Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Mam Partnera 2.0 HDI rok vyroby 2005.

V poslednej dobe mi striedavo funguje resp. nefunguje klakson.

Mohol by mi niekto poradit v com moze byt chyba?

Poistka je dobra.

Dakujem

Odesláno

Mrkni, na konektory, jestli nejsou zoxidovaný. Nebo jestli do něj nenateklo :myslim

Možná to je v páčce (nebo kde ho zapínáš). Zkus nějak pomačkat to tlačítko na klakson, jestli to nebude vynechávat, nebo něco podobnýho.

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Mrkni, na konektory, jestli nejsou zoxidovaný. Nebo jestli do něj nenateklo :myslim

Možná to je v páčce (nebo kde ho zapínáš). Zkus nějak pomačkat to tlačítko na klakson, jestli to nebude vynechávat, nebo něco podobnýho.

Dakujem za odpoved.

Neviem, kde mam hladat klakson. Pokusal som sa ho najst,

no zatial neuspesne.

Pripadne by mi pomohol servisny manual prip. obrazok

auta s vyznacenim kde sa co nachadza.

Dakujem velmi pekne.

Odesláno

Mel by byt pod levym rohem narazniku , jinak ja to vidim na ohlej kontakt ve volantu , vem si sroubovak a zezadu volantu jsou diry tam nahmatnes pruzinu v podobe dratu a zatlacis na ni smerem ke stredu volantu ,pritom lehce tahas bag ven , vzdycky to cvakne , topakujes ve vsech dirach., sundas airbag a pak poznas jak to funguje , hlavni je mit vypnuty pri teto operaci klicek.

post-0-14109611800174_thumb.jpg

• O 4 roky později...
Odesláno

Tak koukam, ze tohle je nejaky castejsi problem.

Mam Peugeota Partnera 2.0HDi rv 2003. Taky mi nefunguje klakson. Takze jsem sundal naraznik, ze se na nej podivat. Klakson jsem zkusil pres autobaterii a troubi. Meril jsem napeti do vodicu ke klaksonu a nic.

Takze jsem hledal pojisty a ta byla OK, ma byt tusim 15A (zda se mi to docela hodne ale budiz).

Kde jeste muze byt chyba? Opravdu ve volantu?

Jsem zkousel sundat Airbag ale nejak mi to neslo. Nemam na to ten spravny grif a nerad bych neco tam znicil.

Jinak asi nemam sanci zjistit, proc to nejde ze?

Odesláno

Klaksony bývaly zapojeny tak, že na jednu svorku jde přes pojistku trvalé plus a druhá se uzemňuje přes spínač na volantu. Když tak ověř na svém schematu. Takže na svorkách klaksonu bys měl naměřit trvalé plus (na obou, jedna jde od baterky a druhá dostane to plus skrz klakson). Když klakson odpojíš, plus bude jen na jedné. Tak ta druhé je ke spínači na volantu.

[upravil dne 23.7.2014 20:37 od P607Olda]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dneska jsem mel sundany volant, airbar, packy. A zjistil jsem pricinu proc to nefungovalo.

Za prve jeden konektor na airbagu byl ohnuty. Coz by asi tak nevadilo. Ale takovy ten divny kabel zilkovy v plastu co jde do krouzku tak byly v haji. Takze jsem jen opravil a uz to troubi :)

Jupiiii ;)

• O 7 let později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj,

Mě to troubí jen když v zapalování nemám zasunuty klíč. Nevíte co s tím?

Děkuji

2007 1.6hdi 55kw

Tak už opraveno. 

Ohnuté plíšky pod airbagem...

Upraveno uživatelem Othon

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...