Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Systém je zpravidla navržen tak, že se počítá s protitlakem toho katu. Takže v některém rozmezí otáček to sice může přinést zlepšení, v některém ale naopak zhoršení. Že je to generálně lepší, protože se motor může lépe nadechnout a vydechnout jsou zpravidla jen slinty těch, kdo nechápou dynamické záležitosti... vždy je to prostě něco za něco. Co to udělá konkrétně u 106 1,4 ti neřeknu, vyndání katu obecně považuji za neopodstatněnou prasečinu.

Odesláno

mno lepsi tah to sem rekl jednomu typkovi a ten se mi vysmal a rekl ze kdyz sundas kat i tlumic tak vykon spis stratis..prej ty plyny v katu a tlumici nejak rotuji nebo neco takovyho...ale nemam to podlozeny ...ja mam rad prirodu (teda aspon s pohledu ridice :D) takze katik mam a budu mit..:bacha

[upravil dne 18/1/10 tommas11]

Odesláno

Očekával bych, že je systém navržen na optimální využití protitlaku okolo otáček max. krouticího momentu, nebo kousek pod ním, prostě v otáčkách, kde se nejčastěji jezdí. Takže asi získáš něco málo (pár procent) ve vysokých otáčkách blízko max. výkonu, ale naopak ztratíš v těch běžných. Rozhodně bych tak neočekával, že to bude žrát míň, takováhle charakteristika svádí spíš k vytáčení a žere to pak víc. Vzhledem ke změnám v řádu pár procent to ale stejně bude jen o pocitech. Pokud chceš něco ladit, je to o jiných změnách...

Odesláno

Pokud nebudeš stavět závoďák, tak tam katalyzátor nech. Já ho mám vyndanej a nejspíš tam půjde zpátky (sportovní, 200 cpi), nevyhovuje mi to.

tommas11: dvě lambdy jsou velice snadno řešitelná záležitost. :)

Odesláno

na s16 se pocitově zlepšila jízda ve vysokých otáčkách ale kolem 4 tisíc tam bylo najednou takové malé mrtvé místo. pak ještě se muselo dát víc na volnoběh. Kujon sehnal víc propustnej katr a dal ho tam myslím že to je docela dobrá volba. Nevim osoně jestli to má u 1.4 cenu vyndavat ale to je už jiné téma....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...