Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim....chcem sa spytat kde najdem RJ airbagov, pretoze mi vyhadzuje hlasku AIRBAG FAULT. Bol som na diagnostike a tam mi povedali ze chýba airbag volantu-nasiel som preruseny kontakt v COMe a opravil som to...lenze hlaska nezmizla a clen fora (v pripade zaujmu poslem nick cez SS) mi spravil diagnostiku znovu a vyhodilo uz len chybu pyropasov. A teraz k veci: rozobral som stlpik a nasiel som v oranzovom konektore 2,2ohm odpor...kedze su tam odpory tak chyba bude pravdepodobne niekde v konektore do RJ airbagov tak by som chcel vediet kde je-uz mi to pipanie pri starte leze na nervy...

Vopred dakujem...privytam aj ine postrehy kde chybu hladat

[upravil dne 1/7/10 shark734]

[upravil dne 1/7/10 shark734]

Odesláno

Toto je v serviceboxu. Jinak servicebox si můžeš udělat i sám. Stačí se zdarma zaregistrovat.

RJ airbagů u 206 je ve středovém tunelu před popelníkem, možná to tady bude stejně.

I když teď koukám na ten obrázek, tak to vypadá že to bude ta černá oblast nad zrcátkem. Je to možné?

307-RJ-airbag.png

[upravil dne 6/1/10 georgus]

[upravil dne 6/1/10 georgus]

Odesláno

diky..moc mi to nepomohlo...

ja som tam bol registrovany, lenze pred casom mi to zrusili a ked sa chcem registrovat musim tam zadat ze som odbornik co ja asi nebudem :D...zeby som to riskol

Odesláno

jj na stredovem tunelu pod rucni brzdou

koukam dobre opravena bouracka, kdyz tam nekdo misto airbagu nacpal odpory :blicismajlik

[upravil dne 6/1/10 Ferry]

Odesláno

no airbaky su tam vsetky-aspon dufam(na 100% viem ze je vo volante, na spolujazdcovej strane, v sedackach a na jednej strane na strope, ale na druhej som nepozeral tak hadam budu), len na pyropasy im asi nevydalo

Odesláno

psal jsi \"rozobral som stlpik a nasiel som v oranzovom konektore 2,2ohm odpor...\" jestli jsi nasel v konektoru nacpanej odpor, tak to asi neni pripojenej airbag, nebo se mylim ?:roll

Odesláno

cau teraz ma napadlo,ze v tych stlpikoch asi nebudu pyropasy,ale snimace na bocne airbagy,pozeral som to v scheme.Ak chces,zastav sa niekedy a spolu to pozrieme,lebo okrem hlavnej riadiacej jednotky na airbag su tam este dalsie styri moduly na predne a bocne airbagy,teda aspon podla schemy.Takze chyba moze byt hocikde.

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

psal jsi \"rozobral som stlpik a nasiel som v oranzovom konektore 2,2ohm odpor...\" jestli jsi nasel v konektoru nacpanej odpor, tak to asi neni pripojenej airbag, nebo se mylim ?:roll

pyropas neni airbag pokial sa nemylim ja...mam tam 6x airbag a viem ze 5 ich tam je urcite lebo som to naschval rozoberal...len v konektoroch pyropasov su napchane odpory

Odesláno
Původně zaslal: mayo406

cau teraz ma napadlo,ze v tych stlpikoch asi nebudu pyropasy,ale snimace na bocne airbagy,pozeral som to v scheme.Ak chces,zastav sa niekedy a spolu to pozrieme,lebo okrem hlavnej riadiacej jednotky na airbag su tam este dalsie styri moduly na predne a bocne airbagy,teda aspon podla schemy.Takze chyba moze byt hocikde.

nazdar...aj ja som nasiel nejaku schemu na nete a vyzera to tak ze tie oranzove konektory su na pyropasy, zajtra to nafotim (aj konektor aj pyropas)...a tych snimacov je tam nejako moc a to je uz na mna vela....ale uz viem kde hladat RJ bagov tak sa s tym pohram ked bude cas a ked si nebudem vedet rady tak sa zastavim, ale najskor tak za mesiac, ked bude po skuskach

Odesláno

Aha, ja pochopil ze \"stlpikem\" myslis sloupek rizeni a tim jsem usuzoval na airbag na volante

Jinak teda airbagy bez pyropasu jsou taky pekna prasecina, to je na trestne oznameni pro podvod a obecne ohrozeni, takovej vybehlej airbag by te taky mohl zabit, pokud ty pasy nebudou mit funkcni predpinace

Odesláno

no nejspis si zapsala ten chybejici pyropas do pameti, takze zkusit pres diagnostiku vycist chyby a pripadne ji nechat odblokovat a pak pripojit az kdyz bude novy pyropas

Odesláno

praveze pred casom mi hazalo chybu a na diagnostike mi povedali ze je to AIRBAG volantu-nasiel som tam prerusenu pasku v COMe a opravil som to...no kontrolka svieti stale...na dalsej diagnostike mayo406 zistil zavadu pyropasov co mi predtym predosly diagnostik nepovedal-chyba bagu vo volante tam uz nebola, takze si myslim ze zavada sa \"vymaze\" sama z RJ ked sa odstrani...

takze chyba by mohla byt v konektore pri RJ

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Jinak teda airbagy bez pyropasu jsou taky pekna prasecina, to je na trestne oznameni pro podvod a obecne ohrozeni, takovej vybehlej airbag by te taky mohl zabit, pokud ty pasy nebudou mit funkcni predpinace

Ten pás tě normalně mechanicky podrží akorád tě nezatlačí víc do sedačky,je funkční i když je předpínač mimo provoz.Kolik jezdí postarších aut s airbagama a bez předpínačů.Předpínač je akorát zařízení které dopomůže k lepší efektivitě bezpečnostních pásů.Takže já osobně,po odstranění hlášky,bych neřešil výměnu pásů,jelikož to se pak nedoplatíš :aut

Odesláno

To sekaj, nevim mam zkusenost, ze navijec pasu po aktivaci pyropatrony uz nikdy nefunguje 100%, myslim, ze setrit na sve vlastni bezpecnosti je tak trochu vec mimo, funkcni pas s nebouchlym predpinacem nestoji zas tolik ( samozrejme nemluvim zde o uplne novem koupenem v autorizaku)

Odesláno

Samozřejmě že nebude fungovat na 100% když nebude pás předpínat to je logické.Ale bez něho se dá jezdit a když se nedej bože něco stane pás tě podrží a vak tě zachití.Myslíš že v 80 letech měli pásy předpínače?Jo a šetřit na tom nechceš a na vrakáči by sis je koupil?Tam maš jistotu že nebude patrona prázdná?Tam máš tak na cca. 70% šanci že ho budeš mít ve stejném stavu jako doposavať.Když už výměna tohoto kousku tak za noví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...