Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké byste preferovali bezpečnostní dveře?

Recommended Posts

Odesláno

Bydlíme v Praze a tak chca - nechca musíme občas i přemýšlet o zabezpečení našeho bytu. Dnes mě Helča překvapila a oznámila mi, že nás odpoledne navštíví pán z NEXTu a spočítá nám kalkulaci na bezpečnostní úpravu našich dvoukřídlých dveří jejich certifikovaným systémem. V kostce se jedná o to, že naše dveře budou zevnitř překryty laminodeskami, pod kterými bude ocelové vyztužení a pákový mechanismus ovládající tyčky zajíždějící 4 cm do podlahy (4ks) a 4 cm do ocelové traverzy nad dveřmi (4ks). Dále budou dveře osazeny bezpečnostními zámky a desky zevnitř budou olepeny rámečky imitujícími současné tvary prolisů na všech dveřích v bytě. Tyto dveře nám pán spočítal na cca 55 000,- Kč, z čehož se mi - velice slušně řečeno - zpotil konečník.

Můj dotaz zní

a) jaké používáte Vy sami bezpečnostní dveře

b) preferovali byste jiné zabezpečení bytu (elektronický alarm apod.)

c) nechali byste původní dvoukřídlé dveře

Dům, ve kterém bydlím, je (měl by být) trvale uzamčený, ale nedá se to tvrdit se 100% jistotou (vždycky může některý soused někomu bzučákem dveře otevřít či díky nějaké nečistotě se dveře nemusí zaklapnout) a pak už vykradení bytu v podstatě nic nebrání - na dveře NEXT pojišťovna nabízí až 30% z ceny pojistky dolů.

Odesláno

Tak najlepsie, ale aj najdrahsia, je kombinacia bezpecnostnych dveri a alarmu ...

1. Alarm zalezi na tebe, ale v tvem pripade bych ho uz asi neresil, nakolko bys musel pravdepodobne zase rozdelavat barak ... Cidla v kazde mistnosti kde je okno, a v mistnosti kde sou vstupni dvere + ustredna ktora sa dava najlepsie niekam inam, ako do chodby, do ni samozrejme elektrika, a dale sirenu , aspom jednu vonkajsiu, a aspom jednu vnutornu ... Dale napojeni bud GSM tj bezdrat, alebo pevna linka, lenze ta je mene bezpecna ...

Dale existujou cidla bezdratovy, tj napojit jen ustrednu, ale to sou baterky v kazdych cidlech , vyssi cena, a podle nekterych lahsie vykradnutie, no to uz nepotvrdim...

2. Bezpecnostne dvere urcite, a cena je myslim celkem umerna na to, ze se jedna o 2 kridlove dvere. ...

Pokial by sa dalo, lepsia varianta by bola dvere odstranit, domurovat, a osadit klasicke s bezpecnostnimi dvermi .. Verim, ze by to vyslo o neco levneji, i kdyz ne o moc, ale co je podstatou, tak origo silne bezpecnostni dvere budou pevnejsi, ako prerabka stavajicich ... Pak to ale urco narusi dizajn, ktery mate, takze je to na tobe ...

Pokial nie, tak bych asi urco dal aspom zabezpecit ty 2 kridlovy ...

Odesláno

dej deset za zpevneni dveri a za extra zamek a pojisti si byt , usetris a jeste zabezpecis jakoukoliv nehodu , resp pokud ti nekdo ze sousedu nebo ty jim udelas skodu popr blesk vs elektrika apod.

nebo se mrkni na www.svagency.cz

Odesláno

Dvoukřídlé dveře musí zůstat - jsou u všech bytů v domě stejné a popravdě já bych byl první, kdo by řval, kdyby je chtěl vymlátit některý soused.

Pán z NEXTu nabízel, že by uměli vyrobit i novou repliku dveří stávajících - protože ale naše dveře nejsou poškozené, tak \"vyhodit\" 150 - 200 tKč mi přijde fakt zcestné).

Budu ještě pátrat po netu, kdo by uměl dveře levněji (a přitom dobře) - věřím ale, že se tu najde pár lidiček, kteří mají ať už pozitivní či negativní zkušenost s některým výrobcem a tak napoví - tudy jdi, mám to a funguje či tudy ne, to je slepá cesta

Odesláno

Pe.Tr - byt už dávno pojištěný je, teď se bude vzhledem k rekonstrukci pouze měnit suma pojistky (a protože je možné na dveře mít až těch 30% slevu, docela mě to zajímá).

Odesláno

Tak by se siklo napsat, jakou asi budes mit poistku, ci se tych 30 percent vyplati :)

Skusenosti tu bude tipuju malo, mozna se mylim, len malokto ma vchodove 2 kridlove dvere ...

Ono ocelove vystuze i lamino je fajn, ale videl si origo zlozeni pravych bezpecnostnych dveri ? Vnutri je plnej plat ocele, okrem jineho, a dobyt se cez ne je fakt umeni ...

Take nastava otazka, na kolkem poschody byvas ? To je dost podstatna vec ...

Odesláno

Lubk0 - druhé patro ze čtyř.

Ve čtvrtém bydlí známý hudební kritik a než se začal dům zamykat, vykradli ho v jednom roce 3x (samozřejmě šli po CD a aparatuře, nic z toho se mu nikdy nevrátilo - a že to byly údajně skvosty).

Jinak jsem se blbě vyjádřil - pod tím laminem je právě výztuha realizována plátem ocelového plechu a až pak jsou ty tyče nahoru, dolů + do stran a nakonec jen překrytí laminem.

[upravil dne 6/1/2010 Medvěd]

Odesláno

Eltone - děkuju, ale já potřebuju úpravu stávajících dveří a na rovinu plastové dveře do baráku 100 let starého fakt nepasujou.

Ale přesto dík

Odesláno

ahoj Medvěde.

ja som montoval bezpečnostné dvere,takže skusim ti poradiť ak budem vedieť.

rokovali sme aj s nextom a tí patria k tým najdrachším tak sme prerušili rokovania.

dvere sme dovážali z Prahy

http://www.mkares.cz/stavajci-dvere.php

od tohoto pána a on dokáže aj upraviť povodné dvere u zákazníka.

ja snimi mam dobré skusenosti kludne sa možeš na mna odvolať že ťa posielam. v kazdom pripade viem aj o drachších dverách a to niekolko násobne aj ked si myslím že ked ta budú chcieť vykradnuť tak ťa vykradnú

Odesláno

dveře od Next sem viděl, jsou to těžkotonážní dveře, na které je potřeba síla při otevírání a zavírání, mají tlouštku snad 10 cm :) (nedělam si srandu) přijdou mi už přehnané, spíš k trezoru, mi děláme sherlock http://www.sherlock-bohemia.cz/ zkus kouknout tam, bezpečnostní trny mají taky, mají hodně společného s dveřmi Next. Sherlock nejdou otevřít, zárubně se vyjévají betonem...

na jednu stranu dobrý, ale zloděj se do bytu může dostat např přes okno, balkon... a jak se tam dostanou v případě kdy jde o vteřiny třeba hasiči ? je věc druhá.

Odesláno

Já mám zapanceřované původní dveře od nextu. Dodal jsem si jen zámek a vložku, vybral jsem si druhý zámek z jejich nabídky. Elektronické zabezpečení jsem si tu dělal sám, ale je na trhu dost produktů a nemyslím, že by to bylo na škodu. Jablotron má ty systémy na solidní úrovni. Na oknech mám čidla na otevření, proti balkonu tříšťák. V exponovaných místnostech ještě PIRka s antimaskingem. Dnes jsou ale už i sofistikovanější kamerové systémy pro rozlišení pohybu za pár kaček. Rozhodně bych to dělal na drátech. Bezdrát má několik nevýhod. Kromě již zmíněných baterek je to i možnost širokospektrálního zarušení a tím pak odstavení bezdrátově připojených čidel.

Jo.. a jestli se nemýlím.. nedělá next i zapanceřování dvoukřídlých dveří?

[upravil dne 8.1.2010 Edison]

Odesláno

U profi systémů bych to očekával. Otázkou je (prostě to nevím), jestli ohlásí poruchu, nebo narušení.

A ještě bych dodal, že když EZS, tak nezapomenout na vybavení odpovídajícách místností kouřáky. Zase je více systémů, tak jen vybrat co se budce hodit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...