Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kde sa nachadza rele na ciklovac stieracov


kecod

Recommended Posts

uz som tu pisal ze sa mi kazia stierace najprv som si myslel ze to je packou ale packu som vymenil a robi to stale:myslim pustim stierace a zastanu si kde chcu raz hode raz dole raz nejdu vobec.

dnes som pocul take daco ako cvrlikanie jak su poistky tak som hladal to rele ale ennasiel som ho moze bit niekde skovate ako su poistky?niekde pod nimi?:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ze na poistkovej skrinke je taky ozandzovy ci jaka to je barvataky Dzindzik ten co su tam 3 šipky treba ho potiahnut do predu a potom celu poistkovu skrinku potlacit do lava a je von a vzadu sa skovava modre relee. rozobral som ho kontakty boly opalene vycistil som ich ale robi to stale. neviete cim to moze bit? robi to len na ciklovaci a ked chcem pretret okno len raz a ked pustim ostrekovanie tak mi to normalne 4 krat ci kolko pretre okno a vypne stierace ale oni ostanu bud uplne hore alebo strede okna... alebo ked pustim cikolvac tak tak isto zastane strede okna potom zase zopne ciklovac a stierac ide dole.potom ide hore a zase ostane strede okna..... v tom rele stale cvaka ale cvrlika ked buchnem z tym rele tak to ide ale len na jeden krat potom to robi stale moze bit to rele zle? ze by bol pokazeny ten elektromagnet? na tom rele? uz ma nic ine nenapada..a vsimol som si ze ked sa roska zohreje v aute teplota tak to ide uz normalne... ono to robi len ked je pod nulou:myslim:myslim:nevim:bojim:grr

post-0-14109612368738_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvoj problém spočíva v napájaní dobehového mechanizmu motorčeka stieračov. Na motorček ide stále napätie a v prevodke je je trecím kontaktom na kolečku prevedený do motorčeka. Cyklovač dá krátky impulz na motorček, tým pootočí trecím kontaktom kolečka a potom už celý cyklus je napájaný cez kontakt kolečka. Na kolečku je kruhová dráha v jednom mieste prerušená a keď príde kontak na to prerušenie tak motorček zastane.

To je princíp dobehu stieračového motorčeka. U teba sú buď skorodované kontakty svorkovnice alebo motorček zatiekol a je zlý kontak na kolečko. Podľa všetkého by malo pomôcť rozobranie a vyčistenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môže to robiť zatečená voda ktorá v prevodke zmrzne.

Ja by som to rozobral, vyčistil, dal novú vazelínu (pozor, nie grafitovú) , dobre utesnil a musí ísť. Prípadne ešte pred rozobratím skontroluj či na konektor motorčeka ide + pri zapnutom kľúčiku ale na 80% to bude tým kontaktíkom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 let později...
  • O 11 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...