Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak konecne sa tym rysavym usatym irom podarilo nainstalovat internet u nas v apartmane a mozem zas konecne pozerat co je noveho na svete.

8 januara rano o 5:00 som nastartoval Tichomira a fujázd na zapad do IRL. Prve km boli fajn ale okolo Trencina zacalo snezit a to teda dost a niekde okoloBeckova uz na dialnici bolo okolo 5 cm snehu. No cestarov zas prekvapila zima v january. Taka cesta a este aj horsia bola az do rakuska. V rakusku mokra cesta ohrnace vsade no super. Hodny kus cca tak 120 km za Viednou Som obehol cerveny Jumper so slovenskou SPZ. Potom bol stale za mnou. Predo mnou sa nieco trochu vysipalo z nejakeho vanu, nieco ako strk. pekny rachot to bol ked to slahlo do auta. Za chvilku zacal ten Jumper blikat a bol stale coraz viacej za mno. No mna uz zacali chytat strachy ze ci som mu nerozbil okno alebo co ked sa zacal ten strk sypat z toho auta predo mnou. Potom ma zacal Jumper obiehat a ukazovat ze aby som najblizsie odbocil. tak som odbocil na odpocivadle. tam vystupil z auta mladik a pyta sa. Ty si JOFO nie? Z peugeot klubu co? On ze je OBAF. Ze videl klubovu nalepku na narazniku,Tak mi kamen spadol zo srdca. Dobre mi padlo pokecat z niekym z klubu a este ked sme sa stretli v uplne inej krajine ako slovensko, alebo cesko. Preslo cca 20 minut a kedze jeho tlacil cas a mna tlacil odchod trajektu vo francuzku tak sme sa este pozdravili sadli do auticok a isli kazdy po svojom.

A este par zhrnuti. Priemerna rychlost 101km/hod, Maximalna rychlost 151km/hod, 20hod 45min, vzdialenost 2168km, maximalna nadmorska vyska 570metrov, minimalna 9metrov, priemerna spotreba 7,2litra.

Najlacnejsia nafta: Brusell 0,98 eur Shell a 1,01 eur VPower shell. Najdrahsia nafta nemecko pri dialnici 1,42eur TOM oil.

Ostatne som sa plavil na trajektoch.

Velke prekvapenie v anglicku okolo Londyna viacej snehu ako u nas na SK a ten kto mal zimne gumy tak presiel, ostatny nie. takze iba ja a jeden poliak na kamione sme sa dostali v poho tam kde sme potrebovali. Dalsie prekvapenie bolo v Dubline kde este viac snehu a riadna snehova fujavica za ktoru by sa nehanbila ani zima na slovensku.

Takze tak. Jednoznacne hranice peugeot klubu su neobmedzene a fakt nikdy nevies kde koho stretnes. Takze ak vam niekto blika a potom ukazuje ze aby ste zastavili tak to nemusi byt len koli rozbytemu celnemu sklu.:D

Odesláno

Takze si v pohode dorazil, to je dobre.

U nas je sneh stale a v cechach su z neho uz na prasky, tolko ho tam maju:D.

Udreli uz aj ruske mrazy, takze diesle stekaju, niektorim nafta mrzne (mne preistotu tuhne rychlostna paka na Jumperi), no zima jak v januari:mrk.

Praca v pohode?

Odesláno

Dorazil som v pohode, ale uz pred Liverpoolom som mal na male. Praca? makam jako srob, ale super. Pomalucky sa zabyvame a tesim sa ked bude maj a vyrazim na atlantik na makrely s jamejsonom v ruke. Kurna je tu lacnejsie ako u nas. Potraviny su bez dph teda aspon tie zakladne, handri su za babku z toho sa vytesuje zas zena, opekane zemiaky predavaju stale pokropene s octom takze fajn. Este aby stale robota bola a bude spokojny.

Odesláno

Jofo, ale mi už dávno všetko o vás dvoch vieme :D

Obaf sa už stihol pochváliť vo vlákne \"kde ste koho stretli\" tuším tak sa volá.

No je to určite super takto niekoho stretnúť :super

Odesláno

Prave ze nie. Niekedy sa mi jazdi lepsie ako na tej nasej normalnej europskej. Akurat pri obiehani je problem, ze nevidim, ale to zas tak neva. Tu su tak uzke cesty bez krajnic ze mi to aj vyhovuje a neskrabem zrkadla o kriky a tie ich kamenne ploty. Najhorsie je ked idem sam do nakupneho centra a musim si vybrat listok na parkovanie tak musim liest cez sedacku natahovat sa do okna a zobrat listok. Presne to iste ked idem von. Akurat to je problem. Parkrat sa mi stalo ale to na irskom aute ze som chvilu isiel do protismeru a tak sa dobre soferovalo kym ma zena neupozornila ze ci idem spravne? No tak som sa zaradil na ich stranu a isiel som dalej. Treba si davat akurat pozor na krizovatkach aby som nevpalil do protismeru ked odbocujem.

Odesláno

Heh, az teraz som si vsimol toto vlakno...tak si sa vyparil, dufam ze sa ti tam dari a darit bude, pozdravuj svoju drahu:papa

p.s.: na zraz v Piestanoch nech ste naspat:aut

Odesláno

Ak bude zas taka dobra torta ako minule tak hadam hej. No uvidime ako bude lebo cakame aj babo a to ma prist sa pozriet okolo 7-9 augusta. Ved sa uvidi. Ale nenasiel som kedu su Piestany.

A este dufam ze ti to vyjde s tou 406. Vyzera super.

Odesláno

Držím ti palce. Už keď si sa odtrebal tak ďaleko tak aspom dobre zarob. :papa

Piešťany sú plánované na prelom mája a júna. Lubk0 má zistiť kedy bude voľný kemping.

(v mojom podpise je odkaz na stránku kde nájdeš všetko o Slovenskej časti klubu)

edit: Ak sa bude zraz konať 4.-6. júna tak bude torta určite.

[upravil dne 25/1/10 pastorek]

Odesláno

jofo: diky, aj ja dufam ze 406 vyjde, k babu (teda buducemu babu :D) gratulujeme s Tanou:o, davajte si na seba hlavne pozor a niekedy sa vratte, ale az ked sa otepli, teraz je tu kosa jak hovado :D (aj ked tam mozno tiez) :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...