Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera se mi při neočekávaný cestě do pole povedlo ulomit tu plastovou trubku co vede ke chladiči. Zkráceně, při přejezdu nerovnosti jsem \"zarazil\" nádržku na ostřikovače a ta mi vylomila u chladiče tu plastovou přírubu. Chladiči jako takovýmu nic není jenom ten plast vyskočil. Domu jsem dojel díky pásku od kalhot kterým jsem tu přírubu připásal a tak to těsnilo. Mám v plánu to slepit epoxidovou plastelínou.

Něčím takovýmhle myslíte, že by to mohlo držet?

Odesláno

tak za pokus to snad stojí :myslim--osobně ale těm lepidlům nevěřím, ono vůbec problém s děravým nebo lepeným chladičem (po odlepení spoje) je daleko od domova těžko řešitelný...(nebo velmi draze...)

[upravil dne 16/1/10 ozzy56]

Odesláno

Osobne mam tiez zle skusenosti s tymito 2-zlozk. lepidlami. Skusal som nejaky pattex a nezlepilo to ani papier po 24 hod. zatazeni:blicismajlik. Cena nie je nijak vysoka, poisti to este nejakou sk paskou a otestuj na mestskom provoze, pravidelne kontroluj. Vela zdaru.

edit: Kukam , ze to je plastelina, tak to hej. Tou som zalepil prasknuty vypust. ventil na chladici na starom daewe. Trochu to presakovalo po cca 50 km, ale inac v pohode.

[upravil dne 16.1.2010 jojtik]

Odesláno

No jelikož to prasklo ve spoji doufám že to bude držet. Po improvizovaný úpravě, páskem, to bylo dokonce tak, že se okruh i natlakoval a držel. Teď už mám auto v garáži. Chladič z auta venku... jen mě teď čeká pár jízd autobusem. Musím totiž koupit tu plastelínu, nechat to 24 hodin vytvrdit, nasadit zpátky chladič. Dojet na rampu omrknout co se stalo se spodkem ( čepy a tak, případně je vyměnit ) a pak na geometrii. Bohužel to mám do nejbližšího města 30km a ještě k tomu sem student, takže výlet do pole pro mě je trošku prekérní situace ... A přední nárazník budu muset koupit až po zimě. Nerozsekal se celej ale roh prasknul.

Odesláno

tak dneska jsem se dostal k tomu zalepit ten chladič. Jako obvykle jsem si rozdělal tý modelíny víc takže mi zbyla. Jen tak pro srandu jsem očistil acetonem sklenici od okurek a udělal na ní ouško. Světe div se ono drží. Je to lehce pružný ale na neporézním materiálu se to udrželo takže ten chladič musí být dobrej. Zkoušel jsem ho natlakovat vzduchem tak, že jsem do něj fouknul a vyvinul jsem nějakej ten tlak. Drželo to ještě před tím než tmel pořádně vytvrdnul.

Takže pokud chcete lepit plasty tak směle doporučuju epoxidovou plastelínu :)

Odesláno

Dej chladič do vany a natlakuj ho hadicí od sprchy. Něčim vhodnym, třeba kus hadice + dřevěnej špalik, ucpy přívody do chladiče a nech to chvíli natlakovaný.

[upravil dne 24/1/10 Benžík]

Odesláno

tak to bych rozhodně nedělal !!! v chladící soustavě je max. tlak cca 1.6 Atm (potom přepouští ventil na expanzce), kdežto na vodě může být i 5 Atm:roker

Odesláno

Já jsem opravoval chladič (měděnej, zaletoval jsem tu díru trafopajkou) a natlakoval jsem to a nic se nestalo. Nevěděl jsem že v chlazení je jenom 1,6. Omlouvam se.

[upravil dne 24/1/10 Benžík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...