Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, sice to není dotaz ohledně auta ale třeba mě pomůžete, určitě tady nejsem jedinej akvarista:)

Asi rok a půl používám vzduchovací motorek Tetra APS300, a asi před 3 dny mě začal jakoby brnět víc než předtím, předtím nebyl téměř slyšet a teď to brní na celej pokoj, nevíte co s tím??

Třeba někde promazat nebo podobně?? Rozdělanej sem ho už měl, ale žádnej prach nebo něco co by mu mohlo vadit sem tam nenašel:(

A nebo nevíte o nějakým dobrý fóru ohledně akvaristiky??

díky za jakýkoli rady;)

Odesláno

Ona se nepotírá žádným olejíčkem, ale vyměňuje se za novou. Stará časem jak kdyby zestárne a dělá víc rachotu než dává vzduchu. A taky může být nějaká překážka v hadičce a motorek více musí makat.

Odesláno

Motorek hučí i když sem hadičky odpojil:( zkusím najít náhradní membránu a vyměním ju. Jinak co používáte za vzduchovací motorky?? Pokud teda nějaký používáte?

Před tímto typem sem používal 20ti letej motorek a šlapal jak hodinky, jen bohužel po tolika letech odešel do věčných lovišť:(

Dá se vůbec v téhle době ještě koupit něco kvalitního?? Myslím že Tetra by měla být co se týče kvality v pohodě

Odesláno

Tak to vypadá že sem na to přišel:)

Ta membrána je přichycená k takový plíšku kterej ju rozkmitá, a asi byla už nasazená moc na tom plastu kudy proniká vzduch ven, protože ten plíšek jakoby narážel na ten plast, tak jsem tu membránu kousek kousek vysunul ven a zatím je ticho, uvidíme ráno;)

Každopádně díky:papa

Odesláno

Fluwal mám vnitřní filtr, už asi 5 let a zatím funguje super, teď se dívám po vnějším, myslím že voda by mohla být čistší:nevim

Tu Tetru sem koupil kvůli tomu jak mají ten motorek udělanej, aby se co nejmíň otřesů přenášelo na povrch na jakým stojí, ale už se asi na ňu příště vys...:grr

S Fluwalem sem spokojenej, ale s eheimem nemám žádný zkušenosti

Odesláno

no já měl eheim vnitřní a dobrý ale ted sem koupil vnější(Sacem) a je to paráda, jen bych zase potřeboval větší akvárko:D ten fluval je asi nejlepší co se týče techniky do akvárek. Na tu vodu si pořid Sera aquariaclear a máš po starostech, já používám jenom věci od Sery a je to paráda, kam se na Seru sere Tetra:D :D :D

Odesláno

Já tu vodu asi mám čistou, jen si říkám že vnější filtr bude rozhodně lepší, přece jen má víc ruzných čistících stupňů, ale tu seru aquariclear určitě zkusím:super

A mám teď 240l akva a moc bych chtěl nějakou 500l ale musím na to najít pořádný místo, přece jen ta váha už je pořádná, tak aby se nepropadlo ke tchýni dolů :D

[upravil dne 29/12/09 Šalda]

Odesláno

hehe to jo no na 500l to je potřeba nechat si svařit už nějakou konstrukci a tu si pak nějak pěkně doladit, chtěl bych rohová akvarko aspon 350l a víc ale to je rána jako prase co to stojí. Jinak ten vnější fitr má vícestupnovou fitraci a je to mnohem lepší no, v kombinaci s biostratem do filtru je to prostě dokonalost sama:D Asi před 3 měsícema jsem si udělal dno z kamení od moře z chorvatska a je to fakt krása, jen mi nějak teď neroustou kytky, páč jsem nepohnojil jak je třeba:)

Odesláno

Já nehnojím a rostou mě jak sviňa :D

Na ten fluval vnější filtr se chystám tak v ůnoru, tak doufám že to bude poznat .-))

Mimochodem, jaký tam máš pozadí??

Odesláno

Od Tetry nečekej zázraky.

Já měl Elite, a taky dělal po nějaký době hluk.

Bohužel, dnes už se nevyplatí to opravovat. Protože ty opravný sady stojej někdy víc než celek (počkej, až ti odejdou přepouštěcí ventilky, nebo jak to tam je...).

Kolik ta Tetra stála? 300 Kč?

P.S. Už jsem viděl frajery, který dali ten motorek na balkon...

Já to tenkrát, když to začlo vrnět, podložil vrstvou ubrousků.

[upravil dne 29/12/2009 Marcel505]

Odesláno

nevím, myslím že sem ju kupoval tehdy v Hornbachu asi za 550.-

Vždycky sem bral že Tetra je fajn:(

jenže ono to vrnělo uvnitř, vrnělo to i když sem to jen držel v ruce:grr

Ale už je to o.k. :D

[upravil dne 29/12/09 Šalda]

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Já nehnojím a rostou mě jak sviňa :D

Na ten fluval vnější filtr se chystám tak v ůnoru, tak doufám že to bude poznat .-))

Mimochodem, jaký tam máš pozadí??

ted momedntálně nemám nic, potřebuju sehnat nová vhodný ale není čas:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...