2.2010 hallon] Citovat
hallon Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 Tak mám jiný motor, takže se pracuje na výměně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.