Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vyse pokuty - podle ksichtu nebo podle auta?

Recommended Posts

Odesláno

Cau, vcera vecer se mi stala takova vec, ktera vzdy prijde v hod, obzvlast pred vanocema. Jako kazdy tyden jsem si byl zahrat florbal. Chodime do jedne skolni telocvicny a jelikoz je to u sidliste, tak neni moc kde zaparkovat, tudiz vyuzivme volneho skolniho dvoru kde nikomu mezi 20 a 22 hodinou neprekazime. Problem je, ze vjezd je lemovan dopravni znackou zakaz vjezdu mimo zasobovani. Nicmene se tam takhle parkuje uz dobre 2 roky, parkuje tam parta co je v telocvicne pred nama, parkuje tam nase parta... vzdy bez problemu. Kdyz jsme vcera koncili, tak nas na vyjezdu vsechny zastavila policie a dala se do uradovani.

Ikdyz mi neni jasna vysoka nebezpecnost parkovani ve skolnim dvore po dobu co vyuzivame skolni telocvicnu, jsem si vedom toho, ze zakaz je zakaz a ze jsem porusil dopr. predpisy. Udelal jsem to z nerozvaznosti a lehkomyslnosti! Co me ovsem zarazilo, byla vyse pokut ktere jsme dostali. Odjizdelo 5 aut, tudiz by se nabizelo, ze policie rozda 5 stejnych pokut. To ovsem nebyla tak uplne pravda. Dva ridici (fabie a yaris) dostali pokutu ve vysi 500Kc a zbyli tri ridici (406 coupe, toyota celica GT a zanovni <> megane) dostali kazdy po 1000Kc.Nenjak mi neni jasne podle ceho se vyse pokut urcuje, jestli policista odhadne vysi platu a podle toho urcuje vysi pokuty nebo jestli to je podle ksichut ci podle toho jak cenne se mu zda auto pachatele... Zil jsem v domeni, ze tu mame rovnopravnost a ze tresty jsou stejne pro vsechny. Vcerejsek me vsak vyvedl z omylu. Kdyz jsme se policisty ptal, jestli to nemuze nechat za 500,- ze bych to mohl zaplatit v hotovosti, tak rekl ze minimum je 1000,- coz pak vyvratil jeho kolega, ktery tam stal behem toho co ostatni vypisovali pokuty, ktery rekl ze sazba je 0 - 2000Kc. Puvodne jsem se chtel dohadovat o spravnosti takoveho trestani a o diskriminaci, ale jelikoz se zacalo ozyvat volani prirody, tak jsem se snazil co nejrychleji odjet a dostat se k WC. :mad: Nicmene je videt, jak se nam, hloupym obcanum, policie primo vysmiva do obliceje, kdyz ani nejsou schopni se domluvit, jakou lez na nas vybali.

P.S.: to ze jsem auto neridil ja kdyz vjelo do zakazu vjezdu, ale osoba me blizka a ze odtamtud pouze vyjizdim me napadlo az dnes.

Mate nekdo podobne zkusenosti, nebo jsem vyjimka?

Odesláno

Asi záleží na koho narazíš.Když nepočítám empíky(městskou), na který začínám bejt alergickej, tak ze 100% vždycky fér jednání.Taky jsem si nějakou tu pokutu zaplatil(max 200KČ), ale vždycky jsem se mohl zlobit jedině sám na sebe.

Nějak jsem se nedočetl: byla to pčr nebo mp?

Odesláno

Já jak kdy... Někdy jsou kluci v pohodě a někdy jsou příjemní jak svítiplyn...To záleží taky na tom jak se vyspí a jestli mu stará dá nebo nedá...

Asi bych si zašel pro vysvětlení k jejich nadřízenýmu..

Odesláno

Policie nemá stanovený jasný sazebník, ale v ČR je vždy je pokuta v \"intervalu\" (tedy od - do). je to tak právě kvůli tomu, aby s výší pokuty naši polísmeni mohli laborovat a aby krásná bloncka (nebo jejich kamarádi) mohli odjíždět s pokutou na dolní hranici (pokud se to fakt nedá vyřešit domluvou = jsou svědci), zatímco běžný řidič to dostane vyžrat za všechny \"kamarády\" měsíc dozadu.

\"Intervalový\" sazebník pokut je dobrý hlavně v korupčním prostředí, z kterého se většina států ost bloku ne a ne dostat.

Odesláno

Byla to PCR, jejich jednani bylo docela normalni, dokonce i meli tendenci pokecat, kdyz jsme tam zustali sami (odjizdel jsem jako posledni), ale na to ja jsem jaksi nemel cas a ani chut, tak jsem jim popral peknej den a Vesely Vanoce a zmizel jsem. Akorat mi nejde narozum, ze v tu samou chvili az ten samy prestupek je rozdilna pokuta... :myslim

[upravil dne 3/12/09 f3Rd@]

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Byla to PCR, jejich jednani bylo docela normalni, dokonce i meli tendenci pokecat, kdyz jsme tam zustali sami (odjizdel jsem jako posledni), ale na to ja jsem jaksi nemel cas a ani chut, tak jsem jim popral peknej den a Vesely Vanoce a zmizel jsem. Akorat mi nejde narozum, ze v tu samou chvili az ten samy prestupek je rozdilna pokuta... :myslim

[upravil dne 3/12/09 f3Rd@]

tak si im poprial este pekne vianoce hej?no tak toto nepochopim.namiesto priania sa zoberte a chodte dat navrh na zmenu dopravneho znacenia v case od do

Odesláno

Já bych si stál za svým, že sem tam vezl plno náčinní (tudíž jsem zásobování), mám povolený tam být, mám povolený tam vjet (nemají jak si to ověřit).

Stanoví zákon co to je zásobování? Já sem před lety s 605 musel jezdit do centra Brna tak sem si vylepil na přední sklo \"Zásobování\" a nikdo mě neotravoval.

Odesláno

heh...tak asi je to fakt jak na koho narazíš.btw nebyli řidiči yarisu a fobie jejich kamarádi?:D

Odesláno

pár let zpět jsem měl na zimu S 100 (byla v super stavu a skoro zadarmo)--při přestupku mi policista říká:,,máte stovku,tak za sto\'\' (v obci jsem jel 63 km/h) :)

Odesláno

f3Rd@: Když se ti chtělo na záchod, tak snad se řešení nabízelo ne? Měl jsi jim pochcat auto, tedy dát jasně najevo, co si o nich myslíš...

To nás chytli s Transporterem s pražskou značkou v Jindřichově Hradci před půlnocí, že jsme přejeli plnou čáru, prej dvojitou... Kamarád řídil, řekl že ví co provedl, tak to bylo za 500 Kč, ještě že tak, když jsem to platil. :fnuk

Odesláno

Vždy je to IMHO o ksichtu a příjemnosti řidiče. Když budete kyselí, budou i oni. Mně se to vždy vyplatilo bez ohledu na auto, ačkoli je fakt, že se 607 mě staví trochu častěji (ale taky nakonec vždy bez pokut :) )

Moje přátelská nálada mi byla k ničemu jen jednou, to když jsem je v Praze předjel na 4 proudý silnici odhadem asi kilem, to byli fakt nepříjemní. Ale byli bez důkazů, takže smolík :papa

Odesláno

OT

Ja len doplnim, ze cedulku zasobovani sem donedavna nosil stale sebou. Ted se zalaminovani dorvalo, tak si musim udelat novou :)

Pri takovemhle vjezde sem si ji casto vylepoval, a tuk tuk, bez problemu :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...