Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Topí hrozně málo :(


stres3dcz

Recommended Posts

a nemas treba spatny to vicko? ze ti to upousti tlak.. ja to vidim tak ze si zatopim v kaminkach v garazi dam tam auto vyleju chladici kapalinu zkusim profouknout kopresorem/wapíkem, vymenim termostat a vycistim chladic vepredu - cim ste to cistili vy nebo staci to prohnat proti smeru proudu? nebo se toho nemam bat a vzit to wapikem:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky jednu takovou starost..a žádost o radu..

Mám pocit že mě to fouká málo..když točím větrákem tak je normálně slyšet, že víc či míň hučí..ale pokavat si dám ruku na výdechy pod sklem nejni to moc pocitově znát..nevím jestli to je normální a jsem pouze namlsaný z předchozích vozidel..

A ještě jedna otázka jakou mate teplotu motoru při jízdě u 1.9td..?

Předem dík!:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to taky na sklo relativně málo fouká. Buď to je takhle normální, nebo to máme oba nějaký čudný :D

Jinak, jel jsem asi před tejdnem Felicií a teplota vzduchu z výdechů se fakt nedá srovnávat. Proti Felině je Peugeot uplně ledovej.

[upravil dne 22.12. 09 dolly1010]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už sem to tady někde psal, ale budu se opakovat. Podle mého názoru to je normální, že topí relativně málo. Po předchozích autech Golf a felicia sem si taky myslel, že mi netěsní víčko vyrovnávací nádobky nebo propouští termostat, ale ani jedno se nepotvrdilo. Takže to topí jak to topí. Motor se zahřeje o něco pozděj než u felicie (jezdím do práce 2km, felda topila v půlce cesty, 306 u vrátnice :-() Při zahřátém motoru to vytopí auto pěkně, ale jak psal kolega, nedá se to srovnat s koncernovýma autam VW, kde opravdu při plném výkonu jde z výdechu horký vzduch tak, že se tam nedá ruka udržet. U golfu mě z topení po chvilce pálily nohy přes zimní boty, to se u 306 asi nikomu nestalo. Jinak si opravdu myslím, že je to normální, mám dva peugeoty 306 s motory 1,6 a oba topí stejně mizerně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já budu nejspíš volit poslední možnost a to koupit jiný auto místo sedana a u cabria nepředpokládám velkou potřebu topení. Než to nějak předělávat by myslím bylo rozumější sehnat topení s tím ovládáním new model. Ale stejně si myslím, že to nestojí za tu práci, navíc při uzavřeném okruhu se tam musí hromadit víc vlhkost. Topí aspoň 406tka líp? Je to jeden z mých favoritů na další auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě napadlo, že byste třeba chtěli vidět tu klapku na změnu teploty vzduchu ;) Platí pro starej model. U novýho to možná bude jinak!

Snad to z toho obrázku poberete, ale kdyby ne, tak..

Na fotce

-červeně obtažena: klapka

-zelená šipka: směr otáčení

Na kresbě

-bíle: stěna airboxu

-červeně: radiátor

-zeleně: klapka (nastavena na teplej vzduch)

-bleděmodře: klapka (nastavena na studenej vzduch)

-fialová: proudění vzduchu

[upravil dne 25.12. 09 dolly1010]

post-0-1410961177136_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Ahojte kedze ide zima a mne to ide nanervy zeby som mal dalsiu zimu chodit v takom slabo vykurenom aute tak sa chcem popytat na jeden problem. Asi pred rokom v zime sa mi stal taky pripad ze pri otacani kolieskom pre teplotu vzduchu mi tam nieco akoby prasklo a teraz ked to otacam tak je stav nasledovny. Pri otacani na studene smerom na modre pole sa tam nedostanem a ostane stat kolecko na rozhrani cerveneho a modreho. Lenze v tom pripade je to akoby na maximalne modrej polohe a pri otacani do cerveneho sa dostanem akokeby na tristvrtinu cerveneho a potom tam nieco pukne a dostanem sa na max cervene lenze kuri to tak akokeby som mal prepinac v polovici tepleho cerveneho pola. Akokeby sa to cele posunulo. Co to moze byt? Citam tu o bowdenoch a klapkach. ako sa ktomu dostat ci niekde nieco premazat? Len nepovedzte ze musi von palubka :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes som vyhodil ovladace kurenia. To otocne koliesko je sprevodovane a boli preskocene zubky preto to nemalo plny chod. Otazka sa nuka preco to bolo preskocene? Slo lanko tazko? Ked som snim hybal tak slo celkom dobre. Tak som preistotu ajtak troska namazal lanko a pobehal som snim aby vosiel olej do bovdenu. Nakvapkal som aj na ostatne ked uz som to mal rozobrate. Tak uvidime ci to v zime neprdne zas. Ked som to skusal teraz tak to kuri dobre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...