Pe.Tr Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 kdysy jsem si od někud zafixoval ze sipo se ma nejakou dobu doma archivovat ,ale nemohu ted nikde najit jaka je ta minimalni doba , delame doma poradek v papirech a toho sberu je nejak moc netušíte někdo? nebo jak dlouho to skladujete včetne jinych ruznych potvrzeni a paragonu. Citovat
kobr Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Protože organizace může vyžadovat platbu něčeho 3 roky zpětně, aspoň po tu dobu bych to skladoval. No a záruční listy po dobu záruky, že, a paragony, no, abych měl ponětí, co tehdy stálo Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 nechavam to jako firmy dle zakona 5 let Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 jinak paragony od dulezitejsich veci schovavam dlouho, nevite, jak se budou hodit po vykradeni bytu/domu pri prokazovani skody pojistovne....vlastni zkusenost Citovat
Šalda Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Schovávám vše, už asi od 22 ( což bylo asi před 7 lety ) z důvodu toho, že mě přišlo opravný vyúčtování z plynárny a musel sem jim doplatit asi 13 000.- Bohužel sem už neměl ústřižky že sem to platil a tudíž mě nic jinýho nezbylo:( Od té doby schovávám úplně vše, a pokud to jde tak platím vše přes internet banku, protože si schovávám výpisy a tudíž mám od všeho doklad že sem to platil, mám už plných 8 šanonů, ale raději to budu schovávat a asi průběžně po 10 letech to pak budu postupně likvidovat:) Citovat
Neon Odesláno 31. prosinec 2009 Odesláno 31. prosinec 2009 Já jsem starej archivář - hlavně je docela vtipný vidět porovnání cen oproti třeba 5ti letům nazpět. Jestli toho nechceš mít kvanta, udělej SCAN do compu a máš archiv, kterej Ti nezabere místo a máš to v případě potřeby vždy po ruce... Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. leden 2010 Autor Odesláno 4. leden 2010 nakonec jsem nechal stari tri roky , scanovat to nehodlam bo mi stejne pravidelne jednou za rok zhoři pc:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.