Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

pružina


somira

Recommended Posts

Trosku ste ma naplasi s tymi pruzinami tak som dnes kontroloval ked mi menili kolesa ci aj ja nevozim nejaky ulomeny suvenir zo sebou. Nastastie nie a vyzera ze su tam uz vymenene a postaral sa o to predchadzajuci majitel. Nakolko su este pekne cierne a bez korozie a na 8 rocne auto co ma najazdene vyse 210000 km vyzerali oproti tym co ste tu fotili moc dobre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Hlásím se do klubu zkrácených pružin :papa

Na dovolený na Slovensku nasedneme do auta, nastartuju a rána. Nejdřív jsem hledal co bouchlo v motoru, až potom mě napadla pružina.

Naštěstí rupl jen poslední závit, tak jsme těch 400 km dojeli.

Přemejšlim, že bych nechal rovnou vyměnit i tlumiče, když se v tom bude hrabat. Přecijenom na tacháku je 184000 ( a kdovíkolik skutečně:roll)

Co vy na to ? nechat, nebo vyměnit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
  • O 8 měsíců později...

Jelikož se mi začalo ozývat při zatáčení nepříjemné vrzání,tak jsem řešil dnes předek a ejhle. Minule při výměně pružin se ložisko a guma pera dala zpět  a tak jsem si říkal ložisko k.o. A ono ne,jen se vymačkala guma pera a pero začlo drhnout o tu plotnu celého uložení,dnes ,když už tu stará pera nemám,tak nezkontroluji vrchní poslední závit jestli byl stejný jak na origo peru,protože je blbost aby si to takhle sedlo a dřelo ,takže je tam asi o něco většíprůměr na tom posledním závitu. Pokud to začne po čase zase,tak už ted si preventivně vytočím ze silonu podpěrné misky aby se to ložisko trošku odtáhlo od ty plotny,stačí tak 2-3mm a je na vždy pokoj.

Ted tam mám ložiska i gumy nové na obou tlumičích,tak se nechám překvapit jak dlouho to vydrží. Jináč ložiskum jsem zjistil,že po 170000 nic není,mohou fičet v poho dál.       

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

nazdar chlapci taky již jsem členem prasklych pruzin. Byl jsem foukat kolo a koukam že je praskly posledni zavit . Ničeho jsem si nevšimnul , jen mi na nejakych nerovnostech jakoby neco klepe , tak asi tohle bylo pricinou.Jinak na funkci to nema vliv , neni naklonene , nikde to o nic nedře. Takže ted nevím co s tím , jestli dávat funglovky a nebo nema tady někdo nějakou ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, může a nemusí to mít souvislost, nevím si už rady, ale na předku se mi sjíždějí pneu a to jejich hrana venkovní od boku do středu asi 2cm. Geometrie dělaná už třikrát, pružiny "zatím" OK. Pneu jsou zimáky rok 2008. Na léto budu dávat nové a na zimu také tak nechci sjíždět nové pneu. Nevíte co by to mohlo způsobovat? 2,2 HDi r.v.2003, Někdo mi tvrdil, že už jsou pneu KO a boky nedrží, další zkusit jinde geometrii a podobně.Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný problém. Celkem dobré letní pneumatiky jsem musel sundat, protože na přední straně byl vnější pás úplně sjetý, ale ve středu měly ještě 4mm. Dělal jsem geometrii na více místech (žádný parametr mimo normu), vůli na přední nápravě nemám, ale na nových pneumatikách pozoruji větší opotřebení na vnější straně také.

Já jsem to vzdal a považuji to za vlastnost automobilu. Protože jezdím hodně ve městě (samý kruháč a zatáčky) tak je možné že to může mít na to vliv. Sice nejezdím do zatáček jak závodník, ale přeci jen má auto 2t.

Větší opotřebení oddálím přehozením zadních a předních pneu a také nyní foukám trochu víc, aby se více sjížděl střed (časem se stejně tlak dostane na předepsanou hodnotu, ale ne pod ní).

Jako řešení mne ještě napadlo změnit přední sbíhavost na rozbíhavost (měl jsem to tak u předchozího auta), aby se více sjížděla vnitřní strana, ale u tohoto vozu to zatím dělat nebudu.

post-4325-0-22550600-1455957498_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

měním kola přední na zadní na jedné straně co 5-6 tisíc KM vlastně už nějakých 40 let, takže mám dobře vyzkoušeno, že to má velký vliv na životnost pneu, i když se jezdí pijánko v klidu, taky jsem měl auta, co měly přední nápravu OK bez vůlí, všechno seřízené podle výrobce a vnitřek gumy odcházel vždy první :(

nejvíc mě štvalo, že auto nebylo vůbec rozčapené do A,  kola stála rovně :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě to je ono, nevím zda to je problém těchto našich autobusů nebo kol. Je to zarážející. Jeden článek byl že má toto auto plavoucí geometrii, že se mění za jízdy prostě konstrukční vada. ale tuto věc nepřipouštím, je to dle mého hovadina. Pak by tam musela být nějaká vůle. Díky za další náměty a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná je to mimo mísu ale u opla omegy se mě sjížděli přední pneumatiky na vnitřní straně měnil jsem vše co se dalo ale pořád se sjížděli až když jsem vyměnil pera a uložení tlumičů problém zmizel.U 807 mě každý psal životnost pneu max 20tis..Km já najel skoro 30 tis..a najedu ještě asi tak 30tis..Km na jedněch pneu asi mám vše v pořádku.Mám pneu nexen n blue eco.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě nezapomeň na kompletní horní uložení tlumičů :D. Tím bych možná začal. Problém je, že se náprava nepozná hned, ale až po čase a to ještě nejlépe na nových pneumatikách :(.

Mám to Leo přesně jako ty na těch letních. 

Koukal jsem na uložení a je tam jen miska a ložisko. Miska a celek vypadá OK. Muselo by se to ale vyndat ven. Zimáky na předku jsou už stejně celkově na hraně 4mm tak to nechám na léto, přezuju na jiné disky, budu sledovat a když bude problém začínající sjížděním pokračovat půjde hold dolů tlumič...To zvládnu i sám...snad:-) Jakou značku dílů by jste doporučii...SKF, Febi nebo...?

Upraveno uživatelem Semir103
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...