Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké repro do 306??


Peter86

Recommended Posts

Zdravím všechny..Určitě už se to tady řešilo,ale já nic moc nenašel.Dostal jsem od Ježíška nabídku,že by mi mohl donést nové repro..Objednat si ho ale chci sám..Jenže jaké??:myslimNejspíš bych byl pro nějaké do zadního plata(vím,že se to tady odsuzuje!!)cenově do 2000..Nejlépe teda komponentní..Že by DSK 165??? Nechci vyřezávat díry do zadních dveří a přední dveře bych nechal na později,protože o tlumícím materiálu Ježíšek nic neříkal :((( Děkuji za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježíšku, už jsem si jakžtakž zvykl na to, že omladina dává do plata velké ovály nevalné kvality formátu 6x9 palců, ale že tam někdo bude dávat kvalitní komponentní reproduktory... :o:bojim

Ze všeho nejdřív se opravdu radši zajímej o přední dveře, které perfektně vytlumíš a zakoupíš kvalitní komponentní reproduktory, které tam i umístíš....

ALE

Základem všeho je vždy kvalitní zesilovač. Pokud nic takového tvoje autorádio neobsahuje, začni s jeho výměnou. Sebelepší reproduktory budou hrát naprd, pokud jsou poháněné špatným zesilovačem. ;)

[upravil dne 5/12/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně zesilovače ti neporadím, neviděl jsem ho, neslyšel jsem ho. Věřím ale, že tady zvukově nebude co vytknout. Jestli ho koupíš, tak mi ho prosímtě odfoť se sundaným deklem (pohled na vnitřnosti). Budu z něj mít jistě druhé Vánoce. :)

Ohledně komponentních reproduktorů bych spíš vsadil na osvědčené Helixy. Jsou ve stejné cenové kategorii a jedná se o sázku na jistotu. ;)

[

[upravil dne 5/12/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noo to jsi mi moc nepomohl..Zesilovač v aute nemam,pouze teda v radiu.Radio uz ma nejaky ten patek a je to Panasonic..Samozrejme bych rad osadil predni dvere,ale nevim ani jak a cim je vytlumit..Zkusme to jinak..Porad mi,prosim,jake repro by jsi umistil do prednich dveri???A jake do zadniho plata(vim,ze nerad,ale jde jen o radu pro me:))???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked uz sa o tomto bavite, ja som nahodil nove radio, ktore ma zosilovac Mosfet 4x50W a tiez rozmyslam ze mi Jezisko nadeli nove repro do prednych dveri (zadne mam na haku, tam nesedim:D)...na co si treba dat pozor? resp. to tlmenie je nejak specialne potrebne:nevim ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peter86: do prednich dveri se daji max. repro s 65mm hloubkou, vic tam bez uprav nedostanes. Tak na to pozor.

Daval jsem do byvale 306ky Helixi 62ky, ty uz se ale nedelaji a maji \"nove\" lepsi nastupce. Do tech bych se nebal jit.

Co se tlumeni tyce tak neni od veci udelat tlumeni dveri ale pristup tam neni nic moc, ja jsem to nakonec nedelal.

Pokud se pousti muzika v rozumne hlasitosti tak to neni v teto tride tak podstatne (nikoliv zbytecne). Navic pak uz stejne repro zacne zkreslovat.

takze bych vybiral asi toto..

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/helix-dark-blue-62-1

Posledni vec, radio je zaklad. Dneska se nechaji sehnat slusna radia za rozumny penize takze no problemo. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem ted mimo,takze se omlouvam..Dobra tedy,rozhodl jsem pro ty komponentni a dam je do prednich dveri..tlumeni zatim resit nebudu,az podle toho,jak to bude hrat..Jestli muzete,poradte mi prosim JAKE KOMPA OKOLO 1500Kc..:myslim A mam jeste par otazek..Kam umistit vyhybky a vyskace??? Jinak tedy uvitam rady na to vytlumeni prednich dveri..Jestli mate nekdo nejaky navod,bylo by to super..:super

peugeot09: Radio je Panasonic CQ-C1325N

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panasonicy mám vcelku probraný. To, co máš momentálně v autě není rádio, ale *****. Doporučuju nejdřív výměnu autorádia a až poté řešit výměnu reproduktorů samotných. Potřebuješ mít základ, na kterém můžeš stavět. Autorádio nahraď, dveře vytlum a až poté prosím, řeš reproduktory samotné. :papa

Představ si, že ty chceš teď jezdit rychle. Koupíš si 106ku s 1.0 motorem a pěknými elektrony, nebo radši 1.4 s plecháči? :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

306 GTI6 :aut:aut:aut:P

No nove radio se mi ted resit nechce..ledaze by jsi mi nabidnul nejake v cene do 2tis.???? Nemam ted na to,abych vrazel do hudby..jsou dulezitejsi veci,ktere potrebuju na aute udelat.A novymi repro jsem si chtel proste udelat radost,protoze ty origo uz odchazeji..no nic,tak dik..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zacinaji nejak chraptet..vydavat divne zvuky..Ja totiz posloucham hudbu casto nahlas,takze se ani nedivim..Vis co,kdybych ty penize mel,tak rad zacnu od kvalitniho radia,pres kompletni vytlumeni auta,natazeni novych kvalitnich kabelu a nakonec vybiral repro..Jenze ted to jaksi nejde..Proto jsem chtel si chtel nechat poradit alespon s vyberem prozatimnich repro,at nevlezu do prvniho elektra a nekoupim buhvi co za dvojnasobnou cenu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohodě, naprosto tě chápu. Radši bych ale na tvém místě nejdřív zjistil, kde je vlastně ten problém. Může se také jednat o to, že koncový stupeň v autorádiu pouští do reproduktorů při vyšší hlasitosti značné SS napětí (už jsem takový případ také zažil) a připaluje tak cívky reproduktorů.

Ale to je všechno jenom teorie. Kdybys byl někde z okolí, navrhnul bych ti, abys zajel. Proměřil bych všechny části a navrhnul bych ti stoprocentní řešení. Takhle se může taky stát, že po připojení a krátkodobém poslouchání nových reproduktorů i tyto začnou nenávratně chčet a vyhodíš tak docela nemalé peníze.

Je to vážně dost blbá situace, myslím, že ti v tuhle chvíli nikdo nedokáže dát jednoznačnou odpověď... :(

Jestli máš někde možnost si zapůjčit na otestování kvalitnější autorádio, udělej to. Zapoj ho namísto stávajícího autorádia a vyzkoušel stejnou hlasitost, na kterou jsi zvyklý. Pokud navíc ekvalizuješ nízké kmitočty, můžou být reproduktory u konce s výchylkou... :myslim

[upravil dne 15/12/09 peugeot09]

[upravil dne 15/12/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

peugeot09, sance ze mu radio bude odpalovat repro je tak strasne mala, ze bych na to ani nevsazel, ani nemyslel ...

1. Tiez by som najskor menil radio .. .Za par korun, sa da zohnat aj nieco normalne, velmi solidne. Napr toto http://www.mh.cz/clarion-db189rgmp.htm

2. Pokial neni na radio, vymen repro, ale daj si zavezok, ze si radio vymenis. Repro pozeraj komponentne, a tiez by som si mozno nieco priplatitl. Tie helixi su super :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A len dodam, ze pokial to chces aby to hralo tak ako pred tym, trocha lepsie, a nechces nic viac investovat, kup za par korun Magnat Power Plus 162, vojdu tam v pohode, hraju o nieco lepsie, a nemusis nic prerabat ... Navyse maju 3 rocnu zaruku :) Takze hodne zdaru ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim, kamaradovi se magnaty odpalili, behem asi 10 dni, co je koupil v NaY elektro dome (www.nay.sk) prisiel tam, a hned mu dali nove :)

Odpalil ich brutalnym pretazenim :D Ale to oni neresili.

Myslim, ze pokial radio bude odpalovat repra, co si myslim, ze je sance dost mala, tak do par dni to urco zisti, a neverim, ze by to v nejakem obchode dale skoumali :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...